Pages

2021. október 11., hétfő

Napi fejtörő

Tisztelt Olvasók! 

Ismét eljött a rejtvényfejtés ideje. Az előző rejtvényekre nagyon szép megoldások születtek, csak így tovább mindenkinek! A pontokat a pótlási időszakok után összesítve fogjátok megkapni (tehát két részletben), ne aggódjatok, mindenkinek a megoldását könyveltem. 
A mai rejtvénnyel visszatérünk kicsit a szókeresők világába. Ez esetben is van a szavak között egy, amit nem találhattok meg a betűhalmazban, ez a szó lesz a rejtvény megoldása. 

A megoldást 2021. november 7. 23:59-ig küldhetitek bagolypostával a szboszi.gracia@gmail.com címre. Kérlek a levél tárgyában adjátok meg a következőket (szó szerint): Rejtvény rovat megoldása/Iskolai név/ház/évfolyam. A levél szövegében pedig szerepeljen a megoldás, jelen esetben szövegesen vagy kép formátumban. Plusz pontot szerezhetnek, akik a megoldásban azt is helyesen leírják, hogy mi köti össze a keresendő kifejezéseket.

Ebben a számban Citana is szeretne néhány kérdést feltenni nektek a Szombati Boszi kvíz keretében.
Az extra rejtvényben a következő kérdésekre kell helyesen válaszolni:

1. Mit csinál Dumbledore Professzor az édességgel, amit kap?

2. A Haikyuu című anime főszereplőjének ki a példaképe?

3. Hány hétig kellett az egyik pórul járt gráciás kviddicsezőnek a Szent Mungóban gyógyulni a három évvel ezelőtti bajnokságon?

4. Melyik településen volt az a mérkőzés, ahol az egyik fogó majdnem nekirepült Davenek?

5. Melyik harmadik számban ajánlott film szól Frank Dux életéről?

A megoldást 2021. november 7. 23:59-ig küldhetitek bagolypostával a szboszi.gracia@gmail.com címre. Kérlek a levél tárgyában adjátok meg a következőket (szó szerint): Kvíz megoldása/Beküldő neve/háza/évfolyama, a levél szövegében pedig adjátok meg a kérdésekre a válaszokat. 

Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy a megoldásokat két külön levélbe küldje el a kavarodások elkerülésének érdekében! Együttműködéseteket köszönjük!

Jó rejtvényfejtést kívánunk! 

Stramarius Citana és Nadia Moor, Caminus 

0 comments:

Megjegyzés küldése