Pages

2019. július 16., kedd

Harc a Kóbor Grimbuszon

Kedves Olvasók!

Hoztam Önöknek egy újabb esetet, ami bár nem szokásos értelemben vett bűnügy, mégis lehozza a rovatunk. Remélem tetszeni fog Önöknek, mivel igen izgalmas és megkockáztatnám, hogy humoros is. Az eset április 1-én történt, valahol Abergavenny környékén. Na de vágjunk is bele!


Stanley (Stan) Shunpike-ot, a Kóbor Grimbusz népszerű kalauzát ezen a szép hétfői napon egy meglepetés érte. Stan és a busz sofőre, Ernie Prang szokásos napi munkáját kezdte meg a Kóbor Grimbuszon. A nagy, lila, háromemeletes busz csupán néhány utast szállított, kik hosszabb útra indultak, ezért az éjszakát is a buszban töltötték. Mikor a napfelkelte kezdődött, sárga-rózsaszín színbe borítva a környéket, Stan érzékelte, hogy nem messze tőlük egy varázsló pálcás kezét kinyújtotta, hívva a buszt. Villámgyorsan odaszáguldottak, a házak és lámpaoszlopok az utolsó pillanatban ugrottak el a busz útjából. Majd ott hirtelen lefékeztek. Stan szokás szerint nekiállt előadni a már szinte betanult szövegét: 

– Üdvözöljük a Kóbor Grimbuszon, az útfélen rekedt boszorkányok és varázslók segélyjáratán. Csak nyújtsa ki pálcás kezét...

Ekkor Stan furcsa zajokra lett figyelmes. Mégjobban kihajolt az ajtón, majd erősen összevonta a szemöldökét. A busz melleti füvön két pálcával hadonászó fiatalt látott, akik átkokat lőttek ki egymásra. Nagyon úgy tűnt, hogy párbajoznak, és még véletlenül sem a buszra várnak. Stan figyelte, hogy az egyikük, a barna hajú épp egy feltehetően kábító átokkal próbálkozott, de a másik, a szőke hajú félreugrott előle és visszatámadott. Látszólag egyikük sem vette észre, hogy egy hatalmas busz lefékezett előttük, ezért Stan újból belekezdett a szövegébe:

– Üdvözöljük a Kóbor Grimbuszon, az útfélen re...

Stan nem tudta folytatni, mert hirtelen az egyik suhanc felugrott a busz lépcsőjére, fellökve őt. Felkiálltott, és miközben felkecmergett a földről, magában szitkozódott. Most már a másik fiatal is a buszon volt és folytatták a harcot, a felébredt utasok nem kis ijedtségére. Stan próbált közbelépni, de egy félresikerült lefegyverző-bűbáj miatt kiröpült a kezéből a pálca. A nagy csatározásra már Ernie is felfigyelt és előkapta a pálcáját. Ügyesen célozva mindkét suhancra kilőtt egy-egy sóbálvány átkot, mire azok kővé dermedtek. Stan így összeszedhette a pálcáját, majd Ernie-vel közösen lecipelték a "szobrokat" a busz menti árokba. Hagytak egy üzenetet a Minisztérium embereinek, de nem aggódtak túlzottan, mert tudták, hogy úgyis felébrednek majd. 

- Megérdemelték a mihasznák – füstölgött Stan az árokban lévő sóbálványokat bámulva. – Nyilvános helyen párbajozni...-morgott. 

De ezután felszállt a buszra és az utasok nagy megkönnyebbülésére (vagy a gyomorérzékenyek ijedtségére) a Kóbor Grimbusz békésen száguldva folytatta az útját.


Írta: Diana Whitethorn. Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése