Pages

2019. július 16., kedd

Szökés az Azkabanból

Kedves Olvasók!

Mai cikkemben egy nagy szenzációjú hírt fogok Önökkel megosztani: újabb szökést hajtottak végre az Azkaban varázslóbörtönből! Az egyik szigorúan őrzött fogoly, név szerint William Lackwood, tegnap megszökött!

Mint tudjuk az Azkaban a varázslótársadalom legszigorúbban őrzött börtöne. Őrei a dementorok, akik dermesztő hideget, ürességet, boldogtalanságot okoznak. Blokkolják az elmét, kiszipolyozzák az életkedvet az emberből, míg az egy ronccsá nem válik. Ezek a lények őrizték a hírhedt bűnözőt, Lackwood-ot is, aki most minden jel szerint megszökött. William Lackwood 49 éves, egyedülálló varázsló, aki már számos gonosztettet hajtott végre. A lelkén szárad több rablás, fosztogatás, és a legújabb bűne, amiért börtönbe került: gyilkosság. Velejétől fogva romlott cselekedetű, ugyanúgy bűnöző lett belőle, mint az apjából, Charles Lackwood-ból. Már amíg iskolába járt, mindig balhékba keveredett, évei nagy részét büntetőmunkán töltötte. Ötödik, azaz RBF évében szándékosan súlyosan megsebesítette egyik professzorát, ami miatt eltanácsolták. Azóta különféle gyanús bandákhoz verődött, kocsmákban töltötte idejét és lakásokat fosztogatott. Az aurorok gyanítják, hogy a halálfalókhoz is köze van, ám tavalyig nem sikerült elfogni. Egy éve gyilkosság vádjával letartóztatták és életfogytiglani büntetésre külték az Azkabanba. Ott tartózkodott egészen tegnap estig, amíg észre nem vették, hogy eltűnt a cellájából. A szökést feltehetően reggel 8 és este 8 között hajthatta végre. Ebben a két időpontban tartanak a dementorok ellenőrző körjáratot, és bár reggel még nem érzékeltek semmi gyanúsat, este már feltűnt, hogy valami rendellenesség van. Természetesen egész nap a cellák előtt állnak a dementorok, így szinte lehetetlen a menekülés. A minisztérium emberei nem tudják megmondani, hogyan szökött meg, bár gyanítják, hogy külső segítséget vett igénybe. 

Immár országos körözés van ellene, az aurorok mindenütt keresik. Kérjük a varázslókat és boszorkányokat, hogy szórjanak védőbűbájokat a házaik, illetve mugli szomszédjaik háza köré! Továbbá közlekedjenek elővigyázattal és ha bármi gyanúsat észlelnek, azonnal étresítsék a minisztériumot! Amint lesznek fejlemények, igyekszem minél hamarabb közvetíteni, addig is szép napot kívánok Önöknek!



Írta: Diana Whitethorn, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése