Pages

2011. február 26., szombat

Kviddics összefoglaló

Február végéhez közeledünk,és mint mindig ilyenkor Svédországban megrendezik az úgy nevezett "Nagy Maraton"-t.Gondolom sokan olvastátok már a Kviddics Évszázadai-t. A svédországi Kopparbergből Arjeplogba kell repülni a jelentkezőknek ami egy 480 km megtétele.A játékosok útjuk során áthaladnak egy sárkányrezervátum.

A győztes kupája is egy svéd srófforu sárkányt mintáz.A ma már világhírűvé nőtte ki magát.Több ezren gyűlnek Kopparbergbe hogy,biztassák a résztvevőket.Aztán hoppanálnak Arjeplogba gratulálni a túlélőknek.A mostani verseny sem szenvedett izgalom és figyelem hiányban.24.000 nézőt saccolnak a szakemberek.A résztvevők több mint 3.000-en voltak. Köztük volt több ismert név is. Többek közt: Tom Getneer,aki a Chudley Csúzlik csapatának fogója volt,illetve később edzője. A Maraton 4 napon áttartott így a 4. leghosszabb futamnak bizonyult.A 3.000 versenyzőből kevesebb mint a fele tért vissza.A nyertes egy Horvát férfi lett a győztes.

Tom Getneer is visszatért,de saját elmondása szerint majdnem egy sárkány szájában végezte. Túlélők elmondása szerint 2 napon át nem történt halál eset,de amikor a sárkányokhoz értek akkor nagyon sokan meghaltak. Ezt a játékot a férfiasság sportjának tekintik,de én szerény személyem nem ajánlja az űzését.

írta: Araidas Veldov

0 comments:

Megjegyzés küldése