Pages

2017. augusztus 18., péntek

Íncsiklandó főzetek

Paddigton Burger

Harry ezt a hamburgert eszi a Paddington állomáson Hagriddal, miközben a fél óriás próbálja összefoglalni a fiúnak, hogy mi fog történni a későbbiekben. Szegény Harry ilyenkor még csak azt tudta, hogy varázsló, és hogy valamiért híres, miközben belecsöppent egy új világba (Harry Potter és a Bölcsek köve – 5. fejezet).

Hozzávalók (6 főre):
  • ·         6 hamburgerzsemle
  • ·         12 salátalevél
  • ·         1 fej karikára vágott hagyma
  • ·         Mustár
  • ·         2 paradicsom felkarikázva
  • ·         1 evőkanál olaj

Húspogácsához:
  • ·         70 dkg sovány darált hús
  • ·         2 nagy tojás
  • ·         1 apróra vágott hagyma
  • ·         1 csésze zsemlemorzsa
  • ·         120 ml paradicsomszósz
  • ·         ½ teáskanál fokhagymapor
  • ·         ½ teáskanál só
  • ·         ¼ teáskanál bors

Elkészítés:
1.       A húspogácsa összetevőit egy nagyobb tálban alaposan dolgozzuk össze, majd formáljunk a masszából lapos kis pogácsákat.
2.       Hevítsünk fel egy serpenyőben olajt, abban pedig közepes lángon süssük ki a húspogácsáinkat, amíg szép barnák nem lesznek. Egy papírtörlővel kibélelt tányérba tegyük az elkészült husikat.
3.       Vágjuk fel a hamburgerzsemléket, tegyünk bele salátalevelet, mustárt, hagymát, paradicsomkarikát és a húspogácsát, és már találhatjuk is.



Tonhalas tészta à la Lyria

Kivételesen nem egy Harry Potter ihletésű recepttel készültem nektek, hanem az én egyik kedvelt ételemet ismerhetitek meg. Fél óra alatt elkészül,  ráadásul olcsó is. Egy rohanós napokra ideális, amikor a boszorkány lányának nincs ideje a konyhában pepecselni.

Hozzávalók (2 főre):
  • ·         1 tonhalkonzerv
  • ·         1 közepes fej hagyma
  • ·         1 gerezd fokhagyma
  • ·         1 kis pohár tejföl
  • ·         1 evőkanál olaj
  • ·         Só, bors ízlés szerint
  • ·         250 g spagetti tészta köretnek

Elkészítés:
1.       A hagymát és a fokhagymát felaprítom, majd egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom.
2.       Hozzáadom a tonhalkonzervet, megsózom, borsozom, és 2-3 perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem.
3.       Nagyjából 5 percig hagyom főni sűrű kevergetés mellett, majd lezárom a tűzhelyet.
4.       Kifőzött spagetti tésztával tálalom.

Tipp: Reszelhetünk a tetejére egy kis sajtot is, úgy is isteni finom.

Jó étvágyat hozzá!


Hagrid szikla sütije

Melyik részben található?
A Bölcsek kövében, amikor az aranytrió meglátogatja Hagridot. Ígérem, ez a verzió finomabb ;)

Hozzávalók (14-16 db sütihez):
  • ·         250 g liszt
  • ·         1 teáskanál sütőpor
  • ·         ½ teáskanál só
  • ·         115 g vaj
  • ·         75 g cukor
  • ·         1 teáskanál vanília aroma
  • ·         50 g mazsola
  • ·         1 tojás
  • ·         2 evőkanál tej

Elkészítés:
1.      A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.
2.      Amíg a sütőnk a kívánt hőmérsékletre felmelegedik, addig egy nagy tálkában összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd a kezünkkel belemorzsoljuk a vajat, ezután hozzáadjuk a cukrot és a mazsolát is.
3.      Alaposan összekeverem a tál tartalmát, majd a tojást is belekeverem a tejjel és a vanília aromával együtt. Ha nagyon híg lenne a masszánk, adjunk még hozzá lisztet.
4.      Nagyjából 5 cm nagyságú golyókat formáljunk, és helyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsinkbe. Ne tegyük a golyócskákat túl közel egymáshoz, mert a sütőben még egy kicsit nőni fognak a sütőpornak köszönhetően.
5.      13-16 percig süssük őket, amíg szép aranybarna színben nem pompáznak.

Tipp: Mazsola helyett használhatunk kandírozott gyümölcsöket is, esetleg csokoládét.



Üdvözlettel, Lyria Clark

0 comments:

Megjegyzés küldése