Pages

2018. április 28., szombat

A nép védelmében, avagy Mauro az auror


Kedves Boszi Olvasók!  

A mai napon betekintést nyerünk az aurorok életébe. A vendégem Mauro, aki aurorparancsnokként dolgozik az iskolánkban. Ez a hivatás nagyon veszélyes, rendkívüli odafigyelést és szaktudást igényel, de ne is húzzuk tovább a időt, kezdjük el az interjút.

Roland: Üdv Parancsnok! Mióta látja el ezt a pozíciót?
Mauro: Üdvözlök mindenkit, köszönöm a meghívást. A 22. tanévnyitó óta dolgozom az iskolában, a beosztott aurorjaimmal.

Roland: Hány auror védi iskolánkat?
Mauro: Minden iskolai házat 1 auror véd, akikkel a diákok nem találkoznak, mivel a parancsomra álcázó bűbájt használnak. Ezenfelül további 4 auror védi iskolánk bejáratát.

Roland: Mi kell ahhoz, hogy valaki aurorrá válhasson?
Mauro: A felvétel előfeltétele a sikeres RAVASZ vizsga sötét varázslatok kivédéséből, átváltoztatástanból, bűbájtanból és bájitaltanból minimum várakozáson felüli eredménnyel.

Roland: Van más feltétel is, a RAVASZ vizsgán kívül?
Mauro: Igen. Akinek megvannak a megfelelő vizsgái, alkalmassági teszteken kell részt vennie: tesztelik például, hogyan viselkedik harci helyzetekben, számot kell adniuk állhatatosságról és elkötelezettségről, érteni kell a gyakorlati önvédelemhez és a rejtőzködéshez.

Roland: Sok diák fejében megfordul, hogy ezt a szakmát választja. Mi a véleménye erről?
Mauro: Örülök neki, a Mágiaügyi Minisztérium nagy örömmel várja a fiatal aurorokat. Sajnos azonban a szigorú feltételek miatt kevesen kerülnek be a képzésre.

Roland: Szükséghelyzetben bármilyen bűbájt, varázslatot, átkot használhatnak?
Mauro: A főbenjáró átkok kivételével minden bűbáj alkalmazható, amit a szükség megkíván. A főbenjáró átkokat csak minisztériumi engedéllyel lehet használni.

Roland: A kastély védelménél mely bűbájokat,varázslatokat használják?
Mauro: Protego maxima, Salvio hexia, Fianto duri, Repello inimgotum.

Roland: Mindig is ezt a munkát szerette volna magának, és miért?
Mauro: Igen, amióta az eszemet tudom. A szüleim fiatalkoromban meghaltak, halálfalók áldozatai lettek. Nagy mérföldkő volt az életemben, és megfogadtam, hogy megvédek minden gyereket ettől a csapástól.

Roland: A tragédia után ki nevelte fel?
Mauro: Édesanyámnak volt egy nővére, aki szintén auror volt. Ő vigyázott rám, neki köszönhetek mindent. Sajnos ő is meghalt, amikor a mágiaügyi miniszter ellen terveztek merényletet a sötét oldal képviselői.

Roland: Parancsnokként melyik volt a legveszélyesebb akció, melyben személyesen is részt vett?
Mauro: Rengeteg veszélyes akción vagyok túl, így elég nehéz a kérdésre válaszolni. Azt hiszem a legveszélyesebb akció, a Wizengamot 3000.ülésén volt. A gyűlésen radikális döntéseket hoztak, melyek nagy hatással lettek volna a mai varázsvilágra, így a tagok durván egymásnak estek. Csapatommal azonnal közbe kellett avatkozni, sok varázsló eset oda, társaimmal mi is súlyos sérüléseket szenvedtünk.

Köszönöm szépen az interjút Parancsnok!

írta: Roland Potter, Caminus.

0 comments:

Megjegyzés küldése