Pages

2021. október 11., hétfő

Magyar Bajnokság I. forduló

Kedves Boszorkányok és Varázslók!

Elérkeztünk a Magyar Kviddicsbajnokság első fordulójához. A nyitómérkőzést a Debreceni Darazsak játszották a Pécsi Pávákkal. Utánuk következett a Szombathelyi Szarkák - Szegedi Szúnyogok mérkőzés, aztán a Ferencvárosi Főnixek mérték össze tudásukat a Kaposvári Keselyűkkel. Ha ez nem lett volna elég izgalom, az Újpesti Úttörők törtek utat maguknak a Győri Gyurgyalagokkal szemben és végül, de nem utolsó sorban a Miskolci Méhek - Nyíregyházai Nyírfajdok összecsapására is sor került. Micsoda izgalmak itt sorban egymás után, kérem szépen! De lássuk a részletes élménybeszámolót. 

Debreceni Darazsak - Pécsi Pávák

Elérkezett a régóta várt, újjáélesztett Magyar Kviddicsliga első mérkőzése. A nagy múltú debreceni csapat tudása méretett össze a pécsi amazonok tehetségével. A Darazsak rögvest támadásba lendültek és rögtön célba is találtak, két gyors gól követte egymást. Mindkettőt Kemenesi Ottó dobta.

Nem sokkal később Darazsak már 60 - 10-re vezetnek. A debreceni hajtók újabb támadást vezetnek. Ez-ez-ez... Olyan, olyan gyönyörű!  (elhaló hang).....

Öhm, nem tudom, hogy mi volt ez. A játékvezető kiabál az egyik Páva hajtóval és leküldi a pályáról. A mellettem ülő kommentátorok valami véláról beszélnek, de nem tudom, hogy az micsoda. A fogók előrevetik magukat, meglátták a cikeszt! Ott van a díszpáholy mellett. A kommentátorok szektorából lehetetlen megállapítani, hogy melyikőjük a gyorsabb. Talán egy csuklóhosszal a Darazsak előrébb kerülnek...Igen, Madarász Szonja megnyeri a meccset a Debreceni Darazsaknak. A végeredmény 220 - 70.

Szombathelyi Szarkák - Szegedi Szúnyogok

Üdvözlöm önöket ezúttal a Szarkák és a Szúnyogok bemutatkozó mérkőzésén! A csapatok már a pályán vannak ééés felszálltak. A Szúnyogok nagyon keményen kezdik a mérkőzést. A gurkókat nagyon pontosan célozzák meg, az ellenfélnek sok esélye nincs. Kovács Bence és Varga Fanni kifejezetten jól bánnak a gurkókkal. A Nimbusz 2032-es seprűikkel pedig nagyon gyorsan cikáznak. A Szúnyogok 50 - 0-ra vezetnek. Aú, valami nekem repült! Itt a cikesz előttem! A szarkák fogója valamit észrevett, mert elindult felfelé, de nem értem, hogy mit lát. A másik fogó követni kezdi, de Kiss Zoé megfordult és erre száguld. Elterelte a másik fogó figyelmét. Merlinre, nem fog tudni megállni. Protego! Pfhú, ez meredek volt. Jujj, remélem, hogy Zoé azért jól van. Igen, úgy tűnik jól van. Nála van a cikesz. Megnyerték a mérkőzést a Szombathelyi Szarkák! A végeredmény: 160 - 90.

 Ferencvárosi Főnixek - Kaposvári Keselyűk

Üdvözlöm önöket a mai mérkőzésen. A csapatok már a pályán ééés fel is szálltak. A Főnixek támadásba lendültek és megszerezték az első gólt. A keselyűk támadása fennakadt, a ferencvárosi hajtók újra támadhatnak, de mi ez? Hármas sípszó? Szelíd Roland elkapta a cikeszt. Ez szenzáció! Az elmúlt 20 évben nem volt olyanra példa, hogy másfél perc játék után elkapják a kis aranylabdát. Igaz, nem is volt azóta hivatalos mérkőzés, de akkor is. A Főnixek nyertek 160 - 10 -re.

Újpesti Úttörők - Győri Gyurgyalagok

Üdvözlöm önöket Újpestről. A csapatok már a pályán vannak ééés felszálltak. Az Úttörők hamar támadásba lendültek. A hármasikrek megszerezték az első, majd a második, a harmadik és a negyedik gólt is. Hölgyeim és Uraim, négy gól zsinórban! Mi lesz még itt?

A Gyurgyalagok esélytelenek ma. Nagyon tanulatlan, fiatal a csapatuk. Az újpestiek már a nyolcadik góljukat dobják. Gyorsan bent van a kilencedik és a tizedik is...

Feltűnt a cikesz. Ott lebeg a Gyurgyalagok középső gyűrűjénél, a vendégek fogója van közelebb hozzá, a hazaiak viszont támadnak. Ki lesz a gyorsabb? Ez nagyon egyszerre volt, vajon mit mond a játékvezető? Ha megadja a gólt, akkor nyert az Újpest. Ha nem, akkor döntetlen. De megadta. MEGADTA! Nyertek a hazaiak. A végeredmény: 160 - 150.

Miskolci Méhek - Nyíregyházi Nyírfajdok

Üdvözlöm Önöket a forduló zárómérkőzéséről! A csapatok már a pályán vannak és a mérkőzés ebben a perceben kezdetét is veszi. A játékosok már a levegőben, a Méhek hamar megszerezték a labdát és egy gurkót ráküldve az őrzőre már vezetnek is.

Már több, mint egy órája tart a mérkőzés, de feltűnt a cikesz, a Méhek fogója pedig nem is tétlenkedett, egy gyors elterelő mozdulat befejezéseként megszerezte azt. A végeredmény: 470 - 280.

Az eredmények papírforma szerint jöttek, de a mutatott játékkal voltak néhány helyen problémák. Voltak már most nehezebb esetek, melyekre mindannyian kíváncsiak vagyunk, hogy a szövetség hogyan reagál. Gondolok itt a vélára, vagy éppen magamra. Igaz, Kiss Zoé megnyugtatott, hogy nem történt semmi baj, hogy ő is jól van és a csapata sem fog ellenem tanúskodni, de kicsit félek a szövetségtől.

Köszönöm, hogy velem tartottak az első fordulóban. Találkozzunk a következőben.

Én Dave Coleman voltam, a Caminus diákja. További szép napot!

0 comments:

Megjegyzés küldése