Pages

2023. június 9., péntek

Irány a Mézes Falás!


Kedves Olvasó, köszöntelek újra itt, a Mágikus DIY második számában!

Remélem nem fagyiztad el az összes galleonodat, mert ma a Mézes Falást fogjuk meglátogatni, ahol már várnak minket az új termékcsaládjukkal, az Édes Abrakkal.



A csomag kiemelkedő terméke a megújult csokibéka, amelyben a mai naptól megtalálhatók a Grácia Mágusakadémia aktív professzorainak kártyái is. Ezen csokibékák a muglibiztos kategóriába tartoznak, speciális mágiával védve a varázstalanokat a gyomorrontástól, minket pedig a lelepleződéstől. Ugyanis, ha a dobozhoz muglit érzékel, tartalma plüssbéka marad, nyitáskor nem változik csokibékává.



Mivel a Mézes Falásban ezzel a termékkel kívánják lecserélni a teljes Csokibéka Kollekciót, így szívesen megtanítják bárkinek, hogyan lehet műhelyükben ilyen elvarázsolt békákat készíteni.

Lássunk is hozzá, fáradj kérlek az alkotóműhelybe!

Ezek fognak kelleni:

- Egy tetszőleges színű filc lap, amilyen színű brekkencset szeretnél.
(1 darab A/4 méretűből akár 4 béka kényelmesen kijön. Jó a biofilc és a sima vékony műfilc is, bár utóbbi nem bírja, ha varrás után erősen tömik.)
- Egy tűhegyű (fekete) alkoholos filc,
- Egy szabásminta teljes méretében kinyomtatva,
- Egy éles olló ( süni, vagy akár körömvágó olló),
- Tű, és cérna tetszőleges színben,
- Töltőanyag (Vatelin, flíz, poliészter gyöngyök, akár darabolt filc),
- Dekorációhoz: gyöngy, filcmaradványok, hímzőcérna, vagy amivel szeretnéd.

Valamint a dobozhoz:
- Papírvágó olló (süni vagy ami otthon található)
- A Grácia Csokoládé béka doboza letöltve és famentes rajzlapra (műszaki rajzlap) teljes méretében kinyomtatva,
- Kétoldalú „dupló” ragasztó,
- Egy kifogyott tintájú golyós toll,
- Minimum 15 centis vonalzó,
- Díszítéshez tűhegyű arany lakkfilc,

Lássunk is hozzá az elkészítéshez!

A csokibéka szabásmintáját töltsd le, nyomtasd ki és vágd körbe. Ha ez megvan, akkor a filc anyagra a tűhegyű alkoholos filccel rajzold fel, vágd ki, és a leeső nyesedéket tedd félre tölteléknek. Ha nincs kéznél más töltőanyag, akkor ez is tökéletesen megfelel a célnak.


Most jogosan kérdezheted, hogy három darab kétdimenziós lapból hogyan lesz egy béka forma? Megsúgom, minden azon múlik, hogy melyik darabot melyikhez illeszted, és merre haladsz a varrással.

  Ez a valódi varázslat!

A béka két oldalrészét illeszd egymáshoz, nózit a nózihoz, popsit a popsihoz.
Az orránál kezd el összevarrni. Pontosan a békafejecske legelejénél, és haladj pelenka öltéssel a háta irányába egészen a popsi ívének végéig.


Itt az aljánál állj meg, nyisd szét az összevarratlan lábacskák irányából, és a képen látható módon illeszd rá a béka pocakját. Ha ügyesen csináltad, pont passzolni fog az összevarrt béka-felsőrész a hasához. 

Haladj tovább a varrással körbe, de ne varrd le teljesen, amíg be nem töltötted a kis varangyost!

Mint írtam, a töltelék lehet maradék filc anyag pici darabokra vágva, flíz, poliészter gyöngyök vagy vatelin is. A töltésnél a trükk az, hogy a lábacskákat jól meg kell tömködni, különben lapos marad és felkunkorodva olyan érzést fog kelteni, mintha szegény békának a lábára tapostak volna, ami valljuk be, kicsit illúzióromboló.

Ha betöltötted és teljesen körbe levarrtad, akkor jöhet egy újabb trükk a cérna eltüntetésére? Igen? Szuper! A maradék cérnát úgy tudod szépen eltüntetni, hogy ahol abbahagytad a varrást és lecsomóztad elkerülendőn a visszabomlást, ott beleszúrsz a békácskába, és legalább egy ujjbegynyivel arrébb kihúzva a tűt és feszesen tartva a cérnát vágod el a cérna kilógó tövénél. Így még a muglik sem fogják tudni foszlásra kényszeríteni szegény plüsshüllőt, hiszen a cérna vége biztonságban lesz a béka belsejében.

Ha ez kész, jöhet a dekorálás. Ez adja meg a brekkencs „ízesítését”. A képen látható csokibéka málnás ízesítésű, amit rózsaszín hímzőfonallal vittem fel rá francia csomó technikával.


/De lehet „cukorszórás” gyanánt gyöngyöket varrni rá, vagy filc háromszögeket varrva „csokicseppekkel” ellátni a kész plüsst. A dekorációnak és az ízesítésnek csak a fantázia szabhat határt.



Jogosan kérdezheted, hogyan lesz ebből csokibéka. Jöhet a trükk és a móka? Ehhez kell az elvarázsolt papír csomagolás, aminek a linkjét a hozzávalók felsorolásában már megtalálhattál. Letöltést követően lézernyomtatós nyomtatással aktiválhatod a belerejtett mágiát, ami a helyes összeállítást követően (segítenek benne a számok a füleknél) a belehelyezett plüssbékát csokivá varázsolja, ha varázsló vagy boszorkány nyitja azt ki.

A doboz kivágást követő összeszereléséhez néhány jótanács:

1) A hajtási éleket érdemes egy vonalzó mellett a fentebb említett kiürült golyóstollal áthúzni. Vigyázz, ne legyen alatta semmi, vagy csak egyetlen rajzlap! Ettől könnyebben hajlik ott, ahol kell, és nem lesz csúnyán darabos a hajtott doboz.
2) A kétoldalú ragasztónál figyelj oda, hogy papír-kalit melyik oldalára ragasztod. A doboztetőnél a nyomtatott oldalra kell tenni, a füleknél a nyomtatási oldallal ellentétesen!
3) A hajtási irányok esetében minden befele hajlik, kivéve a nyilacskával jelölt csík, mert az ellentétesen. De ott úgyis látni fogod, mert adja magát az összeállításnál.
4) A számozások fontosak, érdemes figyelni rá. A nagy fül fekete száma megmutatja melyik fehér számozású kis fülecskét kell lefognia. Így nem marad ki egy fülecske sem, a doboz masszív és béka tárolására alkalmassá válik.


Ebben a kollázsban jól látszik, hogy mi történik akkor, ha egy fülecskét nem fog le egy ráhajtás, valamint a nyíllal jelölt kis fülecske és környezete hajtási irányát is megfigyelheted.

Kész a doboz? Betöltötted? Becsuktad? Akkor ki ne nyisd, csak ha biztos vagy benne, hogy nincs mugli a közelben, aki láthatja. Az aktválódó varázslat ugyanis felettébb mugliérzékeny! 😉

Végül az ügyes alkotó jutalma egy exkluzív kártyacsomag, ugyanis a Mézes Falásból nem távozhatunk úgy, hogy a készlet felújított tartalma nem teljes.

Remélem élvezted ezt az édes kitérőt, és sok apró békácskától fog dagadni az úticsomagod, amikor elindulsz majd a Grácia Roxfort Expresszen a következő tanév felé. Jó varrogatást, és élményteli kártyacseréket kívánok!

Várlak a következő számban, ahol kiválaszthatod és elkészítheted magadnak a saját egyedi üstödet.

Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése