Pages

2010. április 5., hétfő

Mit rontasz el az életedben?

Sajnos mindenkinek vannak olyan tulajdonságai, melyekkel önmaga elé gördít akadályokat, és saját maga rontja el az élet által felkínált lehetőségeket. Ha sikerül ezeket felismerned, akkor nagyobb lesz az esélyed arra, hogy többé ne tegyél keresztbe önmagadnak.

A születésnapod elárulja, mivel nehezíted meg az életed. A szabotázs programod is a születési dátumodba van kódolva, épp úgy, mint minden más. A sikerhez azonban nem elég elolvasnod a leírásokat, emellett egy komoly önfejlesztő munkára is szükség lesz. A negatív beidegződéseidtől nem egyik pillanatról a másikra fogsz megszabadulni, de ha figyeled magad, és törekszel a változásra, akkor sokkal könnyebb, gördülékenyebb és boldogabb lesz az életed.

Így számold ki:

Add össze a születési év, hónap és nap számjegyeit egyesével.

Pl.:1976. 02. 11.
1+9+7+6+0+2+1+1 = 27

Ha kétjegyű számot kapsz eredményül, egyszerűsítsd egyjegyűre.
2+7 = 9

A végeredmény a 9-es

1-es szám

Kifelé mutatott határozottságod ellenére, gyakran gyötör belső bizonytalanság, nem könnyen találod a saját utadat. Éppen ezért előfordulhat, hogy pályát tévesztesz. Az anyagiak, vagy más előnyök miatt háttérbe szorítod a szíved hangját, és sokáig észre sem veszed, hogy nem a saját életedet éled. Remélhetően nem kell a teljes kiégésig eljutnod, hogy irányt változtass. Tehát azzal teszel keresztbe magadnak, hogy nem hallgatsz a szívedre, mivel elvakít a pénz, illetve túl nagy jelentőséget tulajdonítasz neki boldogság szempontjából. Később aztán rájössz, hogy a siker nem minden, sőt szinte elenyésző köze van az igazi boldogsághoz. Ez nem azt jelenti, hogy válaszd a szegény és sikertelen életet, az a másik véglet lenne, csupán egy egészséges középútra törekedj. Kövesd a szíved vágyát, és hozd ki magadból a maximumot. Hidd el, a siker nem fog elmaradni. Az 1-esek sikerre születtek.

2-es szám

Szenvedélyes, impulzív ember vagy, de ennek habitusnak a negatívumai sajnos sokszor megkeseríthetik az életedet. Sokszor harcolsz a környezeteddel, a sorsoddal, önmagaddal. Ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretted volna, könnyen dühbe gurulsz, vagy ha mondjuk, valaki nem úgy viselkedik veled szemben, ahogy azt elvárnád, mondjuk, nem tartja be az ígéretét, hazudik, vagy megvárakoztat, az igen kellemetlen reakciókra számíthat. Dühödnek azonnal szabad teret adsz, és elég csúnyán meg tudsz bántani ilyenkor bárkit. Ráadásul a bocsánatkérés sem megy könnyen. Éppen ezért nem vagy igazán közkedvelt, az emberek, még a közeli ismerőseid és a barátaid is tartanak tőled. Ezzel a habitusoddal egy csomó kapcsolatot elveszíthetsz. Pedig a 2-esek a legjobb kapcsolatteremtők, élj ezzel az adottságoddal! Tanulj meg uralkodni a negatív érzelmeiden, és legyél kedvesebb a környezeteddel. Így sokkal több támogatóra és barátra lelsz majd.

3-as szám

Nálad a túlérzékenyég a gyenge pont. Szinte összeomlasz egy bántó megjegyzés hallatán, és nem tudod kezelni a téged ért kritikát sem. Sértődöttségedben azonnal, szinte gondolkodás nélkül visszatámadsz, ha lehet még bántóbb megjegyzésekkel, mint a másik. Na, ez a lehető legrosszabb megoldás. Először is, jó lenne belátnod, hogy nem minden kritika származik bántásból. Akár még szeretetből is fakadhat, de az is előfordulhat, hogy az illető nem is kritikának szánta, amit mondott, csak te értetted félre. Az első lépés tehát, hogy megértsd a másik szándékát, ehhez persze őszintén be kell vallanod, hogy megbántottak, ami szintén nem megy neked túl könnyen. A büszkeség és a túlérzékenység azonban sok öngólhoz fog vezetni, ha nem változtatsz. Ha pedig valaki direkt, szánt szándékkal akar téged bántani, arra fölösleges reagálni, az a másik szegénységi bizonyítványa. Nem kell folyton megsértődni, az építő kritikából azonban érdemes tanulni.

4-es szám

A legkitartóbb és legcéltudatosabb alkat vagy, mind közül. Igen ám, de a céljaid felé vezető úton a nehézségekkel szembesülve és az akadályok legyőzése közben fokozatosan egyre keményebbé válsz. Talán észre sem veszed. Mivel a kötelezettségeid miatt a saját vágyaidat is háttérbe szorítod és elfojtod, nem sok örömet engedsz meg magadnak. Mogorva és kemény tudsz lenni másokkal is, amivel csak magadnak ártasz. Folyton túlórázol, a munkahelyi problémákon agyalsz, ez pedig a magánéleted rovására is mehet. Nem könnyű sors jutott annak, aki téged választott párjának. A célok és eredmények elérése fontos, de csak akkor van értelme, ha élvezed az odafelé vezető utat. Ne veszítsd el közben a humorodat, a játékosságodat. Próbálj rugalmasabb és örömtelibb lenni és meglátod, az élet lehetőségeit is könnyebben észre fogod venni, ami hozzásegít céljaid eléréséhez.

