Pages

2017. augusztus 3., csütörtök

Megtalálták a ritka főnix faj utolsó példányait.

Sajnos manapság egyre gyakrabban halljuk, hogy egy állatfaj vagy fajta végleg eltűnik a föld színéről. Ennek hátterében főleg az illegális vadászok állnak, illetve a muglik által annyit emlegetett globális felmelegedés és éghajlatváltozás. Ráadásul a kihalások a varázslényekre is ugyanúgy kiterjednek, mint a többi ismertebb fajra. A legutóbb az egyik rezervátumban pusztult el egy alig ismert faj, a véresfülű szerder utolsó példánya. (a véresfülű szerder egy denevérfejű, pikkelyes emlős)
Azonban néha-néha előfordul, hogy egy kihaltnak ismert faj új példányaira bukkannak a kutatók. Ez az örvendetes eseménytörtént meg pár napja is Amazónia esőerdeiben, egy expedíció során.

A kutatócsoport elsősorban egy vándorló pixicsoportot akart tanulmányozni, amikor észrevettek a földön egy furcsa, feketés pacát, melyről a vizsgálatok után bebizonyosodott, hogy szurok. A nyomok elvezették őket egy szokatlanul kialakított fészekhez, ahol egy feketés színű tojás árválkodott. Mikor megpróbálták megközelíteni a furcsa leletet, elmondásuk szerint egy meglehetősen apró madár támadta meg őket, és próbálta távol tartani a fészektől. Az egyik varázsló azonnal felismerte a madarat, ami nem más volt, mint a rég kihaltnak hitt szurokkönnyű főnix.


„A szurokkönnyű főnix jellegzetes fekete tojása hatalmas értékkel bír a feketepiacon, ezért sokáig vadásztak rá. Nagyjából három évvel ezelőtt láttak utoljára ilyen állatot, és két éve nyilvánították kihalttá. Hatalmas megtiszteltetés, hogy mi voltunk azok, akik újra láthatták ezt a különleges fajt.” –nyilatkozott az egyik kutató.

A Varázslény Felügyeleti főosztály egyből összeült, hogy döntsenek az állat sorsáról. Még nem született egyértelmű döntés, hogy próbálják-e meg rezervátumba telepíteni, vagy hagyják őket szabadon, de valamilyen védelmet mindenképpen fognak biztosítani a főnixeknek.

Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése