Pages

2023. június 28., szerda

Roxforti barátságok!

 Kedves Olvasóim!

A mai cikkemben szeretném bemutatni nektek a Hogwarts Legacy játékban lévő öt barátunkat. Ezek a fiatalok mind ötödéves tanulók, akik segítségünkre lesznek a történetünk során, sokat tanulhatunk tőlük és megismerhetjük az ő történetüket is. Kezdeném is a kedvencemmel, Natsai „Natty” Onai-val.

A cikk SPOILER-t tartalmaz a játék menetre, szereplőkre vonatkozóan, mindenki saját felelősségére olvassa tovább.

A griffendél ház tagja, akit barátai csak Nattyként ismernek. Ő egy bölcs fiatal lány, aki az igazságot keresi. Az afrikai Matabelelandból származik, de fiatalon Ugandába költöztek szüleivel és az ottani Uagadou varázsiskolába járt, ahol nem használnak varázspálcát. Kilencéves korában édesapjával futni mentek, apja animágus és zsiráf alakban csatlakoztak más állatokhoz, Natty a hátán ült. Orvvadászok bukkantak fel, akik nem tudták, hogy a zsiráf varázsló, de a kislányt meglátták és le akarták lőni, mivel a későbbiekben felismerheti az arcukat. Az apa hosszú zsiráf nyakával védte a lányát a lövedékek elől, de sajnos belehalt a sérüléseibe. Mikor a zsiráf vissza változott emberré, a banditák ijedtükben elszaladtak. Natsai sokáig magát hibáztatta apja halála miatt.

Épp betöltötte a tizennegyedik életévét, mikor édesanyját felkérték a Roxfortba jóslástan professzornak. Már a második óránkon összeismerkedünk vele, és végig kísér minket a történetben. Mi is segítünk neki a Roxmorts környékén lévő orvvadászok utáni kutatásaiban. Az egyik legszebb pillanatot is neki köszönhetjük, mikor két hippogriffet szabadítunk ki és a hátukon repülve menekülünk el. A történetünk vége felé kiderül, hogy ő is animágus, gazellává tud átalakulni. Négy főküldetésünk van vele és hét mellék küldetést kapunk tőle.



Második egyben legfontosabb szövetségesünk a mardekáros Sebastian Sallow és hozzá kapcsolódik az ötödik segítőnk is, Ominis Gaunt. Itt megjegyzem, hogy Gaunt az magyarul Gomold, tehát Ominis Mardekár Malazár leszármazottja.

Sebastian bájos, karizmatikus és extrovertált diák, aki nem riad vissza a baj elől. Seb ikertestvérével, Anne-el kezdte roxforti éveit és mindketten a Mardekár házba kerültek. Kis korukban a szüleik, akik professzorok voltak, sötét kísérleteket végeztek a pincében és egy szőrnyű éjszaka mindketten egy gyilkos méreg áldozatává váltak. Nagybátyjukhoz Solom Sallow-hoz kerültek Feldcroftba. 

Tizennégy éves korukban Anne-t megátkozták a kobold felkelők, amire eddig még nem találtak gyógyírt. A lány állandó fájdalommal és gyengeséggel küzdött, emiatt tanulmányait abba kellett hagynia. Sebastian mindent elkövet, hogy testvére betegségére megoldást találjon, ha kell sötét varázslathoz is folyamodik. Solomonnal megromlott a viszonyuk, mert a férfi bele törődött a lány betegségébe, de Seb nem képes feladni a reményt és Solomon szerint áltatja a lányt. 

A legszomorúbb történet az övéké, a fiú mindenen és mindenkin át fog gázolni, hogy megmentse Anne-t, és neki köszönhetjük az Imperio és Avada Kedavra átkokat. Sajnálatos módom még Solomont is meggyilkolja, mikor az elpusztítja a sötét relikviát, ami talán segíthetett volna Anne-nek. A lány rájön, hogy mit tett Seb és hogy a főbenjáró átkokat használta. Csúnyán megharagszik Sebre és elfordul tőle. Tíz fő küldetést csinálunk végig vele és kilenc mellék küldetést.

Ominis Gaunt vakon született és semmilyen varázslat nem tudja meggyógyítani, de megtanult ezzel együtt élni és remek tanuló. Családja nagyrészével nincs jó kapcsolata a tisztavérű nézeteik miatt. Egyedül nagynénje, Noctua osztozott a fiú nézetein. Ominis haragja tovább nőtt, mikor rá akarták venni őt, hogy a Cruciátus átokkal muglikat kínozzon, de ellenszegült nekik. Mivel családja Mardekár Malazár leszármazottja, ezért sok titkos helyet ismert az iskolában, mint például az Undercroft-ot, ahol Sebastiannal és testvérével lógtak és olyan varázslatokat gyakoroltak, amelyeket nem tanítottak. 

Ötödéves korukra mikor Seb a Sötét Varázslatok segítségével szerette volna megmenteni Anne-t, Ominis készségesen segített minden információt megszerezni a fiúnak Mardekárról. A két fiú barátsága is megromlik, mikor Seb túlzottan kezd ragaszkodni a sőtét mágiához. Még a saját karakterünket is ráveszi, hogy alkalmazzuk Ominison az Iperio átkot.


Következő segítő társunk Poppy Sweeting, aki Hugrabugos diák, és mint minden hugrabugosnak neki is arany szíve van. Kedves, okos és együtt érző lány, aki jobban érzi magát a mágikus lények között, mint az emberek társaságában. Különösen idegenkedik az orvvadászoktól és a nekik dolgozó varázslóktól és boszorkányoktól. Szülei orvvadászok voltak, a lány orvvadász-táborokban nevelkedett, de látva, hogy az orvvadászok miket műveltek az állatokkal, egyre jobban nőtt benne a gondolat, hogy az emberek milyen kegyetlenek. 

Nem sokkal később összetűzésbe keveredett a szüleivel, mert neki is ezt a jövőt szánták, de a lány elhatározta, hogy a nagymamájához fog szökni. Aznap még kihallgatott egy beszélgetést, miszerint egy hippogriffet éjszaka megölnek mert úgy értékesebb, de a lány kiszabadította ketrecéből és együtt menekültek el. Roxfortos évei alatt megszámlálhatatlan varázslényen segített és még a kentaurok is hagyták, hogy a lány a területükön tevékenykedjen. Az egyik legizgalmasabb küldetést neki köszönhetjük, mikor segítünk neki kiszabadítani egy sárkányt, akivel illegális viadalokat tartanak. Poppy-val három fő küldetésünk van és nyolc mellék.

Az utolsó tanuló, aki segít nekünk, Amit Thakkar a Hollóházból. Róla sajnos nincs túl sok információm, az én Hugrabugos karakterem csak a játék végén találkozik vele. Amit híres varázstörténész szeretne lenni és kész tervei vannak az első emlékiratával kapcsolatban. Imádja a csillagászatot, emiatt a távcsöve mindig kéznél van, de amint a dolgok sűrűjébe keveredik, rájön, hogy inkább olvasni szeret a kalandokról, mint sem átélni őket. Szüleinek szép nagy könyvtára volt és ennek köszönhetően megtanulta a kobold nyelvet, de mikor találkozott egy felkelés ellenes kobolddal és próbált vele szóba elegyedni, rá kellett jönni, hogy még sem beszéli megfelelően a nyelvet. Három mellék küldetésünk van a fiúval.

 

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy 27-én megjelent a legújabb Harry Potteres telefonos játék, a Harry Potter Magic Awekened! Jó szórakozást hozzá!

Írta: Samatha Krüger, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése