Pages

2018. április 20., péntek

Kedves Szombati Boszorkány Olvasók!

Nagy örömmel jelentem, hogy egy kis kihagyással, de újraindul főzős rovatunk: A Mágikus Konyha! Néhány újdonsággal is készültem, melyeket a cikk alján közlök. Evőeszközöket a magasbba, jó olvasást kívánok!

Itt a tavasz, s beköszöntött a jó idő. Virágba borultak a fák és a bokrok, s csicseregnek a madarak. A parkok megtelnek a piknikező emberekkel. Egy ilyen szabadtéri összejövetelhez, nem kell sok minden, csak barátaid, te, egy pléd és némi nassolnivaló. A négyből egyben most segítek, és leírom nektek az én kedvenc, és gyorsan elkészíthető finomságaim receptjét. Ezeknek az ételeknek, szeretnék egy három részes sorozatot készíteni. Érkezzen, tehát az első:
                                       
     
    Müzlikeksz!

Hozzávalók:

- 150g dió (bél)
- 150g törökmogyoró
- 1 marék mazsola
- 6 evőkanál müzli
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál porcukor
- 1db tojás
- 6 dkg margarin
- Fél csomag sütőpor

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük, és a tepsibe sütőpapírt teszünk.
2. A dióbelet és a mogyorót egy zacskóban húsklopfolóval összetörjük.
3. A margarint felolvasztjuk.
4. A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük.
5. A sütőpapírral bélelt tepsire egy közepes méretű pogácsaszaggatót helyezünk, és egy kanál segítségével két kanálnyi kekszet merünk bele, jól megnyomkodjuk, majd a formát lehúzzuk.
6. A maradék masszából ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet is. Meg fognak nőni, ezért távolabbb tegyük a kekszeket egymástól a tepsiben
7. Megsütjük.

- Sütési hőfok: 180 C°
- Sütési mód: alul-felül
- Költség: Körülbelül 700 Ft


Mint ahogy ígértem, most elárulom a rovattal kapcsolatos újdonságokat. A receptek mellett mostantól interjúkat, történeteket is olvashattok. Már készülök egy meglepetéssel, mely Bogoly Bertivel való beszélgetésem leírása lesz. Benne megtudhatjátok a Mindenízű Drazsék feltalálásának vicces esetét, és Berti életútját, hogy hogyan lett egyszerű varázslóból a gyerekek kedvenc cukrának atyja.

Addig is, Jó piknikezést!

                                                                                              Lorcan Moon, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése