Pages

2024. február 1., csütörtök

A bajnokság első mérkőzései

Köszöntök minden kedves kviddics rajongó diákot az idei 1. forduló közvetítésen. Az elmúlt két hétben lezajlott meccseket fogom most nektek bemutatni röviden, de reményeim szerint élvezetesen!

Debreceni Darazsak – Szombathelyi Szarkák

Az idény első mérkőzésén a Darazsak és a Szarkák csaptak össze. Kiss-Husztik-Huplák trió nagyon szépen adogatta egymás közt a kvaffot, amit a Szarkák terelői nem néztek jó szemmel. Többször is meg kellett állítani a meccset 1-1 szabálytalanságért, minden alkalommal büntető pontot kaptak a Darazsak. Az őrzők mindkét csapatnál szép munkát végeztek, és nem egy nehéz dobást hárított mindkettő. A cikesz viszont sokáig rejtve maradt, a meccs első 40-45 percében a fogók sem látták. 60-20-nál azonban a Szarkák fogója, Tóth Zoé, észrevette, és utána eredt, azonban sajnos elszökött a kis aranylabda. Innentől kezdve viszont már sokkal szorosabb volt a cikeszért a harc, a Szarkák terelői pedig nagyon megtámadták a gurkóval Hédlit. 80-50-nél azonban a Darazsak fogója elkapta  a cikeszt, amivel véget is ért a mérkőzés. 

Győri Gyurgyalagok – Újpesti Úttörők

Az előző győztes az Újpesti csapattal mérte össze tudását, ami kifejezetten érdekes meccs volt. Az ikrek természetesen most is nagyon egyszerre mozogtak, minden mozdulatuk precíz és kimért volt, ahogy megszokhattuk tőlük. Talán olvasnak egymás gondolataiban és telepatikusan kommunikálnak egymással? Ami a Gyurgyalagok terelőit illeti, kicsit nehezen boldogultak a labdával, több eladott dobást is megejtettek, amit előző évben nem láthattunk. Újra bele kell jönniük valószínűleg az idénybe! Emiatt viszont nagyon szoros volt a meccs, 10 vagy 20 pont volt csak a különbség. A meccset végül az Újpestiek nyerték, 240-80-ra. Hajrá Győri csapat, remélik a szurkolóitok, hogy a következő meccsek jobban fognak menni!

Szegedi Szúnyogok – Nyíregyházi Nyírfajdok

A Szegedi és Nyíregyházi meccset nagy érdeklődés övezte, köszönhetően az utóbbiak őrzőjének. Mikhail nagy népszerűségnek örvend hazánkban, így még a meccsre kevésbé kíváncsi kviddics szeretők egy része is kilátogatott. Tudásának köszönhetően sok szegedi dobást hárított, aminek köszönhetően szinte végig a nyíregyházi csapat vezetett. Papp és Pásztor szinte egyszerre vették észre a cikeszt, aminek mindketten nyomába eredtek. Végül egy hajszállal, de a szegedi kapta el, amivel 240-70-re nyerték a mérkőzést.


Pécsi Pávák – Kaposvári Keselyűk

A Pávák-Keselyűk meccsét is sokan megnézték, bár egyik csapatnak sincs nagy rajongó tábora. A kizárólag nőkből álló csapat játékosai kaptak pár füttyöt, és kiabálást, ami miatt a bíró rá is szólt a nézőkre. A Keselyűk pedig a szponzoruknak köszönhetik talán a növekvő rajongótábort. A meccs legszebb pillanatait a terelőknek köszönhetjük, mindkét csapatból szép manővereket mutattak be! Láthattunk pár szokványos cselt is a Kaposvári csapat terelőitől, látszik, hogy sokat edzettek! Az őrzőknek tehát nehéz dolga volt, a pontok mindkét csapattól záporoztak. A Kaposváriak pedig 260-70-re meg is nyerték a meccset, megörvendeztetve szurkolóikat.

Miskolci Méhek – Ferencvárosi Főnixek

Ez a meccs volt a legtöbb pontot hozó mérkőzés, ugyanis 300-200 lett a vége. Ez annak is köszönhető, hogy elég szeles, és némileg ködös napon tartották, ami miatt 2-szer nehezebb volt megtalálni a cikeszt, mint a többi mérkőzésen. A Miskolci csapat nagyon felkészült volt ellenfeléből, talán beleláttak a Főnixek felkészülésébe? Számtalan remek hárítást, lopást láthattunk tőlük, miközben a Ferencvárosiak hozták a régen ismert formájukat. Idénre végre összeszedték magukat! 

A szurkolók sokáig lelkesen nézték a meccset, de valljuk be, a 3. óra eltelte után már kisebb lelkesedés övezte a nehezen látható játékosokat. Még az is felmerült, hogy a meccset megszakítják és másik nap folytatják, de szerencsére még ennek bekövetkezte előtt meglett a cikesz. A Ferencvárosiak nyertek, visszahozva régi dicsőségüket. Talán idén szebb helyezést érnek el! 

Hamarosan kezdődik a 2.forduló első mérkőzése. Erről viszont majd csak a következő cikkben olvashattok.

Tudósított: Júlia Snape, Solaris


0 comments:

Megjegyzés küldése