Pages

2010. március 14., vasárnap

Heti Horoszkóp


Kedves Nyilas!

Ez a hét, a te heted! Bármibe is belekezdessz, - akár egy kis előadásba, vagy belépsz egy klubba, ahol fontos ügyek intézését bízzák rád - sikerrel viszed véghez a magad elé kitűzött célokat. Ebben a kifogyhatatlan optimizmusod segít előrébb a ranglétrán.

Hét közepén, már minden figyelmedet a feladatodnak szenteled, ezért az emberi kapcsolataid háttérbe szorulnak. Barátaid úgy gondolják, képtelen vagy objektíven látni a világot, és csak az épp aktuális ötleteid állnak a középpontban. Jobban tennéd, ha rászánnád magad egy kis pihenésre. Szervezz egy kis összejövetelt, a klubhelységben, ahova minden olyan embert meghívsz, akik fontosak neked. Nem is kell más, csak pár csomag Mindenízű drazsé, egy-két üveg Vajsör és nem árt a hangulat javításhoz, néhány zene szám, amely ellazítja a társaságot.

A hét vége felé, próbálj meg minden helyzetben a komprumisszumra törekedni, mert most nem kedveznek számodra a hangos és nyílt viták. Ki tudja milyen következményeket vonhat maga után, egy párbaj? Főleg akkor, ha még egy kedves professzor is rajta kap. Maradj minden helyzetben nyugodt, és legyél előzékeny.

Ha van párod, vele különösen higgadtan kell viselkedned. Kivételesen ne a tiéd legyen az utolsó szó. Hagyd rá, még akkor is, ha tudod, hogy téved. A legfontosabb a héten számodra az egyetértés, és a béke.

Mottó: „A szenvedély kelti életre az embert, az értelem révén csupán létezik.”


Kedves Kos!

Hét elejével úgy érzed, minden gond rád hárul. Az iskolában is stresszes lesz a légkkör, és próbálsz elmenekülni a problémák elől. Magadba zárkózol, és szabad időd nagyrészét a parkban töltöd, elmélkedéssel. De ne feledd! A barátaidra mindig, és mindenkor számíthatsz. Most sincs ez másképp! Keresd hát fel legjobb barátnődet/barátodat, üljetek le egy nyugalmas este, vagy délután a hálókörletben, és öntsd ki a szíved. Hidd el, most csak ez segíthet.

Többször előfordult már veled, hogy te csak segíteni akartál, ez a segítség nyújtás, mégis a visszájára fordult. A jó szándékú oltalmat, pártfogást is, egyesek félre értelmezhetik. Irigykedést, vagy ellenállást válthat ki belőlük. Hited azonban erősebb annál, mint hogy ezt feladd. Nagyon jól tudod, hogy az illető, még magának is fél beismerni, hogy igazad van. Legyél kitartó, és türelmes. Mivel nem régiben veled is ugyan ezek az események történtek meg, tisztában vagy vele, mit is hallana szívesen az álltalad védelmezett személy. De vigyázz, ne válj tolakodóvá! A legfontosabb, hogy elég időt adj mindenkinek, hogy tól lépjen saját problémáin.

A hét második felében, egy igazán kellemes kikapcsolódási lehetőség tárul eléd. Az iskolában, hétvégére a tanárok egy kis pihenést szerveznek szorgalmas diákjaiknak. Ne habozz hát jelentkezni! Itt az idő a punnyadásra, ez már egy jól megérdemelt kikapcsolódás a számodra.

Mottó: „Ahol az akarat, ott az út.”


Kedves Bika!

A hét eleje, meglepetéseket tartogathat számodra. Kiderül, hogy egy régi barát, mélyebb érzéseket táplál irántad, mint az előtt. Ha kapcsolatotok a társaságotokban senkinek nem okoz fájdalmat, vagy nem szít ellenségeskedést, nyugodtan vágj bele! Mondhatod, hogy megnyerted a főnyereményt, hiszen egy személyben megtaláltad barátodat/barátnődet és életed szerelmét. Ha már van párod, akkor úgy érezheted, neked kell kezedbe venni az irányítást, és segíteni őt. Pedig ez egy rossz taktika! Egy kacsolatban senki sem vágyik arra, hogy partnere anyáskodjon/apáskodjon felette. Rövid távon ez kivitelezhető, de egy harmónikus, hosszabb kacsolatban nem a legcélravezetőbb.

A hétvégén, kikapcsolódásra vágysz, egy kis pihenésre, hogy átgondold milyen kapcsolat alakult ki közted, és barátaid között. Mit is jelent számodra a barátság? Hát, igen. Úgy érzed, hogy mindent bele kell adnod egy beszélgetésbe,az érzésekbe, és ez így is van rendjén. Tudnod kell, hogy barátaid is képesek-e szívvel lélekkel beleélni magukat egy-egy társalgásba. Ezt nem tudhatod meg másképpen, csak ha a hétvégén, leugrotok Roxmortsba, és ezt az észrevételedet, megosztod velük, egy Vajsör mellet, a Három Seprűben. Szükséged van a biztonságra, a szeretetre, és a megértésre, amelyet talán mostanában nem igazán kaptál meg barátaidtól. Ne keseredj el, nekik is lehetnek rossz napjaik, és így még inkább rátok fér, egy kiadós beszélgetés!

