Tisztelt Olvasók!
A Mágikus konyha rovat ismét megnyitja kapuit, ezúttal ismét egy olyan étellel, ami szóba került a Harry Potter kötetek lapjain. Erről az ételről egészen pontosan a Harry Potter és a Titkok Kamrája első fejezetében esik szó. Tóth Tamás Boldizsár úgy fordította le a nevét, hogy illatos malacpecsenye, így én is ezt a nevet adtam a receptnek. Gyertek velem, és kóstoljuk meg azt az ételt, amit Petunia néni szolgált fel Mr és Mrs Mallternek azon az estén, amikor megismertük Dobbyt, a később felszabadított manót!
Amire feltétlenül szükségetek lesz:
A kiméréshez végig ugyanazt a bögrét használjátok, hogy a mennyiségek ne térjenek el.
¼ bögre Kentucky whisky (ha nem találtok, a sütéshez
használható rum is megteszi)
¼ bögre szójaszósz
¼ bögre barna cukor (édesítőszerrel helyettesíthető)
2 gerezd fokhagyma pucolva
¼ bögre dijoni mustár
½ teáskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál Worcestershire szósz
¼ bögre zöldségolaj (én házi zöldfűszeres olíva olajat használtam)
kevés chiliszósz (elhagyható)
1 kg sertéskaraj egészben, csont nélkül
4 db friss vagy konzerv barack, kimagozva, negyedelve
1. Aprítógépben a whisky-t, a szójaszószt, a barna cukrot, a fokhagymát (célszerű darabokra vágni), a dijoni mustárt, az őrölt gyömbért, a Worcestershire szószt, az olajat, és a chiliszószt összekeverjük. A húst egészben egy zárható tálba tesszük, mellé/alá/köré tesszük a baracknegyedeket, majd ráöntjük a fenti pácot úgy, hogy ellepje, lefedjük és minimum egy éjszakára, de inkább egy napra a hűtőbe tesszük.
3. Miközben sül a hús, a megmaradt pácból vegyük ki a barackokat és forraljuk fel, hogy besűrűsödjön és szószt kapjunk belőle.
4. A sült karajt körettel, szósszal meglocsolva és a barackkal tálaljuk.
5. Köretnek készíthetünk fehér rizst, jázminrizst, basmati rizst vagy bulgurt is.
2.
0 comments:
Megjegyzés küldése