Pages

2018. június 11., hétfő

Fiolába zárt varázslat


A mai napon szépségápolásra használatos termékeket készítünk.

Varázslatra, s üstre fel!

Hajnövesztőszer
Hozzávalók: 
  • 1 leander levél egy holló tolla 
  • 2 dl mézbor 
  • 1billywig fullánk 

Elkészítés: Beleöntjük a mézbort az üstbe, majd tűzre rakjuk. Fél órán át melegítjük, majd beledobjuk a leander levelet. A főzetünknek átlátszós borostyánszínűnek kell lennie. Ha ez megvan, akkor hozzáadjuk a billywig fullánkot. Jól összekeverjük az italt (pontosan 5 percig kevergetjük: 5-ször az egyik irányba, 5-ször a másikba, többször megismételve ezt).
Ezek után belemártjuk a hollótollat a főzetbe, és végigsimítunk vele a hajunkon. Eredményképpen a használat után egyből megnő a hajunk.
Akár 10 centivel is hosszabbodhat! A főzet az elkészítés után 2 hónapig használható, viszont csak azzal a hollótollal, amit elsőre belemártottunk.


Arcszépítő kenőcs
Hozzávalók: 
  • fokföldi ibolya virága 
  • 3 vörös szőlő 
  • 1 kiskanálnyi kávézacc 
  • futóféreg nyálkája (kb 3 cseppnyi) 
  • 1 dl víz 

Elkészítés: A vizet felrakjuk melegedni az üstbe. Miközben az melegszik, felvágjuk karikákra (!) a szőlőket. Ha ez megvolt, akkor beledobjuk őket az üstbe, majd jól megkeverjük az óramutató járásával ellentétesen. Ezután óvatosan helyezzük az ibolya virágát a főzet tetejére, és hagyjuk hogy ellepje a vöröses lé.
Ha ezt megtettük, akkor az italnak lila színbe kell bújnia, s lassan füstöt kell engednie magából. Ekkor beleszórjuk azt a kevéske kávézaccot az üstbe, és jól megkeverjük annak tartalmát. Végül, de nem utolsó sorban a futóféreg nyálkáját is belecsepegtetjük a lila folyadékba, amitől az besűrűsödik, egyre jobban füstöl. Ha jól végeztük a dolgunkat, akkor a főzet addig füstöl, míg el nem kezd szikrázni.
A szikraeső végeztével kenjük az arcunkra a krémet, ami megtisztítja a pólusainkat.
A szer az elkészítés után rögtön felhasználandó!

Jövő héten is várom Önöket!
Addig is varázslatos hetet! /*

 írta: Rosalita Grime, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése