Pages

2022. október 19., szerda

Rejtvény

Kedves Diákok!

Idén sem maradhat a Szombati Boszorkány rejtvény rovat nélkül. Ez alkalommal egy eddig itt korábban nem látott rejtvényfajtát hoztunk nektek, ami itthon Grafilogika néven híresült el.

A játék lényege, hogy a sorok elején és oszlopok tetején lévő számok az egybefüggő- besatírozandó négyzetek számát jelzi. Következtetéssel kitalálható, hogy bizonyos négyzetek biztosan beszínezésre kerülnek, esetleg biztosan fehérek maradnak. Az oszlopokat és sorokat egyeztetve pedig egyre több négyzet sorsára derül fény.

Sokkal részletesebben és szemléletesebben mutatják be a szabályokat a következő oldalak:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Grafilogika

https://kaleidoszkop84.webnode.hu/l/grafilogika/

https://hu.puzzle-nonograms.com/

A rejtvény megoldását természetesen idén is beküldhetitek az szboszi.gracia@gmail.com email címre november 1-ig. A helyes megoldást beküldők markát tíz pont üti. Elfogadható a képfájl kinyomtatása, majd a megoldás utáni kép visszaszkennelése/fényképezése, de a digitális megoldások is. A képen egyébként egy a Harry Potter világában is népszerű háziállat képe lesz látható.

E-mail tárgya: 1. rejtvény megoldása / Gráciás neved / Házad / Évfolyamod

Kellemes satírozást, akarom mondani rejtvényfejtést kívánok!



A másik rejtvény fajtával már többször találkozhattatok a Boszi lapjain.

Az alábbi kérdésekre kérjük a válaszokat beküldeni az szboszi.gracia@gmail.com email címre, a  tárgyban minden esetben tüntessétek fel: ELSŐ kvíz megfejtése / Nevetek / Évfolyamotok / házatok.

1. Minek álcázta Hope Mikaelson a Grimoire-ját?

2. Milyen tantárgyat tanított Amy professzor a Gráciában, amikor aktív volt?

3. Ki került be a Wigtown Wanderers csapatába?

4. Mi a Hector Servadac alapötlete?

5. Taron Egerton már máskor is életre keltett egy híres, élő személyt a filmvásznon. Mi volt ennek a címe és kiről van szó?


Stramarius Kitana és Tekergő Hedvig

0 comments:

Megjegyzés küldése