Pages

2011. február 4., péntek

Kilakoltatják a zavargó sellőket

Úgy tűnik, hamarosan pont kerül annak az évek óta tartó huzavonának a végére, amely a skóciai partok mentén élő sellőrajokkal kapcsolatban zajlik. A minisztérium Varázslényfelügyeleti Főosztályának alkalmazottai ugyanis megelégelték a szinte mindennapos bejelentéseket, amelyeket a sellők egymás ellen tesznek, és úgy döntöttek, drasztikus megoldáshoz folyamodnak, hogy véget vessenek a konfliktusoknak.
Ezentúl ha egy sellő indokolatlanul bosszantja a közvetlen környezetében élőket vagy a többi városlakót, kilakoltatásra számíthat. Az általa okozott kellemetlenségek függvényében állapítják meg, hogy mennyi időt kell távol töltenie otthonától, de súlyosabb vétség esetén akár örökre is búcsút inthet gyönyörűen kialakított lakhelyének. A szakértők azt remélik, ez a fajta számkivetettség megfékezi majd a szelkik rosszindulatú viselkedését, és rájönnek, hogy egyszerűbb békében élniük és zenélniük, mint viszályt szítaniuk.
�Már alig van kedvem bemenni dolgozni. Régebben ez volt a legizgalmasabb munka, amit csak el tudtam képzelni, de mostmár elegem van abból, hogy minden reggel egy nagy halom akta vár az asztalon, tele olyasmivel, hogy az egyik sellő összecsomózott lábú plimpyvel bombázza a szomszédját, míg a másik Mérges csápfűvel telepíti tele haragosa kertjét. És akkor még nem is beszéltünk a komolyabb sérülésekről, amelyeket a szigonyukkal okoznak egymásnak!�- panaszkodik a Bestia Tagozat egyik alkalmazottja. - "Lassan tényleg kiérdemlik a bestia elnevezést, ha így folytatják."
Az új határozat egyetlen hátránya, hogy azt a sellőkkel is közölni kell. Eddig még senkit nem találtak, aki képes lett volna annyi időt a víz alatt tölteni, hogy érthetően elmagyarázza a szabályozást, a sellők rajparancsnokai pedig, úgy látszik, szándékosan nem jönnek a víz felszínére, amikor a Minisztérium által kirendelt tolmácsok megpróbálkoznak a kapcsolatteremtéssel.

0 comments:

Megjegyzés küldése