Pages

2011. február 22., kedd

Az első teljesítménycsúcsod

A teljesítménycsúcsok azokat a lehetőségeket és körülményeket jelzik, amelyeket életünk felkínál számunkra, miközben a tudatfejődésünk útját járjuk. Az első teljesítménycsúcs életed első szakaszára vonatkozik.

Az első teljesítménycsúcs az énnel, az életkezdettel és a sorsunk alakulását alapvetően meghatározó eseményekkel kapcsolatos. Megmutatja, hogy milyen tapasztalatokat élünk át, milyen leckékkel szembesülünk, és milyen témakörökkel találkozunk. Az első teljesítménycsúcsod időpontjának kiszámításához a 36-ból indulunk ki. Ha kivonjuk belőle a születési számot, akkor megkapjuk az első teljesítménycsúcs hosszát, azaz, hogy születésünktől kezdve, hány éves korunkig tart az első teljesítménycsúcsunk.
Így számold ki

1. lépés

A születési dátumod számjegyeit add össze egyesével.
Pl.: 1980.04.11.
1+9+8+0+0+4+1+1 = 24

Most egyszerűsítsd a kapott végeredményt egyjegyűre úgy, hogy szám két számjegyét összeadod.
25 = 2+5 = 6-os

2. lépés

Az előbb kiszámolt születési számodat most vond ki a 36-ból.
36-6 = 30
Az első teljesítménycsúcs időpontja a 30. életév. Eddig tart életed első szakasza, melyekben fontos tapasztalatokon mész keresztül.

3. lépés

Most számold ki, hogy melyik szám hatása érvényesül a teljesítménycsúcsod évében.
Az első teljesítménycsúcs számát a születési hónap és nap számának összeadásával kapjuk meg.
Pl.: 1980. 04. 11.
Hónap+nap= 4+1+1 = 6-os


Számok jelentései:
1-es teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Független, de lázadásmentes életstílus kialakítása. Inspiráció és vezetés. Találékonyság és újszerű gondolkodás. Az én és mások szabadsága. Harc az elnyomással és a megfélemlítéssel.
Kiskorodban valószínűleg erős akaratú szülőkkel éltél, és sokszor kerültél szembe tekintély pozícióban lévő agresszív emberekkel. Gyakran élted át azt, hogy megfélemlítenek. Sajátidentitásod megerősítésére törekedtél, és valószínűleg sokszor fellázadtál azok ellen, akikről úgy érezted, hogy elnyomnak téged. Erős identitást fejlesztettél ki, és hited szerint módod lesz megmutatni a világnak, mire vagy képes. Mindazonáltal ehhez még számtalan akadályt kell leküzdened.


2-es teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Tapintat és tárgyalási készség elsajátítása. Egészséges énkép kialakítása. Harc a szóbeszéddel, és az ártó kritikával szemben. Figyelem a részletek iránt. Előrejutás diplomáciai érzékkel.
Korai éveidben beleragadsz a részletekbe, és elkeserít, hogy a végtelen sok értelmetlen társadalmi elvárás mennyi kicsinyeskedést szül a környeztedben élőkben. Kritizálnak, és azt az érzést kelik benned, hogy nem felelsz meg az elvárásaiknak. Pletyka, kicsinyesség és fölösleges félreértések nehezítik életedet.


3-as teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Kreatív képességek fejlesztése. Az érzelmektől való félelem legyőzése. Problémák néven nevezése. Öörm és vidámság. Éneklés. Tánc.
Valószínűleg olyan családi környezetbe születtél, amelyben az érzéseket elfojtották, ezért a spontaneitás és a kreatív késztetések megélésére alig volt mód. Kreativitásod kiélésére nem kaptál módot. Elképzelhető, hogy bár kiváló zenei tehetséged volt, a családodnak nem volt pénze, hogy megvegye neked a hangszert.


4-es teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Szilárd ragaszkodások kialakítása. Lustaság és halogatási hajlam legyőzése. Szilárd munkaerkölcs meghonosítása. A munkamániára való hajlam legyőzése.
Valószínűleg olyan családba születtél, amelyben az egyik, vagy mindkét szülő a munka megszállottja volt, vagy kényszeresek voltak abban, amivel foglalkoztak. Ezt te valószínűleg úgy élted meg, mintha a munka miatt elvesztetted volna a szüleidet. Minél többet voltak távol tőled egykor szüleid, annál nagyobb a zavar, a fájdalom és a harag most a belső gyermekben, akinek hiányzik a szülei szeretete. Gyermekkorod emléke tudattalanodban még most is el van tárolva, ezért erős hajlamod van a munka szabotálására. Ebből következően ebben az időszakban sok küzdelem kapcsolódhat munkádhoz, és a szakmai életedhez.


5-ös teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Különböző kultúrákkal való ismerkedés. Utazás. Szokatlan belső tapasztalások. Függőségek legyőzése. Leckék a szexualitással és az érzékiséggel kapcsolatban. Vidámság és humor.
Nagyon valószínű, hogy olyan családban nőttél fel, amelyben meg kellett küzdeni az alkoholizmus, és/vagy függőségek mintáival, még akkor is, ha látszólag semmi jel nem utalt rájuk, és látszatra minden helyesen, a társadalmi elvárásoknak megfelelően zajlott. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy családod megpróbált szakítani a generációs mintákkal. Ez az időszak utazásokban gazdag lesz, és a legkülönfélébb tapasztalások és élvezetek számtalan lehetőségét hozza el számodra.



6-os teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Sok szerelemmel kapcsolatos lecke. Otthoni kötelezettségek. Másokkal és önmagaddal való törődés megtanulása. Művészi érdeklődés fejlesztése. Függőség legyőzése.
Életedet valószínűleg megkeserítette szüleid feszül kapcsolata, ezért most problémáid annak a bizalom és meghittség terén, és személyes kapcsolataidban nem tudod felismerni a határokat. Most nem mások elvárásaival foglalkozol, hanem megtanulod tisztelni a belső érzéseidet. Ez a tanulókör a kapcsolatokról szól, ezért ebben az időszakban minden bizonnyal szembekerülsz a válás és elválás kérdésével.


7-es teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Vallásos és spirituális élmények. Tanulás és kutatás. Önvizsgálat és meditáció. Arrogancia legyőzése. A lelki és az anyagi sík közötti egyensúly megteremtése.
Ezekben az években elszigeteltnek érezheted magad, és visszahúzódó lehetsz. Szereted azokat a nyugodt perceket, amikor tapasztalásaid tanulságát elrendezheted magadban, ami miatt sokan távolságtartónak és megközelíthetetlennek tartanak. Fejedben egy csomó érzelmes történés játszódhat le, és előfordulhatnak olyan pillanatok, amikor távoli, elvont birodalmak tündöklő fényességébe vetíted ki érzékeléseidet.


8-as teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Előrelépés és előmenetel. Tekintély. Vezetői szerep felvállalása. Pénzügyi nyereség. Belső erőbe vetett bizalom. Siker és elismerés. Hatalommal való visszaélés legyőzése.
Ezt az időszakot a tekintély pozícióban lévő személyekkel és a hatalommal kapcsolatos leckék jellemzik. Valószínűleg olyan helyzetben találod magad, amelyben szigorú vallásos elveket, esetleg merev társadalmi szabályokat erőltetnek rád. Mások hatalmi követelései akadályozzák önismereted és belső erődbe vetett bizalmad kifejezését. A pénz és a hatalom viszonyával kapcsolatos néhány kemény lecke megtanulása vár rád.


9-es teljesítménycsúcs

Az életszakaszt meghatározó főbb témakörök és tapasztalatok:
Emberi önzetlenség és egyetemes testvériség. Intuitív és kreatív képességek kifejlesztése. Reális álmok megvalósítása. Tudatosságváltás az énről a felsőbb énre.
Ez az időszak sok küzdelemmel, csalódással, késleltetésekkel és érzelmi kilengésekkel járhat. Úgy érezheted, hogy az élet minduntalan úttorlaszokat állít eléd. Rendre olyan helyzetekbe kerülhetsz, amelyekben gyengeségeiddel és működésképtelen mintáiddal kell szembesülnöd. Mindamellett, amikor egy negatív minta ismételten felmerül az életedben, újra lehetőséget kapsz arra, hogy felismerd, és elengedésén dolgozz. Mivel a 9-es szám az álmok és vágyak száma, ez egyben a jövőbeli tervek megalapozásának ideje is, bár ebben az időszakban inkább a késleltetések valószínűek.



Susan Jessica Gartner
Forrás: Női Portál

0 comments:

Megjegyzés küldése