Pages

2022. június 13., hétfő

Titkos álmaink

Kedves Olvasók!

Remélem, örömmel olvasták az előző cikkeimet. Közelednek a vizsgák, azonban ez nem ok arra, hogy olvasnivaló nélkül maradjanak! Mai cikkemben ismét egy kis rejtéllyel várom önöket, mely egyaránt tartalmaz mérgezést, logikát és egy elit mágusréteget is.

Reggel egy igen érdekes olvasói levél várt az asztalomon, mely egy bűnügynek látszó esetről számolt be. A levelet Robert Brown írta, testvére, Edward tisztázatlan halála ügyében, amely bár két hónappal ezelőtt történt, most újabb bizonyíték előkerülésével tisztázódott. Robert leveléből megtudtuk, hogy a végezetes estén Edward elindult otthonról, hogy találkozzon egy gyanús külsejű alakkal, majd nem tért vissza. Robert másnap reggel indult el érte, azonban már csak a testét találta. Az alakról később megtudta, hogy ő az „Átok” nevű elit titkos társaság vezetője. Testvére barátja hívására szeretett volna csatlakozni a társasághoz. Ennek egy feltétele volt számára is, mint mindenkinek, aki nyomára bukkant a társaságnak: ki kellett állnia egy próbát.

A próba abból állt, hogy az ember elé tettek négy kupát, melyből háromban méreg volt. A feladat egyszerű: ki kell választani egyet s meginni a tartalmát…lehetőleg nem a mérget. Nos, önök melyiket választanák?


Hogy jól választottak-e, egyelőre nem árulom el önöknek, azonban annyit megsúghatok – melyre már maguktól is rájöhettek – Edward rosszul választott.

A történet itt nem ér véget, ugyanis Robert nem sokkal utána rábukkant testvére holmija között egy levélre, melyet Edward pontosan egy nappal a próba előtt kapott. A levél névtelen volt, a benne lévő szöveg pedig betűnként volt kivágva újságokból. Ennyi állt benne:

álmod birs kóla

Látszott, hogy Edward nem sokat kezdett vele, csupán félredobta a levelet. Robert azonban néhány este fejtörés után megfejtette a levelet:

 

balról második

Ennyit súgott az anagramma, mert ez bizony egy egyszerű anagramma volt, amivel az ismeretlen feladó lényegében el is mondta a megoldást. A figyelmes olvasó már saját maga is kitalálhatja ennek jelentését: balról a második pohárból kell inni, hisz az az egy nem tartalmaz mérget.

Mint később az Robert tudomására jutott, a levelet Edward egyik barátja küldte, aki az „Átok” tagja volt, azonban nem merte felfedni kilétét. Sajnos nem járt szerencsével Edward figyelmeztetése kapcsán, mi viszont már tudjuk, hogy a gyilkosságnak tűnő eset igazából egy szerencsétlen baleset volt.

Aggodalomra azonban semmi ok, az „Átok” nevű társaságot azóta radikális módszerei miatt feloszlatták, így nem fog több ember abba a hibába esni, mint szegény Edward Brown.

Kedves Olvasók, ezzel végére is értem a mai történetnek, remélem, hogy élvezték. A bűnügyi rovat erre az évre bezár, azonban addig is járjanak éber szemmel, hiszen ahogy észrevehették, nem olyan ártatlan a varázsvilágunk, mint amilyennek tűnik!

További varázslatos napot kívánok! /*

Írta: Diana Whitethorn, Solaris


0 comments:

Megjegyzés küldése