Pages

2017. augusztus 31., csütörtök

Interjú a párbajszakkör döntőseivel


A múlt héten zajlott a párbajszakkör utolsó fordulója, melyen három, elsős, Arcanusos diák mérte össze tudását, és kemény harcok közepette Lyria Clark győzelmet aratott. Mivel jómagam is döntős voltam (büszke harmadik helyezett), így a mai cikkem egy „közös” élménybeszámoló lesz.

Mondhatom, hogy egyikünk sem hitte, hogy eljut eddig a pontig. Szerény személyem a másodéves Hyland Mikióval mérkőzött meg, Lyria a harmadéves Shophie Smith-szel játszott és végül Morgana a szintén harmadéves Rion Hylandot győzte le. Mindhárom mérkőzés végig nagyon szoros volt, csak úgy röpködtek a különféle ártások, rontások. 

Sok időre volt szükség, hogy mindenki kiheverje a sebeket és az erős adrenalin löketet, ezért is csúszott a döntő időpontja. 

A lányokkal még a döntő napja előtt beszélgetni kezdtünk, hogy ki mennyire izgul, mennyire érzi felkészültnek magát. Mivel egyazon ház tagjai vagyunk, már Morgana győzelmének napján leszögeztük, hogy egy barátságos párbajt folytatunk le. A lényeg az volt, hogy mindnyájan jól érezzük magunk, hisz a pontok már a házunk birtokában voltak.
A megmérettetés napjára mindnyájunk vére izzott a győzni akarástól. Ahogy a lányokkal beszélgettem, mindketten egyetértettek azzal, hogy máris izgulnak, pedig ekkor még alig múlt el két óra. Megpróbáltuk egymás figyelmét saját tapasztalatink megosztásával lekötni. Így derült fény arra, hogy Lyria biztos volt benne, hogy nem jut be a döntőbe, tekintve, hogy egy harmadévessel állt ki. Elmeséltem, hogy annyira izgultam a párbaj vége fele, hogy sikeresen magamra öntöttem egy pohár vizet az egyik szünetben (enyhén szólva volt csak kínos, de annyira izgultam a párbaj miatt, hogy csak nevetni tudtam a saját bénaságomon). Morgana története volt számomra a legviccesebb, ugyanis szegény lány még nem rezonált teljesen pálcájával, így az néha önös életre kelt, ezzel is idegelve gazdáját.
Mint említettem, a csúszás a gyengélkedőn töltött hosszú időnek tudható be, ugyanis mindhárman jelentős számú heggel tértünk be drága javasasszonyunkhoz, segítségre várva. Nem hagytuk unatkozni Mrs. Nursinget, a bájos gyógyítót, aki mindnyájunk érkezésekor jelentősen elsápadt (nem hiába, erős ellenfelekkel volt dolgunk).


Végü lezajlott a döntő is. Lyria Clark 200 ponttal jutalmazta meg házát és bezsebelte az első helyet, alig lemaradva tőle, 150 ponttal jön Morgana McGrath, és az ominózus harmadik hely szerény személyemet illeti meg, 100 pont jutalommal megfűszerezve.


Egyöntetűleg állítjuk, hogy nagyon tetszett a szakkör, izgalmas volt, változékony és nagyon kreatív. Itt is szeretné(nk)m megköszönni Vulpine Professzornak, hogy megszervezte, és előre szólunk, hogy a jövőben is lelkes jelentkezők leszünk.
A következőkben találkozunk!

írta: Eleonora Parker (Arcanus)

0 comments:

Megjegyzés küldése