Pages

2022. október 19., szerda

Lebegő gyertyák

 Kedves Olvasók!


Aki már az előző tanévben is iskolánk csapatát erősítette, már találkozhatott a Szombati Boszi rovatai között a Mágikus DIY rovattal is. Az újonnan csatlakozóknak (vagy épp régi motorosoknak, akik még nem olvasták korábban az újságot 😊) annyit érdemes tudni, hogy a rovat célja, hogy egy kis inspirációt, segítséget nyújtson mindazoknak, akik szeretnék a szabadidejüket kézműveskedéssel, kreatívkodással eltölteni, esetleg kézzel készített díszekkel feldobni a lakásukat, kézzel készült ajándékokkal meglepni szeretteiket, természetesen egy kis mágikus csavarral kiegészítve. 😉

A legfrissebb projekttel valószínűleg már minden Harry Potter rajongó találkozott életében legalább egyszer (esélyesen egynél jóval többször is akár), de így Halloween közeledtével aktuálisnak éreztem előkapni az ötletet, ugyanis egy egészen gyorsan és könnyen kivitelezhető projektről van szó. Ez pedig nem más, mint a nagyterem varázslatos lebegő gyertyáinak elkészítése otthon, ezzel saját lakásunkat kicsit varázslatosabbá téve. Természetesen nem csak halloweeni dekorációként funkcionál, az egyre rövidülő nappalok érkeztével akár egy esti bekuckózós filmnézéshez is szuper hangulatot adhatnak.


Mire lesz szükséged?

-        elektromos gyertya (ilyet a legtöbb bútoráruházban, de sokszor pepcoban, kikben, akár nagyobb szupermarketekben is be tudsz szerezni, főleg a karácsony közeledtével)

-  kéztörlőpapír vagy wcpapír guriga/ keményebb papírlap

-        ragasztópisztoly

-        fehér festék (opcionális) + ecset

-        tű, cérna


Így készítsd el:

Nagyon egyszerű dolgod lesz. Az elektromos gyertyát ragasztózd körbe, majd, ha kéztörlőpapír vagy wc papír gurigát használsz, ragaszd annak a belső részére a gyertyádat. Ha egy keményebb papírt választottál, annyi plusz feladatod van, hogy a papírból még egy hengert kell formálnod.



Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, a gurigának biztosan szép henger alakja van, azonban lehet, hogy nem passzol bele pontosan az elektromos gyertya, a papírlapot ellenben biztosan pontosan a gyertya méreteihez tudsz igazítani, de szükséges egy minimális kézügyesség hozzá, hogy szép egyforma átmérőjű hengereket hajtogass belőle.

 






Ha ezzel megvagy, egy kevés ragasztót nyomva a hengered külső oldalára olyan hatást érhetsz el, mintha az olvadó viasz folyna végig a gyertya oldalán. Opcionálisan fehér (vagy természetesen bármilyen más színű) festékkel lefestheted az egészet, ez is sokat dob a kinézetén. Ezt követően egy tűre és cérnára van szükséged, a tű segítségével szúrd át a hengeredet közvetlen az elektromos gyertya alatt, majd köss a cérnából egy hurkot, így fel tudod akasztani az elkészült gyertyádat.






 És tulajdonképpen el is készültél. Ugye nem is volt bonyolult? 😊 Nincs is más teendőd, mint megismételni a lépéseket annyiszor, ahány gyertyára szükséged van (persze jobban visszaidézi a nagyterem hangulatát, ha minél több gyertya lóg a mennyezetről).

Ha halloweeni dekorációnak készülnek a gyertyák, akkor pedig már csak egy szuper jelmezt kell kitalálnod! 😉

Jó alkotást kívánok!

Írta: Juniper Rue, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése