Pages

2010. április 17., szombat

Fékezhetetlen zavar a mágiában - Új fejlemények


Az EVHK (Elektronikai Válsághelyzet Kiaknázása) nevű szervezet csapata két napja tért vissza Londonba, s egyből összehívtak egy tanácsot, melyen megvitatták az eredményeket.
A mai napon, a délelőtti órákban tartott sajtótájékoztatón James Paradise, az EVHK vezetője számolt be a publikumnak és a média képviselőinek az elvégzett kísérletek eredményeiről.

- ,,Mára már teljes bizonyossággal beszélhetünk a helyzet súlyosságáról. Az egy hónapja közölt információk pontosak voltak. A varázslók, boszorkányok varázsereje valóban 0,2 %-kal csökken évente a mágikus impulzusok hatása miatt."

A bejelentést újfent, mint egy hónappal ezelőtt, morajlás követte, s néhányan a közönségből be is kiabáltak. Látható volt a feszültség, amelyet a jelenleg felálló helyzet a nép körében okozott, s ez bizonyítja, hogy a mágustársadalom minden tagja milyen nagy becsben tartja varázserejét.
Nem meglepő a viselkedésük, hiszen egy teljes hónapon át mindenki bizonytalanságban élt, s arra vártak, hogy az EVHK visszatérjen újdonsült híreivel.

Eddig csupán szóbeszédek keringtek az ügyről. Sokan túloztak, valamint némelyek, csak azért, hogy szomszédjaik előtt tetszelegjenek, olyan történeteket terjesztettek, hogy náluk járt az EVHK, s ezeket különböző légből kapott dolgokkal színezték ki.
A Godric's Hollow-ban élő Madame Lionett váltig állította, hogy a szervezet képviselői az éjszaka közepén megjelentek nála, hálóingben kirángatták meleg ágyából, majd szörnyű kínokkal járó kísérleteket végeztek el rajta. Reggel pedig már újra az ágyában ébredt, de elméje még mindig rettegett.

A sajtótájékoztatón Mr. Paradise a fent említett híreszteléseket megrendíthetetlen tényekkel cáfolta, s a bemutatott sajtóanyag tartalmazta a valóban meglátogatottakkal készített interjúkat, s ezek egyikében sem említették meg, hogy bármilyen sérelem érte volna az alanyokat.

Végül arra is fényderült, amire olyan sokan vártak. Mr. Paradise a sajtótájékoztató végső fázisaiban számolt be arról, hogy van-e megoldás a fennálló problémára.
- ,,Örömmel jelenthetem be, hogy egy hónapi vizsgálat és kísérletezés után sikerült kifejlesztenünk egy olyan varázsigét, amelynek használatával megóvhatjuk otthonunkat a sugárzástól. Ez egy védőbűbáj, amely magába szívja a kibocsátott impulzusokat. Hasonlóan működik, mint a patrónus bűbáj. Ha egyszer felhúzzuk a védőburkot házunk köré, akkor már többet nem kell foglalkoznunk a problémával. Természetesen az utcán való séta során is érnek minket impulzusok, de ezek hatása elhanyagolható."

A tömeg arcán először suhant át remény e szavak hallatán. Végül Mr. Paradise elmondta, hogy a varázsige pontos használatáról szóló prospektus a jövő héten jelenik meg.

Amint kiadásra kerül, mi már közöljük is.
Olvasson minket jövő héten és értesüljön első kézből a bűbáj használatáról.

Írta: Victoria Vulpine

2 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Ennek az információnak nagyon örülök...
Akkor tájékoztass is Victoria//Már nagyon várom//

Victoria Vulpine írta...

Folyamatosan figyelem az új fejleményeket, és természetesen az SZB olvasói lesznek először tájékoztatva. :))

Megjegyzés küldése