Pages

2018. június 11., hétfő

Remus Lupin


Kedves Boszi olvasók!

A mai napon a Roxforti csatában elhunyt Remus Lupinról olvashatnak (pálcát emel /*)!
Mint tudjuk, Lupin professzor a néhai James, illetve Sirius legjobb barátja volt. Peter Pettigrew-val kiegészülve ők voltak a Tekergők, kik a későbbi Weasley ikrek legfőbb támogatói voltak.
Ők alkották meg a Tekergők Térképét, ami a Roxfort alaprajzát tartalmazza, s mutatja az embereket is.
Lupin professzor Harry Potter harmadik évében jött a Roxfortba. Ott volt, mikor Sirius Black a szellemszálláson leleplezte Peter Pettigrew-t, majd belépett a Dumbledore által megalapított Főnix Rendjébe, ahol bátran kűzdött Voldemort ellen. Később végignézte barátja, Sirius Black halálát a Mágiaügyi Minisztériumban.
De még mielőtt ide eljutott volna, tanított a Roxfortban. Remus Lupin próbálta minden tudását átadni a diákoknak. Nem csak elméletben vette át a varázslatokat, s átkokat a diákokkal, hanem rengeteg gyakorlati órát is tartott (amik igen jó hangulatban teltek). Ám nem mindenki fogadta kitörő örömmel ezt (lásd Perselus Piton). Nem tudhatjuk pontosan, hogy Piton a gyermekkori sérelmei, avagy a mumusos "incidens" miatt adta ki Lupin titkait, de kiderült, hogy Remus vérfarkas. Emiatt persze a szülők követelték a kirúgását, ami meg is történt.
Ezután, mint tudjuk, Lupin a Főnix Rendjének tagjaként tevékenykedett. Ott ismerte meg Nymphandora Tonksot is, Sirius Black egyik rokonát. A fiatal auror, és az extanár hamar egymásba szeretettek. Két-három évvel a megismerkedésük után meg is tartották az esküvőjüket, sőt, szerelmük gyümölcseként egy gyermeknek is életet adtak. Sajnálatos módon a fiatal pár elhunyt a Roxfort-i csatában, így gyermekük, Harryhez hasonlóan megárvult. 
Reméljük, hogy Remus és Tonks egy jobb helyre kerültek! Találkozunk a halál után /*

További szép hetet, jövő héten is várom Önöket!

írta: Rosalita Grime, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése