Pages

2010. április 30., péntek

Test és lélek a személyes évszámban



A numerológia ősi tudománya szerint a számok elárulják az ember személyiségének titkait, ráadásul az egészségi állapotról is jelzést adnak. Ilyen alapon felkészülhetsz saját és családtagjaid egészségi állapotára is.

Bármennyire is kételkedsz abban, hogy születésnapod kihathat életedre, tudnod kell, hogy a számok tudományát a világ minden kultúrájában alkalmazzák az ember jövőjének elemzésekor, mert úgy tartják, minden szám összekapcsolható valamilyen szellemi, fizikai vagy érzelmi-lelki szemponttal. A számok ezért irányt mutatnak, de mögöttes tartalmuk értelmezéséhez feltétlenül használni kell melléjük a személyes megérzéseket is.


Személyes évszám

Az emberi élet ritmusát a kilencéves ciklusok adják. A személyes évszám aszerint változik, éppen melyik év áll a naptárban. Ahhoz, hogy személyes évszámodat, megkapd, add össze következő születésnapodnak számjegyeit!

Példa

Ha következő születésnapod 2009. december 3-án lesz, akkor így add össze a számokat:

2+0+0+9+1+2+3=17

Az eredmény jegyeit ismét összeadva (1+7) a nyolcas számot fogod kapni. Idén tehát személyes éved száma a 8.


Milyen egészségi állapotot jeleznek a számok?

1
Az egyes szám mindig valami új kezdetét jelzi. Friss energiát és életkedvet. Ebben az évben használnod kell az eszedet, hogy segítse pozitív erőidnek kibontakozását. Keress új utakat egészséged megőrzésére. Ez lehet torna, kocogás vagy bármilyen más testedzés. Az egyes szám jelzi a szellemi kimerültséget és az emésztési problémákat is, ezért ügyelj fokozottan étrendedre, és iktasd ki életedből a stresszt, amennyire csak lehet. Ha új testedzési formát keresel, válaszd idén a jógát, mivel az szellemileg is ellazít, felfrissít.

2
Ez az esztendő arra lesz jó, hogy kissé elgondolkozz mindazon, ami mostanában történt veled. A kettes számhoz az egyensúly kapcsolódik, elsősorban az érzelmek terén. Akinek személyes évszáma idén a kettes, nyitottabbá válik, és könnyebben keveredik szívügyekbe, mint a korábbi években. Úgy érezheted, hogy változtatnod kell életeden, és fontos kérdésekben döntened kell. Miután meghoztad a döntést, megszabadulsz a nyomasztó stressztől, amely már szinte eluralkodott mindennapjaidon, és rányomta bélyegét az elmúlt évre. Ha gyors volt a tempó, lassítanod kell. Próbáld mindazt megszilárdítani, amit az előző években elértél, és amiből érdemes tovább építeni az életedet.
Szervezetedben hormonális változásokat tapasztalhatsz, amely főként nőgyógyászati problémákkal jár majd. Bőröd is érzékenyebbé válhat a megszokottnál. Fontos, hogy ebben az évben kimutasd érzelmeidet, ne titkold e1 azokat. Tölts minél több időt barátaid társaságában, mert az nagyon jó hatással van hangulatodra.

3
A hármas szám terjeszkedést, növekedést jelent, elsősorban az izomrendszerben. Ezért idén több izomfájdalommal, izomlázzal számolhatsz. Tapasztalni fogod, hogy keringésed kissé „ellustul", ezért most fontos a sport és a testmasszázs. Meg kell tanulni könnyedebben venni a gondokat és észrevenni a dolgok jó oldalát is. A nevetés a legjobb stresszoldó, ezért fogd fel az életet humorosabban, és mosolyogj sokkal többet. Érdemes lenne egy csomó új dologba belefogni, de vigyázz, csak annyit tervezz és változtass, amennyit képességeid és testi erőd megengednek.

4
A négyes szám az élet fizikai oldalára utal. Tehát fontos a testedzés! Törődj sokat a mozgással, és jól teszed, ha ügyelsz étrendedre is. Mivel könnyen változtatsz, ezért most is csak biztatni tudunk, vágj bele valami újba. Ez a keményebb munka éve lesz. Eredmények születnek, de ehhez energiát kell belefektetned. De ne feledd, ezt az energiát pótolnod is kell valahonnan. A négyes szám a lábakhoz és a vesékhez is kapcsolódik. Ezért különösen ezekre fordíts gondot. Feltétlenül szakíts időt magadra, és olyan tevékenységekre, melyekben örömödet leled.

5
Ismét lazítani kellene. Járj többet társaságba, pihenj, gyűjts erőt. De készülj fel: váratlan dolgok történhetnek életedben, sőt bőven akadnak benne hullámvölgyek is. Arra is gondolj, hogy amibe mostanában belefogsz, nem bizonyul tartósnak. Miután a ciklus közepén jársz, bizonyos nyugtalanságot érezhetsz.
Ügyelj a torkodra és a hangodra, mivel az ötös szám a kommunikációs képességgel áll kapcsolatban. Az ötös a mozgás és változás jelzője is, ezért lehet, hogy ebben az évben nagyon elfoglalt leszel, emiatt fokozottabban kell ügyelned egészségedre. „Mi történhet?" - teszed fel a kérdést, és hajlamos vagy túl könnyen venni egészségügyi problémáidat.

6
A hatos szám a teljesség száma, ezért nem csoda, ha tökéletességre törekszel. A dolgok most visszazökkennek a régi kerékvágásba egy meglehetősen nyugtalan év után. Sok minden érdekel, közöttük az egészséges táplálkozás is. Az érzelmi életed kissé zűrös, mert tele vagy a múltban gyökerező, eltemetett sérelmekkel és érzésekkel. Ez lelki fájdalomban és érzelmi ürességben nyilvánulhat meg. Próbálj békét teremteni végre önmagad és a külvilág között, keresd a harmóniát. Lelked most erre éhezik.
A hatos személyes évszámúnak arra van szüksége, hogy megnyíljon, szabadjára engedje érzelmeit. Ha ismét közel engeded magadhoz a szerelmet, lelkivilágod visszanyeri régi egyensúlyát.

7
A hetes személyes évszámú úgy érezheti, hogy idén legjobb lenne a homokba dugni a fejét. Nagyon érzékeny és befelé forduló, ezért hajlamos a pánikra és szorongásra, ám a legkisebb fájdalom felnagyítására is. Sokat panaszkodik ahelyett, hogy megkeresné az okokat. Ne aggódj: ha gyakran fáj a fejed, nyilván túl keményen dolgozol, ha a lábad hasogat, talán csak megerőltetted.
Ha úgy érzed, azt kell tenned, vonulj vissza és próbáld az élet mélyebb értelmét keresni. Elmélyülhetsz most és személyiségedet tovább gazdagíthatod. Próbálj egy kicsit önmagadra koncentrálni.

8
A nyolcas a gerincoszlop száma, így ebben az évben ízületi fájdalmaid lehetnek. A gerincoszlop egyben a rugalmasságot is jelképezi, ezért ha problémák vannak vele, lehetséges, hogy nem vagy elég könnyed az élet dolgaiban. Válassz olyan testedzést, ami javítja tartásodat, erősíti gerincoszlopodat. Ne legyél túl merev és túl szigorú.


9
A kilences szám az átmenet jele, jelzi a régi ciklus végét és az új kezdetét. A kilences személyes évszámú ember nyitott az életre és a változásokra. Előfordul, hogy túl sok mindennel foglalkozol egyszerre, és állandóan meg akarsz felelni mások elvárásainak. Emiatt gyakrabban van fejfájásod és orrmelléküreg-gyulladásod. Az izomfájdalmak egyértelműen jelzik, hogy csökkentened kell a tempót, és többet kell pihenned.
Mindazokat a tapasztalatokat használd fel, amelyekhez az előző években hozzájutottál. Nézd a legfontosabb dolgokat, amelyek életedre jellemzőek és tedd fel magadnak a kérdést: milyen döntésekkel tudod az életedet a legjobb irányba terelni? Nézz végig az elmúlt kilenc éves perióduson, gondolj az elmúlt évekre. De gondolj a továbbiakra is, amelyeket a megszerzett bölcsességgel újra kezdeni, illetve folytatni tudsz. Ez számodra a mesterév, amelyből le kell vonnod a legfőbb tanulságokat.


Írta: Susan Jessica Gartner

4 comments:

Victoria Vulpine írta...

Számomra ez a mesterév. :D
A szöveg szerint gyakran van fejfájásom, orrmelléküreg-gyulladásom és izomfájdalmaim. Érdekes; nem mondanám, hogy ezek oly gyakoriak, inkább a hasam szokott gyakrabban fájni.

Susan Jessica Gartner írta...

De lehet, hogy a jövőben ezek beteljesülnek. Habár, nem kívánom ezeket neked!

Victoria Vulpine írta...

Még minden előfordulhat. :))

Victoria Vulpine írta...

A bejegyzést eltávolította a szerző.

Megjegyzés küldése