5-ös szám

A legtürelmetlenebb vagy az összes karakter közül, ami miatt a legfeszültebb is, hiszen mindent azonnal akarsz, ami elég gyakran nem jön össze. Még a közértben való sorban állástól is fel tudod bosszantani magad. Pedig ezek az élet velejárói, semmi értelme felhúzni magad ilyen apróságok miatt. Folyton rohansz, intézkedsz, mindig van valami dolgod. Vedd észre, hogy túlságosan zaklatott életet élsz. Ez a te bajod. A nagy kapkodásban pedig többet hibázol a kelleténél, a stressz miatt egyre szétszórtabb vagy, és a végén már sem pihenni, sem koncentrálni, sem pedig másokra odafigyelni nem vagy képes. Elég életellenes, nem igaz? A te esetedben elengedhetetlen, hogy megtanulj kikapcsolódni, lazítani. A sok feszültség, ha nem oldod fel, vagy vezeted le rendszeresen, egy idő után megbetegít. A kulcs szó azonban a türelem és a lassítás.

6-os szám

Maximalista ember lévén nem könnyű kijönni veled. Másoktól és önmagadtól is túl sokat vársz el. Ez a hozzáállás azonban egy folyamatos elégedetlenséget szül. Vagy másokat presszírozol, a szinte teljesíthetetlen elvárásaiddal, amit velük szemben támasztasz, vagy önmagadat ostorozod, ha nem vagy „elég jó.” Arról nem is beszélve, hogy mivel nincsen semmi, ami vagy aki tökéletes lenne ebben a világban, rendszerint csalódsz. Jobban járnál, ha elfogadnád, hogy mindenkinek meg van a maga hibája, így megkímélhetnéd magad egy jó pár csalódástól és kellemetlenségtől. A lelkes habitusodból is vegyél vissza egy kicsit, hiszen hajlamos vagy egy-két neked tetsző tulajdonságot felnagyítani a másikban, illetve hozzáképzelni még egy jó párat. Ha pedig kiderül az igazság, kiábrándulsz, pedig erről nem a másik tehet, hanem te, aki folyton belelovalod magát valami képzelt dologba, ami nem valós.

7-es szám

Rád is jellemző egyfajta szélsőséges gondolkodásmód, ami sok kellemetlenséget okozhat. Egyszerre tartod fontosnak az anyagi biztonság megteremtését, és veszel részt az üzleti világ ádáz küzdelmeiben, illetve vágysz egyfajta spirituális életre, ahol az anyagi dolgoknak nincs értéke. Sokszor érzed úgy, hogy legszívesebben kiszállnál a mókuskerékből, és csak spirituális dolgokkal foglalkoznál, de akkor meg hiányozna a siker, a karrier és az anyagi jólét adta kényelem. Jó hír, hogy nem kell feladnod egyiket sem, hiszen nem üti egymást a kettő. Ki mondta, hogy nem lehetsz egyszerre sikeres és egyben spirituális? Ehhez azonban tudatosan kell beosztanod az energiáidat, és törekedj az arany középút megtalálására. A legjobb, ha olyan munkát vállalsz, aminek köze van a spiritualitáshoz.

8-as szám

A legfőbb akadály, amit saját boldogságod elé gördítesz, hogy nem mindig vagy őszinte másokkal. Félsz megosztani másokkal valós érzéseidet, gondolataidat, mert túl sérülékeny vagy. Így azonban folyamatosan egy szerepet játszol, és álarcot viselsz. Még a családtagjaiddal és barátaiddal sem vagy elég nyílt, sokan nem is tudják, mi zajlik a lelkedben. Belül magányos vagy és szorongó, pedig nagyon szeretnél megfelelni másoknak. Kell ehhez egy kis bátorság, de hidd, el megéri. Ha megnyílsz, sokkal többen fognak szeretni, és rá fogsz jönni, hogy nem kell megjátszanod magad azért, hogy elfogadjanak. Persze könnyű azt mondani, te is látod, hogy másoknak ez könnyedén megy. Neked először a félelmeket kell legyőzni, és ennek következtében, szinte automatikusan egyre őszintébb leszel.

9-es szám

Idealizmusod ellenére gyakran megtörténhet veled, hogy azon kapod magad, nem is a saját, hanem mások elvárásai, elvei és meggyőződései szerint éled az életed. Pedig pontosan tudod, hogy kellene élni, mikor, mi a helyes, nálad jobban senki nem tudja, mégsem bízol magadban eléggé. Hajlamos vagy inkább más, általad nagyra becsült embereket követni. Pedig a te életed pont arról szól, hogy merj olyan értékek szerint élni, amelyeket te magad tartasz fontosnak. Újító szellem vagy, hozzá kell szoknod, hogy a környezeted nem mindig tud majd követni, lépést tartani veled, vagy megérteni, így elismerni sem. De neked ettől függetlenül, a külvilág pozitív visszajelzése nélkül kell alkotnod, vagy élned egy olyan életet, mely a saját tapasztalataidat és meggyőződésedet tükrözik. Tanulj meg bízni önmagadban, különben az egész életed kudarcra van ítélve.


Susan Jessica Gartner

2 comments:

Victoria Vulpine írta...

Tökéletesen egyezik a meghatározás. :) Nekem a kettes jött ki.
,,Sokszor harcolsz a környezeteddel, a sorsoddal, önmagaddal."
,,Dühödnek azonnal szabad teret adsz, és elég csúnyán meg tudsz bántani ilyenkor bárkit."
Igen... Ezek igazak. :)

Susan Jessica Gartner írta...

Sebaj, most hogy biztosra tudod mi a hibád, könnyebb lesz kijavítani azt:)

Megjegyzés küldése