Pages

2010. március 20., szombat

Már a virágok is gondolkodnak ?


Új híreink szerint Edward Guestond felfedezett egy új növényt a Cambriai- hegységben. Walesben járt, amikor sétálni támadt kedve, és elindult Kis Növényhatározójával együtt a hegységbe. Hirtelen zümmögő hangra lett figyelmes. A hang irányába elindulva egy különös növényt pillantott meg, ám a zümmögő hangot nem az adta ki, hanem a sok száz méh, ami körülötte zsongott. A növényt nem találta kis Növényhatározójában, ezért úgy döntött közelebbről is megszemléli a növényt.

Csíkos kis barátaink azért érdeklődtek kiváltképp a virág után, mert a varázsnövény hihetetlen sok nektárt és virágport tartalmazott. A méhek az illatot megérezve tódultak a hang irányába, ám arra nem számítottak hogy, bár hihetetlen és felfoghatatlan: a növény gondolkodik!

Gondolkodás! Ezt a szót bizonyára senki nem olvasta még virágleírásban. Megdöbbentő, de igaz!Ugyanis a növény gyöktörzsében apró kis "agy" van, ami korlátozva van ugyan, tehát nem olyan nagy, mint az embereké, nem tud számolni, parancsokat osztogatni a "testrészeinek", de meg tudja különböztetni a táplálékot és ellenséget, mérget és más egyebet. Ha ez még nem lenne elég, a növénynek mágikus védőköre van , amin semmi nem jut át. Ha idegen behatoló jön, nem tud bemenni. Mivel rovarevő a növény a táplálékot beengedi, de a veszélyeseket nem. Mr. Guestond úgy véli, a méheket veszélyesnek találta sokaságuk és fullánkjuk miatt , ezért előttük a kapu zárva maradt. Következzen a növény részletes leírása :

1. Elhelyezkedése:

Mivel ilyen növényt még nem észleltek sehol a világon, nem tudjuk milyen igényt szeret. Feltehetőleg a hűvösebb és csapadékosabb Cambriai éghajlatot.

2. Testfelépítése:

A föld alatt helyezkedik el a növény legfontosabb része: a gyöktörzs. Innen ágaznak el a vizet felszívó gyökerek és mint már említettem, itt található a növényünk esze. A kb. 2 mm átmérőjű agy egy 10 cm sugarú védőkört működtet. A gyöktörzsből jön a virág szára. A szárban apró csövecskéken jut el a víz a megfelelő apró kis levelekbe. A levelei aprók, kb. 3 cm nagyságúak. A növény a leveleivel táplálkozik (lásd lentebb). Legfelül a virág "feje" van, amiben rendkívül sok a virágpor. Alakja, mint a mugli árvácskáé.

3. Táplálkozás:

A növény táplálkozása is varázslatos. Bármely 3 cm-nél kisebb rovart megeszi. Leveléhez hozzátapad a rovar, az mérges szaggal elkábítja és felszívja magába. Kis csöveken jut el a gyöktörzsbe és a levelekbe a tápanyag.

4. Szaporodása:

Úgy szaporodik, mint minden mugli virág: maggal.

5. Érdekességek:

Még nem tudták a tudósok megsebezni sehol a védőkör miatt. Burkos Méhvirágnak nevezték el, a méhek és a védőburka miatt.

A Mágiaügyi Miniszter Edwardot díjjal tüntette ki, de furcsának találja a dolgot és kérdezgette magától :
- Még hova fajul a dolog ?

Írta : Serafina Raila

2 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Nagyon érdekes ez a növény..Meg kell mondanom, sok ismerettel gazdagodtam..

Victoria Vulpine írta...

Szerintem is lenyűgöző növényről van szó. Kíváncsi vagyok, hogy valamely mágikus tulajdonságra fény derül-e még a vizsgálatok után.

Megjegyzés küldése