Pages

2018. június 11., hétfő

Utazás a furkászok földjére


Kedves olvasóink,

Nyilván észrevették, hogy az elmúlt hetekben nem került ki cikk a Varázslények rovatba. Ennek az oka a következő volt: főszerkesztőnk egy csodálatos utazáson vehetett részt, melyről most be is számol nekünk.  Lássuk hát, milyen élményekkel gazdagodott Ercon Black.

 "Anyukám, aki a Varázslény Felügyeleti Osztály vezetőhelyettese, elvitt engem egy kis szigetre a Csendes-óceánon, melyet csak nem régiben fedeztek fel, és amit a „Furkászok szigetének” neveztek el. A név elég árulkodó, de a rend kedvéért pontosítom: igen, a szigetet gyakorlatilag elárasztják ezek a kis szőrmókok. A varázslények hatalmas számának az oka valószínűleg a földben található óriási arany koncentráció, melyet a furkászok aktívan ásnak ki és gyűjtenek össze. Egyes állatok fészkében akár ötkilónyi aranyrög is felgyülemlett már, és ez a mennyiség folyamatosan növekszik.
 

Én és az anyukám a sziget állapotainak felmérésére látogattunk el erre a különleges szigetre egy pár képzett helyszínelő varázslóval egyetemben, akik gondoskodtak a sziget láthatatlanságáról a muglik számára. A furkászok ugyebár igen félénk lények, de mivel ezek a példányok még soha nem találkoztak varázslóval, ezért kifejezetten érdeklődőek voltak, és egyáltalán nem váltak agresszívvá, mikor a fészkeik közelébe értünk. Gyakorlatilag minden bokorban találkozhattunk eggyel. Ami azonban a legelképesztőbb volt az a kölykök elképesztő száma. Az populáció nagyjából negyven százaléka még egészen frissen született furkászokból állt, akik előszeretettel futkároztak a lábaink körül, ezzel kényszerítve minket arra, hogy a lehető legóvatosabban lépkedjünk. Összefoglalva egy elképesztően csodálatos és egyedi élményben lehetett részem. A furkászok fantasztikus lények, és ennyit együtt látni szívmelengető volt. Boldog vagyok, hogy létezik egy ilyen sziget, és remélem, hogy még sokáig háborítatlan maradhat."
 
Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése