Pages

2017. augusztus 11., péntek

Varázslatos praktikák meleg ellen


A nyár legforróbb napjaira összegyűjtöttem két igazán hasznos módszert, amely segíthet a varázslóknak, hogy kicsit kevésbé legyen melegük, hisz nem lehet egész nyáron csak strandolni és fagyit enni.

Házi szellő
Ha az otthonában mindig meleg van, hiába próbált már mindent, ablak nyitás-csukás, a padlásszörny és a pincében rejtőzködő lények elzavarása, helyük befoglalásához, akkor ez a varázslat igazán jól fog jönni. A varázsszó meglehetősen egyszerű, Brezzaamely olaszul csak annyit tesz, szellő. A pálca mozdulattal azonban kicsit vigyázni kell, ha nem szeretnénk otthonunkra orkánt szabadítani. Egy kis hullámot írjanak le a pálcával, majd egy kis kört és mondják ki a varázsszót, egyből érezhető lesz a hűvös szellő, ahogy körbejár a házban.

Saját felhő
Tudom, az hogy egy felhő követ mindenhova kicsit meseszerű. Azonban mégis lehetséges! Szerencsére bárki elkészítheti otthon a saját felhőjét – ha valaki olyat akar, akár rózsaszín is lehet.
Pár hozzávaló kell csak:
·         Másfél bögre víz
·         1 db orchidea virág
·         Egy tetszőleges gyógynövény gyökere és szirmai
·         Két hippogriff toll
Az orchidea és a gyógynövény szirmainak kivételével mindent összekeverünk egy üstben, addig, míg egy félig átlátszó főzetet kapunk. Ezután előbb az orchideát majd a szirmokat adjuk hozzá, az utóbbitól függ, milyen színű lesz a felhő. Két percig forraljuk, majd egy átlátszó üvegbe töltjük az egészet. Az üveget a napon egy órát kell pihentetni, ezután már bármikor felhasználható.
A felhő két napig lebeg a varázsló feje felett mielőtt eltűnik – nagy meleg esetén ez kevesebb idő. Míg a fejünk felett lebeg bármikor csinálhatunk magunknak egy kis esőt, hogy felfrissüljünk.

írta: Rion Hyland (Solaris) 

0 comments:

Megjegyzés küldése