Pages

2021. augusztus 30., hétfő

Napi fejtörő

 Tisztelt Olvasók!

Ebben a tanévben több rovat is újraéled, köztük a rejtvényrovat is, amit most megújult formában láthattok viszont az újság hasábjain. Minden számban találkozhattok egy általános Grácia Roxforttal kapcsolatos rejtvénnyel, ami mellett bizonyos számokhoz extra tartalomként egy, a Szombati Boszorkánnyal kapcsolatos rejtvény is megjelenik. Természetesen a helyes megoldások pontokat érnek, a Gráciával kapcsolatos rejtvények tökéletes megfejtésével 5-5 (azaz összesen 25 ponttal) gazdagodhattok, valamint, ha az összes rejtvényre, tehát az extra rejtvényekre (összesen nyolc lesz) is helyesen válaszoltok, további 10 pont üti a markotokat.

Az extra rejtvények megoldása 5 pontot fog (helyes válaszonként 1-1) érni, amihez egyetlen dologra lesz szükségetek: iskolaújságunk szorgalmas olvasására! Ezért az extra tartalom Stramarius Citana érdeme, teljes egészében ő állította össze, az ő ötlete is volt.
Következzen az első Grácia Roxforttal kapcsolatos rejtvény: 

A megoldásokat a szboszi.gracia@gmail.com-ra várjuk, az e-mail tárgyában leírva a következőket: Rejtvény megoldása, a beküldő neve, háza és évfolyama, a levél szövegében pedig a megoldást várjuk. A megoldásban nem csupán a szavak megtalálására vagyunk kíváncsiak, hanem arra is, hogy melyik szó maradt ki, valamint, hogy ez hogyan kapcsolódik a Gráciához. Plusz pontot kap az, aki megoldásában helyesen leírja, hogy a fenti szavakat mi köti össze.

Az extra rejtvényben a következő kérdésekre kell helyesen válaszolni:
1.           Milyen módszerrel próbálták csapdába csalni az aurorok a tolvajt, aki az Abszol úton garázdálkodott?

2.           Melyik magyar ünnepünk mutat tartalmában rokonságot Lughnasadh ünnepével?

3.           A kívánságsárkány című animációs film története honnan lehet ismerős számunkra?

4.           A szeptemberi hónapban melyik időpont alkalmas holdvíz készítésére?

5.           Ki írt a Leányrablás Budapesten című könyvhöz jó összefoglaló idézetet?

A megoldásokat szintén a szboszi.gracia@gmail.com-ra várjuk, az e-mail tárgyában leírva a következőket: Kvíz megoldása, beküldő neve, háza és évfolyama, a levél szövegében pedig a megoldást várjuk. 

Beküldési határidő: 2021. szeptember 12.

Jó rejtvényfejtést kívánunk!  

Készítette: Stramarius Citana és Nadia Moor, Caminus 

0 comments:

Megjegyzés küldése