Pages

2021. augusztus 30., hétfő

Furcsa lopások az Abszol úton

Tisztelt Olvasók! 

Örömmel jelenthetem be, hogy a Szombati Boszi kedvelt bűnügyi rovata visszatér s máris a legújabb megtörtént esettel jelentkezik. Kellemes szórakozást kívánok minden Olvasónak!

Augusztus vége lévén, majdnem szeptember, kezdődik az új tanév a Gráciában s minden nebuló igyekszik beszerezni a szükséges pergameneket, pennákat, könyveket vagy feltölteni a bájitaltan készletüket. Mi is lenne erre jobb hely, mint a híres-neves Abszol út apró boltjaival és árusaival? Ám egy család kellemes vásárlását furcsa jelenség zavarja meg, eltűnik a kislány csillogó hajcsatja, mire a haja összekuszálódik. Keresik kétségbeesetten a csatot mindenhol, ám nem lelik. Hasonló eset híre megy egy idős hölggyel kapcsolatban, akinek az arany karórája tűnik el nyomtalanul. Ezután százával érkeznek a bejelentések, boltosok panaszkodnak eltűnt galleonokról, aranyozott hegyű pennáknak veszik nyoma s még a Gringottsban is egy kisebb felfordulás keletkezik a gyémántokat méricskélő koboldok munkája közben.

Immár erősen gyanússá válik, hogy egy vagy több tolvaj garázdálkodik a népszerű varázslóutcán. Aurorok nyomolvasásra kiképzett csapata száll ki a helyszínre, hogy felderítse az ügyet. Hiába küldték a legjobbakat, nem találnak se lábnyomot, se ujjlenyomatot, se erre utaló mágianyomot a környéken. Úgy tűnik, egy igen gyakorlott tolvajjal lehet dolguk, aki eltünteti maga után a nyomát. Jobb ötletük nem lévén, csapdát állítanak a tolvajnak: Leprikón-aranyat ejtenek el „véletlenül” a kockaköves úton s várják a fejleményeket. Hamar nyomra is bukkannak. Megjelenik a tolvaj, követik s habár egyszer szem elől vesztik, végül a Gringotts egyik csilléjében pillantják meg. Termetre apró, fekete és szőrős...bizony, a figyelmes olvasó már sejtheti is, hogy nem más, mint egy orrontó furkász mosolyog rájuk ártatlan szemekkel s tömi magába az aranyat.

Az aurorok jót nevetnek egymás elképedésén, ám végül megszerzik a furkász zsákmányát s visszaszolgáltatják a jogos tulajdonosaiknak. Ezután indulnának, hogy elvigyék a kis ravasz tolvajt a Varázslény-Felügyeleti Főosztályra, ám legnagyobb meglepetésükre a furkásznak nyoma veszett….

Kedves Olvasók, ezzel be is fejezem a mai híradást, s adnék egy jó tanácsot is: figyeljenek az értékeikre, ha nem szeretnék, hogy egy furkász meglovasítsa őket.

További varázslatos napot kívánok! /*

Írta: Diana Whitethorn, Solaris


0 comments:

Megjegyzés küldése