Pages

2022. június 13., hétfő

Horoszkóp

 A horoszkóp felállításának része az égitestek jegybeli elhelyezését követően, az asztológiai házak berajzolása. Szimbolikusan ezek az egységek azokat az életterületeket jelölik, ahol a bolygók kifejthetik hatásukat.

Asztrológiai házrendszerek

Az órkorban egyenlő jegyes rendszert alkalmaztak többnyire, melynél minden ház pontosan 30 fokos körszeletet határol le és az aszcendens jegyének 0.-ik foka az első ház kezdete. A monstanság használt egyenlő jegyes rendszerben az első házat az aszcendens fokától kezdik számolni. Ezekben a felosztásokban a nap által elért legmagasabb pont nem esik egybe a 10. ház kezdetével.

A születési horoszkóp, azaz a radix 12 házra oszlik. Az asztrológiában az egyes házak életünk és sorsunk adott területeit jelölik. Ahogy már előző cikkekben megbeszéltük, hogy mi történik, mi nyilvánul meg életünkben és személyünkben, maguk az égitestek mutatják meg, ezeknek a történéseknek a módját a jegyek, míg végül a területet, ahol ez megnyilvánul, maguk a házak. Azon a ponton, ahol a horoszkópunkban megtalálható egy adott égitest, az az a terület, ahol a legerősebben megélhetjük a bolygó által reprezentált képességeket, jellemzőket életünkben.

A római számmal jelölt ún. sarokházak vezetik be a NEGYEDET, azaz egy-egy adott témát.

Az I. sarokház vezeti be az EGO és a TEST negyedét. Ezt követi a 2. ház, azaz az anyagi energia, míg végül a 3. ház, az intellektuális energia háza zárja be a negyedet, hanyatló házként.

A LÉLEK negyedét a IV. ház vezeti be, amely szintén sarokház, és az érzelmi energiákat képviseli. Utána az 5. ház a kreativitásé és az élet szeretetéé, a negyedet lezáró, hanyatló ház pedig a mindennapi, gyakorlati energiák területe.

A SZELLEM negyedét a VII. ház tárja fel, és ebbe a negyedbe tartozik minden, az életünkbe kívülről érkező dolog. Ezek közé tartoznak a társas kapcsolatok, a szerelem, majd az ezt követő, a 8. ház által képviselt átalakulás, elmélyülés, végül az életünkben megjelenő új kihívások és célkitűzések zárják a negyedet a 9. házban.

A TÖRVÉNY negyedét tárja fel az utolsó sarokház, a X., ahol megérthetjük, milyen, fölöttünk álló törvényszerűségeket követ az életünk, és milyen módon kell alakítanunk magunkat hogy ezen szabályokhoz alkalmazkodjunk. A társadalom szabályai után a közösségi törvényekhez kell alkalmazkodunk a 11. házban, míg ezek után, a 12., a hanyatló házban saját magunkat, saját énünket kell megvizsgálnunk, egyedül.

Horoszkóp házak jelentése

1. ház: külső megjelenés, egyéniség, személyiség, a fizikai alkat, vérmérséklet, a velünk szültett ítélőképesség

2. ház: anyagiak, amiket megkaphatunk vagy meg tudunk szerezni, pénzügyek, a megélhetés megteremtése

3. ház: testvérek, közeli rokonok, szomszédok és velük való viszonyulásunk, rövid utazások, észbeli képességek, irodalmi és tudományos hajlamok vagy érdeklődés, okiratok, szerződések, levelezés, kommunikáció

4. ház: család, otthon, szülői ház, öregkor, az élet utolsó szakasza. Az eredethez és a múlthoz kapcsolódó vszonyunk, öröklött javak, hagyományok, kapcsolatunk a szülőföldhöz és a házához. A gyermekkor és öregkor problémái innen is kiolvashatók. Szülők, de főként az apa.

5. ház: vágyak, szenvedélyek, szórakozás, az élet örömei, gyermekek, szerencse, szerelem, szex, vállalkozások, kockáztatások, spekulációk, kalandok. Elképzeléseink megvalósítására irányuló törekvéseink, művészi hajlamok és képességek. Női képletben a fogamzás és a terhesség összefüggéseire utal.

6. ház: egészség, betegség, a táplálkozás kérdései, balesetek, kötelezettségek, korlátozások, napi rutin. Munka és munkaviszony, alárendeltség. Alkalmazottakhoz, alacsonyabb rangú személyekhez való viszonyulásunk. Karmikus kötelezettségeink.

7. ház: kapcsolat a külvilággal, párkapcsolat, házasság. Társulások általában, egyesületekkel, egyénekkel vagy szövetkezés. Nyílt ellenfelek és ellenségek, összeütközések, pereskedés. A ház jegye  és bolygói mutatják a társ jellemvonásait is.

8. ház: okkult érdeklődés, titkok, érzékfeletti világ, örökség, élettárs anyagi helyzete. Szükséges áldozatok, veszteségek, a halállal/megújulással kapcsolatos körülmények, előny vagy veszteség mások eltávozása által. A családok és közelállók rejtett dolgai.

9. ház: vallás, világnézet, peres ügyek, hosszabb utazások, külfölddel való kapcsolat, belső fejlődés, fejlettebb gondolkozás, elvont érdeklődések és tanulmányok, törvénykezés, igazságérzet

10. ház: karrier, hivatos, társadalmi helyzet, elismerés, világi érvényesülés, népszerűség. Anyára és a vele való kapcsolatra is utal.

11. ház: barátok, támogatók, szabadság és függetlenségvágy, illetve a normák, tabuk, tradíciók ledöntése, a múlt kötelékeitől való szabadulás, egyenjogúság. Az élet során várható segítség, támogatás, remények és tervek. Előnyök és eredmények a társaság folytán. Védettség.

12. ház: belefé fordulás, elszigetelődés, magány, titkos ellenségek és segítők, zárt intézetek, önkéntes, önzetlen áldozathozatal. Az élet, örömökről való lemondás/kényszerű megfosztottság. Tudatalatti elfojtott érzések, mély lelki élet, meditáció, jóga, álomtudat. Feszült állások esetén diagnosztizálható pszichoszomatikus betegségek, alkoholizmus és kábítószer függőség lehetősége.

Hogyan tudhatom meg a bolygók állását a házaimban, és mi a csudát jelentenek? – kérdezhetnétek. Ezt két lépésben, egyszerűen, ki tudjátok derÍteni!

Azt, hogy melyik bolygó melyik házadban áll, a következő oldalon ki tudod számítani: https://onismereti-asztrologia.hu/kepletszamitas/

Miután megkapod a táblázatod, ezen a honlapon ki tudod választani, hogy melyik bolygóra vagy kíváncsi, és aztán azt, hogy az a bolygó melyik házban van. Ezután már olvashatod is, hogy mit jelent rád nézve.

Jó önismereti órákat kívánok hozzá! Egyetek hozzá sok epret!

Írta: Yrene Towers, Solaris 

0 comments:

Megjegyzés küldése