Pages

2021. augusztus 30., hétfő

A Grimoire hatalma

Grimoire, más néven Boszorkánynapló. Ebben, a kezdetben üres lapú könyvben gyűjtik megszerzett tudásukat a varázsképességekkel rendelkező emberek. A felhozatal vegyes, hogy ki mit tart fontosnak ebbe a könyvbe beleírni, de többnyire ezek találhatók benne:

  • Gyertyamágiához a színek felsorolása, melyik szín milyen varázslathoz való. 
  • Kristályok és erejük. 
  • Füstölők hatásai, elkészítésük házilag és alkalmazásuk a varázslatok során. 
  • Holdnaptár és Nap-naptár. Fontosabb ünnepek és alünnepek.  
  • Növények hatásai teák, tinktúrák és pakolások formájában, valamint receptek ezekhez. 
  • Különböző varázskönyvek titkosírásaihoz a megszerzett ábécék, Sigil, witch sigil, boszorkány ábécé.
A tudás gyűjtése azonban nem áll meg ezeknél, a különböző szertartások és varázslatok is ebben kapnak helyet. A gyertyák elhelyezése, a füstölő pontos időzítése, a dátum és a pontos idő helyes kiválasztása, akár még az is benne lehet, hogy melyik bolygóállásához melyik varázslatot mikorra igazítsuk. A Merliniánus Nagykönyvtárban nyilvánosságra hozott két Grimoire lapjain például olyan komplex varázsigék is fellelhetők, amivel sok varázsló, illetve boszorkány a napjainkban már próbálkozni sem merne. A hozzávalók nevei a mai modern szemnek sokszor nem is értelmezhetőek, rengeteg nyomozást igényel eleve ezek kiderítése, a tiszta beszerzésükről már nem is beszélve. Egy hatszáz évvel ezelőtti növény genetikája mára akkorát változhat, hogy nem ajánlom senkinek az ezekkel való kísérletezést, de szerintem eleve ez adja annak is a szépségét, hogy háromgenerációnyi használat után a dédunoka inkább már új varázskönyvet nyitott magának, és nem használta tovább a régit.

Ahogyan nincs két egyforma boszorkány illetve varázsló, úgy nincs két egyforma varázskönyv sem. Mindenkit más érdekel, más és más tudást gyűjtünk mindannyian. Hogy megmutathassam a varázskönyvek szélsőségeit, legyen itt példának az Árnyak könyve és a Necronomicon. Ezen két könyv régi, mint a legelső sivatag a Földön, mégis fennmaradt, mert a varázslatok amiket ezekben összegyűjtöttek, egyszerűen képtelenek a megsemmisülésre, viszont olyan veszélyesek, hogy elzárva tartják őket. A mérleg túloldalán pedig a Wicca és egyéb fehér művek, amiket folyton újra el kell készíteni, hiszen ezekből tanítanak az iskolákban is. A főbb ünnepek, az alünnepek, a különböző gazdagítást szolgáló szertartások (és itt nem a pénz, hanem a tudás és termény gazdagításán van a hangsúly), védelmi és átváltoztató rítusok mind akkor hasznosak igazán, ha amennyire csak lehet, naprakészek. 

Szeretnék segíteni a modern korban élő, varázsképességekkel megáldott embereknek, így az alábbiakban összegyűjtöttem néhány fontosabb dátumot. Először is, a sikeres Hold-víz elkészítéséhez elengedhetetlen telihold időpontokat egészen decemberig:

Augusztus 22.     Holdvíz készítéséhez: aznap 20:44-től másnap 3:00-ig.
Szeptember 21.     Holdvíz készítéséhez: aznap 19:44-től másnap 3:00-ig.
Október 20.        Holdvíz készítéséhez: aznap 18:47-től másnap 3:00-ig.
November 19.       Holdvíz készítéséhez: aznap 17:04-től másnap 3:00-ig.
December 19.      Holdvíz készítéséhez: aznap 16:55-től másnap 3:00-ig.

Továbbá az Őszi Napéjegyenlőség szeptember 22-e 21:21, és a Téli Napforduló december 21-e, 16:59-es időpontjaival.

Továbbra is fontos és hangsúlyozandó információ, hogy NE engedjük soha ki a kezünk közül a saját, személyes varázskönyvünket, hiszen sosem tudhatjuk mit is kezdene vele egy varázsképességekkel nem rendelkező, vagy hozzá nem értő megtaláló. 

Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus 

0 comments:

Megjegyzés küldése