Pages

2019. július 30., kedd

Őseink nyomában

Ki ne álmodott volna legalább egyszer az életében arról, hogy valamilyen különleges képessége legyen? No persze a varázsláson kívül. Rengeteg bájital és bűbáj segít minket a telepátia és a telekinézis gyakorlásában, azonban a tudósok úgy vélik, hogy minden varázserőnk egy ősmágiára vezethető vissza.
 Kutatások szerint volt valaha egy népcsoport, melyben mutáns emberek éltek. Erejük hatalmasabb volt, mint Merliné és egy cseppnyi problémát se okozott nekik a varázspálca nélküli varázslás. 
 Természetesen nem mindenki rendelkezett mindenfajta képeséggel. Egyesek az emberek gondolataiban tudtak olvasni, mások a kinézetüket voltak képesek megváltoztatni, ám ahogy egymással keveredtek, utódjaikban- igaz legyengített formában-,de a felmenők összes képessége tovább élt. Így alakultunk ki mi, mágusok. Az átlagos népcsoportokból keletkeztek a varázstalan emberek, közismertebb nevükön a muglik. 
 Varázsrégészek igyekeznek pontos képet festeni ezeknek az ősvarázslóknak az életéről és erejükről, ám nagyon kevés adat áll rendelkezésükre. Nem elég ugyanis, hogy több ezer évvel ezelőtt éltek, de az eddigi lelőhelyek, ahol ezeknek a mágusoknak a nyomára bukkantak, arra engednek következtetni, hogy rejtőzködniük kellett. Elhagyatott helyeken éltek, melyek felkeresése igen hosszadalmas feladat és az idő elteltével egyre csak pusztulnak a fennmaradt leletek. Mindezekből valószínűsíthető, hogy varázstalan társaik már akkor rossz szemmel néztek rájuk, megbélyegezték, esetleg üldözték őket.
 Leírva soknak tűnhet, amit tudunk őseink életéről, ám nagyon sok a találgatás. Éppen ezért gőzerővel keresnek a régészek minden apró nyomot. Munkájukat különböző eszközök és állatok segítik. Mivel azokon a helyeken, ahol az ősmágusok éltek, a kövek teljesen beitták a hatalmas erejű mágiát, a mai műszerekkel már könnyen be lehet mérni az ilyen nagy mértékű varázserő-szinteltérést a normális helyek varázserő-szintjéhez képest. Mondhatni csak úgy sugározzák magukból a mágiát ezek a helyek. 
Azt, hogy mikorra kapunk teljes képet ezeknek a több ezer évvel ezelőtt élő varázslóknak az életéről, nem tudni. Mi azonban reméljük a legjobbakat és kíváncsian várunk minden információ-morzsát.

Írta: Elizabeth Bree, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése