Pages

2021. október 11., hétfő

Varázshírek

Eltűnt házi feladatok

A múlt héten a Grácia tanulóinak életét egy újabb különös eset bonyolította meg. Nyoma veszett a tanári szobában szigorúan őrzött, megírt háziknak. Az esetet súlyosbítja, hogy több tárgyból és több évfolyam feladatainak veszett nyoma.

A tanári kar eleinte tanácstalan volt az elkövető személyét illetően, ugyanis a szobát két vízköpőt mintázó kőszobor őrzi, melyek semmi szín alatt nem engednek be diákokat a terembe. Két nap meddő keresés után az igazgatóság drasztikus lépésre szánta el magát. A nagytermi reggeli folyamán bejelentették, hogy amennyiben a tettes nem fedi fel a kilétét a hét folyamán, és juttatja vissza az eltulajdonított leckéket, úgy mindenkinek újra kell írnia őket.

Hát ennek fele sem tréfa, most már a diákság is nyomozásba kezdett. Gyanús jeleket kerestek, vagy valakit, aki olyan helyen járt, ahol nem volt semmi dolga - sajnos ilyenből túl sok volt, így ez nem szűkítette a kört -, kifaggatták a portrék lakóit és az iskolai szellemeket is, de nem jutottak előrébb. Bár számtalan furcsasággal találkoztak, úgy tűnt, egyiknek sincs köze az eltűnéshez.

A megoldást végül az iskola másodéves diákjai találták meg. Egy rendhagyó Legendás Lények Gondozása óra keretében épp a nem rég született furkászkölyköket figyelhették meg, mikor az egyik diák valami különösre lett figyelmes. A kicsinyek ládáját különböző dolgokkal bélelte a furkászmama: elhullajtott levelekkel, szalmaszálakkal, szőrrel, gyűrött papírgalacsinokkal... s ez utóbbiak közt egy diák felismerte saját bájitaltan háziját. Tett tettet követett, és egy gyors átköltöztetés után Nessza Wilson és Mike Halsey professzorok közös erővel több tucat feladatot mentettek ki a furkászok alól. Így végül mindenki megnyugodhatott, senkinek sem kellett újraírnia a háziját, a másodikosok pedig újabb izgalmas ismeretet szereztek: a furkászok nem mindig csak a csillogó tárgyakat lovasítják meg.

Újratárgyalják a repülőszőnyegek ügyét

Mint ismeretes, az európai országok nagy részében a Nemzetközi Varázstitokvédelmi Alaptörvény részeként tiltott a repülő szőnyegek használata, és kereskedelme. Köztudott azonban az is, hogy az arab országokban évszázados hagyománya van a kiábrándító-bűbájjal ellátott repülőszőnyegek használatának, s évtizedek óta nem történt komolyabb muglik repülőszőnyeg-észlelésével kapcsolatos incidens. Bőven van hát precedens a biztonságos szőnyeghasználatra, ezért az elmúlt években több országban is felmerült a téma, hogy lazítsanak a szabályozáson, és bizonyos keretek között ismét engedélyezzék a repülőszőnyeg-használatot.

Magyarország e téren előrébb jár a szomszédos országoknál, pár évvel ezelőtt ugyanis, a Grácia Roxfort területén Abdul Haadi el-Muhammad repülésszakértő bevonásával kialakították a biztonságos szőnyeghasználat feltételeit, és kísérleti jelleggel, ideiglenesen engedélyezték a szőnyegrepülést. Múlt hónapban került sor a felülvizsgálatra, melynek során mindent rendben találtak, és határozatlan időre meghosszabbították az engedélyt. A sikertörténet sokak fantáziáját megmozgatta, újraindult a minisztériumi szőnyeglobbi, melynek következtében a jövő héten ismét napirendre kerül az országos engedélyezés kérdése. Izgatottan várjuk az eredményt!

Illegális gólem-gyárat zártak be Izraelben

A közel egy tucat varázslót és boszorkányt foglalkoztató üzem lassan másfél éve működött feltűnésmentesen, mikor egy razzia során a helyi aurorosztag rátalált a létesítményre. A mágikus agyagedény-készítő műhelynek álcázott létesítményben, mint kiderült, valójában 2-6 méteres magasság közötti gólemeket készítettek megrendelésre.

Akik esetleg még nem hallottak róluk: a gólemek ormótlan, emberihez hasonló alakot formázó képződmények, melyeket varázslattal keltenek életre. Jellemzően sárból, agyagból készülnek, nem kifejezetten művészi kialakításúak, inkább durva, elnagyolt formákkal rendelkeznek. Alapvetően veszélytelenek, nem akarnak más lényekben kárt tenni, azonban nagy méreteik és ügyefogyottságuk miatt gondokat okozhatnak. Általában egyetlen konkrét őrző-védő célra teremtik őket, a középkorig a tehetősebb varázslók körében népszerű háztáji- vagy ritkaságok őrzők voltak. Később azonban, a varázstudomány fejlődésével  értékeink védelmére jóval biztonságosabb módszerek is kialakultak, s ezzel a gólemgyártás lassan a múlt homályába veszett. Jelenleg ilyen XXX besorolású bestia csak külön engedéllyel hozható létre.

Ezzel az engedéllyel azonban a gyár nem rendelkezett, jól mutatja ezt az a tény is, hogy bejegyzésükben ilyen tevékenységi kör egyáltalán nem is szerepel. A gólemeket lefoglalták, a gyárat kiürítették, azonban a megrendelők listájáról szóló feljegyzések nyom nélkül eltűntek. A gyár dolgozói és a két tulajdonos kihallgatása során Veritaserumot használtak, ám egyikük sem emlékezett sem az iratok hollétére, sem a megrendelőik személyére. A nyomozás kiderítette, hogy az érintetteken emlékezetmódosító bűbájt hajtottak végre. Két hónap eredménytelen kutatás után, mivel a hatóság sem személyi sérülésről, sem anyagi kárról nem szerzett tudomást, az ügyet további nyom hiányában lezárták.

 

Szerző: Fay Tempest, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése