Pages

2019. július 30., kedd

Hogyan kezdődött minden !?

Mi sem jobb, egy mugli és varázsló világának átmenete. Nem elég megérteni külön-külön, a két valóságot, hanem keveredve kell szembenézni a rejtelmekkel. 
Mielőtt ismertetem a Mágia Szimbólumait, érdemes megvizsgálnunk a kezdetet. 
Gondolkoztak azon, hogy miért kellenek szerencse talizmánok, és jót hozó amulettek? Hogy miért léteznek jelek? 
Hadd meséljem el Nicklósa történetét.

Midőn létrejött az univerzum, s Urunk hagyatéka a Föld, megjelent két halandó. Adam és Evarina. Adam mugli volt, Everina pedig varázslattal bíró ember. Ki nem fedezte fel, önmagában rejtett képességeit, csak furcsa, megmagyarázhatatlan jóslatok jelentek meg szeme előtt. Telt múlt az idő, és az ősemberek már tudták, hogy van egy nagyobb, fenségesebb varázslat, melyet irányítani szinte lehetetlen. A sámánok, azaz varázslattal bíró emberek, egyre jobban elterjedtek, kialakult a sámánista hitvilág, a szellemlátás, a vérkotyvalékkal védett területek. A szimbólumok a beszéd előtt keletkeztek, mikor még nehezen értették meg egymást, varázslók és muglik. Ahogy telt múlt az idő, a sámánok egyre magasabb pozícióba léptek, fáraókká, császárokká avatták őket, s ez a mugli befolyásosoknak nem tetszett. Ekkor szétvált a nép, külön birodalomba. Egyre titkosabb társaságok jöttek létre. A muglik elfeledkeztek a varázslókról, s fantasyba burkolva mesélték a kitalált történeteket. Közben a két Minisztérium vitára vitát halmozott, a megélhetés érdekében. 
Midőn a varázslók tudtak a muglikról, s azok hiányos képességeikről, beolvadásnál lemondtak sajátjukról. Nicklósa varázsló is így tett annak idején. Hős szerelmes volt, spártai Dóránába, aki mugli volt. Nick elhatározta, hogy lemond varázstudományáról, de édesanyja medálját magával viszi. Akkor még nem is sejthették, hogy a medál különleges lesz. Nick, a muglik közt élve, medált viselve kifejlesztett egy mágiát. A szerencshozó, ősi mágiát, amely jelen van egész életünkben. Minden tudását a kicsi nyakláncnak adta, s bezárta oda varázserejét. Mikor megöregedett, átadta lányának ki hosszú életet élt, s jobbnál jobb lehetőségei adódtak az életben. 

Tehát a szimbólumok, jelek ősi varázslatok melyek magukban hordozzák az erőt a megváltoztatásra. Főleg ha anyaggal, színnel keverjük. Nem mindegy, hogy medálon van rajta a jel, vagy falon piros színnel. 

Írta: Csíkos Vanessza. Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése