Pages

2019. július 16., kedd

Hamis Gyümölcstorta


Kedves Olvasók!

A Mágikus Konyha rovatot nagy örömmel vettem át régi kollégámtól. Mivel köztudottan szeretek sütni, főzni, ezért úgy gondoltam hogy a Mágikus Konyha rovat nem feltétlenül varázsvilág ételek és italok receptjeit mutatja be, hanem olyan recepteket hozok, amiket Én készítettem el, amik mágikusan könnyen, valamint ételérzékenység miatt is készíthetők. Magam és családom is érintett egyébként ételérzékenységben, glutén és laktóz egész pontosan. Így a receptjeim mind ilyen módon készülnek, de természetesen mindegyiket lehet készíteni normál alapanyagokkal is.

Első receptem a Hamis gyümölcstorta
Nyár van, rengeteg finom gyümölcs terem és kapható ezekben az hetekben, így ez a torta több gyümölccsel is nagyon finom. És emellett könnyen és gyorsan elkészíthető.

A piskóta receptje:
4 tojás külön választva. 4 kanál cukor /vagy ennek megfelelő mennyiségű eritrit vagy cukorbetegek esetén cukorpótló, 4 kanál rizsliszt / vagy ennyi normál búzaliszt, fél cs. sütőpor.
A tojások fehérjét habbá verjük, utána a tojássárgákat cukorral habosra keverjük, bele a liszt és a sütőpor, egy pici só, és összekeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Alaposan kivajazott és kilisztezett formába öntjük. Kb.180 C °- on sütjük. Elég hamar megsül, figyelni kell rá.

Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a túrókrémet. Laktózmentes vagy sima túrót kikeverünk cukorral, vagy cukorpótlóval. Mindenki saját ízlése szerint. Egy nagyon kicsi tejföl mehet hozzá, de csak annyi hogy krémes állaga legyen. Vaníliás cukorral még ízesíthető.

A megsült és kihűlt tésztára gyümölcsöt teszünk, majd arra rá mehet a túrókrém, végül a tetejét is díszítjük gyümölccsel. Ennyi az egész. Finom, könnyű, és gyorsan fogy!!
Jó étvágyat hozzá.

Írta: Hajnal Lavender. Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése