Pages

2021. március 20., szombat

Gyertyamágia

 Gyertyát mágiához használni egyidős a sámánizmussal, nagyjából amióta feltaláltuk a hordozható fényt, mi emberek hajlamosak voltunk arra, hogy lelkünk spirituális oldalát a gyertya fényén keresztül keresgéljük. Tudom, ez most csúnyán hangzik, de a kezdetek kezdetén, amikor még csak fehér gyertya létezett, a lelkünkön keresztül igyekeztünk elérni és megérteni szinte mindent. Ha visszatekintünk azon a hosszú úton ami a mai napig vezet, azt fogjuk látni, hogy bár mostanra számtalan színben és formában használjuk a gyertyákat, de a fehér még mindig bármelyiket pótolhatja, a rituálékra és varázslatokra használt kis kuckóban állandó helyet tartunk fent nekik. De ha ennyire univerzális, miért használunk más színeket is? Részint esztétikai okokból, részint pedig mert a fantázia egy olyan csúnya dolog ami részben becsapható. 

Mert ha van zöld gyertyánk amivel újév estéjén pénzügyi jószerencsét tudunk kívánni magunknak, és fehérrel végezzük a varázslatot, bár működni fog a varázslat, de nem olyan hatásfokkal mint szeretnénk.  A vizualizáció itt kap szerepet, és ezért a fellépett igényt idővel sok szép színnel orvosolták, ahogy rátaláltak a bíbor csigára, lett piros és kék, a kurkumától sárga. A nagyobb ünnepeknél már használták is ezeket, és a fogékonyabbak már egyből az elején észrevették, hogy a hatásfok növekedése a színezett gyertyának köszönhető és nem a színezőanyagnak. Innentől nem volt megállás, és míg hódító útjára indult a színes gyertya, a fehér visszaszorult, háztartási gyertyává lépett vissza, tartalék lett belőle. Sose bánjuk. Ha nagyon muszáj, készségesen jelen van minden mugli háztartásban is, így bárhova sodorjon az élet, nem maradunk gyertya nélkül. Ennyi a történelmi háttér, most jöjjön egy kis memóriagyakorlat. Színek, és használatuk. Hogy mit mire használjunk, az alábbi felsorolásból még a kezdő kisboszorkány is megtanulhatja. 


FEHÉR: Mindamellett hogy univerzális szín, saját funkcióval is rendelkezik, amit más nem pótol olyan jól. Védelem, új kezdet, tisztítás, gyógyítás. (Az Én-Idő szertartás fontos gyertyaszíne.)

FEKETE: A negatív mágiák elleni védelemre, átok ellen, feloldásra, megállításra.  

PIROS: Mivel elég lehengerlő energiával bír, olyan varázslatokra alkalmas, ami a cél energiáján keresztül a hatékonyságot is növeli. Elszántság, túlélés, állóképesség, akarat, párkapcsolat.

RÓZSASZÍN: Minden ami a szeretethez tartozik, legyen az baráti vagy más, ennek a színnek az irányítása alatt hatékony. Szeretet, romantika, önszeretet, empátia, megbocsátás.

KÉK: Mindamellett, hogy pszichésen segít levegőhöz jutni, a szélként szárnyaló lelket segíti. Lélekgyógyítás, kommunikáció, kreativitás, emlékezet.

ZÖLD: A pénz egyetemes színe a papír alapú pénz bevezetése óta, sikert és jólétet kérhetünk általa. Továbbá természetvarázslatokhoz, és az egészség megtartásánál is hasznos.

BARNA: A föld színe. Régen a totemállattal, az útmutató lélekkel ezen színen keresztül kapcsolódtak, csak nem gyertyát, hanem fakérget égettek. Semlegesség, megértés, egyensúly, bizalom. 

LILA: Egy elégé modern szín, de az igény indokolttá tette a létrehozását. Psziché, mentalitás, kreativitás, böcsesség, meditáció, jóslás (Pl.: tarot, tesseográfia.), titkok kifürkészése, lelki tudatosság.

NARANCSSÁRGA: A nap színe, bevonzható vele minden ami rálátást, és  életigenlést igényel. Karrier, hálózatépítés, jogi ügyek, életöröm, játékosság. A kifele fordulás színe.

SÁRGA: Ide tartozik minden, ami az észbeli képességeinkhez szükséges. Tanulás, mentalitás, magabiztosság, logika.

Kombinált színek: 

VILÁGOSKÉK: Ha már elszakadna a cérna. Harag feloldására, több türelem eléréséhez.

SZÜRKE: Az egyensúly egyetemes színe. Semlegesség, béke, lelki bölcsesség, és félreértések ellen.

És végül a kiemelt színek:

ARANY: A Wicca hitvilág férfi istenségének színe. Hozzásegít a siker, a boldogság, a megvilágosodás, a bizalom és a bölcsesség eléréséhez.

EZÜST: A Wicca hitvilág női istenségének a színe. Segít a női energia, az empátia, a telepátia és a tisztánlátás elérésében.   
 
A színek használata viszont önmagában nem elég. Ha gyertyát használunk, minden esetben tudatosan tegyük azt. Ha kételkedünk a gyertyában, kételkedünk önmagunkban. Kétkedve és hitetlenkedve viszont nem szabad varázsolni. Az minden esetben félre sikerül, és az elindítója issza meg a levét!

FIGYELEM! 

GYERTYAHASZNÁLAT ELŐTT MINDIG TÁJÉKOZÓDJUNK ANNAK BIZTONSÁGOS HASZNÁLATÁRÓL!


Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus



0 comments:

Megjegyzés küldése