Mottó: „Annak a hajónak, amely nem tudja merre tart, egyetlen szél sem a megfelelő.”


Kedves Ikrek!

A heted lelombozóan kezdődik, de próbáld meg mindennek a szép oldalát nézni! Egy versenyen, ha nem a kívánt eredményt éred el, ne keseredj el! Minden évben rendeznek Bájitaltan versenyt, ezért nem érdemes azon keseregned, hogy nem lettél dobogós. Legközelebb már több ismerettel indulhatsz neki egy ilyen megmérettetésnek! Az embernek szüksége van a tapasztalat gyűjtésre, hogy egy-egy lépcsőfokot feljebb tudjon lépni. Azok a dolgok, melyeket most kudarcként értelmezel, késöbb rájössz, hogy ezekből előnyt is kovácsolhatsz magadnak.

Az elkövetkezendő napokban, egyszerre több helyről is képes vagy érzékelni a téged ért hatásokat, de ezek most megnehezítik a döntés hozást számodra. Ha új kapcsolat van kialakulóban, az Ikrek szülöttjei képesek egyszerre igaznak érezni, hogy eszével nemet mondana egy viszonyra, miközben szívével vagy érzékeivel igent. Ezen a héten, több ilyen szituáció is adódik, és mások ezt könnyen döntésképtelenségnek bélyegzik, pedig egyszerűen csak képes vagy megosztani magadat. Tudnod kell, hogy nincs jó vagy rossz döntés! Csak tapasztalat szerzés létezik! Bármelyik utat is tűzöd ki magad elé, értékes tapasztalattal gazdagodhatsz, amely a késöbbiekben jól fog jönni, ha ez a választás nem tesz boldoggá, ne félj változtatni! Ne aggódj amiatt, hogy bármiről is lemaradsz, a legfontosabbról, az állandó tanulásról soha sem fogsz lecsúszni!

Mottó: „Többnyire a gondolkodás tesz bennünket boldogtalanná.”


Kedves Rák!

Mostanában nagyon is szeretsz egyedül lenni. Erre a legmegfelelőbb hely lehet, a kastély egyik elhagyatott folyosója, vagy az udvar egy eldugottabb része, ahol átgondolhatod, mire is jó a magány. Ne ijedj meg, ez lehet annak a következménye, hogy már ráuntál az órákon folyamatosan hangoskodó társaidra, vagy éppen a professzorok előadásaira. Ez még nem azt jelenti, hogy felmentést kapsz az órák és a tanulás alól! Próbálj meg ebben az időszakban minimálisat tanulni, de vigyázz, nehogy a végén Troll osztályzattal kelljen kijönnöd az órákról. Mindenkinek szüksége van a pihenésre, mert egyszerűen kifárad. Nálad most jött el ez az időszak, ezért a hétvégén, látogasd meg a könyvtárat, és szerezz be néhány izgalmas regényt, amelyek felvidítanak. A hétvégére a meteorológusok kellemes, tavaszi időt jósolnak nekünk, ezért akár a szabadban is töltheted a délutánt, egy kis nassolnivaló társaságában, amelyet a konyháról beszerezhetsz. Vagy, ha úgy érzed, itt az ideje visszatérned a társasági életbe, keresd meg barátaidat, és hívd el őket Roxmortsba, ahol együtt mulathatjátok az időt!

Először mindig gondolkodj! Ne hozz elhamarkodott döntéseket, amelyeket aztán megbánhatsz. Nem sűrget senki, merülj el, egy-egy téma alapos tanulmányozásában, hogy aztán biztos állásponntal tehesd le voksodat egy oldal mellett. Leginkább a realizmusodra és tetterődre lesz szükséged. Mutasd meg mi rejlik benned! Ügyelj rá, hogy a hétvégén senki ne tudja rád húzni a vízes lepedőt, az ilyeneknek egyszerűen mondj nemet, vagy tettesd, hogy nem tudsz semmiről!

Mottó: „Nem az a lényeg, hogy néhány évvel megtoldjuk az életet, hanem hogy némi élettel megtöltsük az éveket.”


Kedves Oroszlán!

Nem kell mindent a pénzhez kötnöd! Tartsd meg zsebpénzed, késöbb jól fog az még jönni. Családod, szeretteid nem onnan fogják megtudni, hogy mennyit jelentenek neked, ha minden percben valamiféle ajándékkal leped meg őket. Tölts minél több időt velük, beszélgessetek, nevessetek együtt! Néha pár bók, kedves gesztus többet jelent minden knútnál! Ezt ne felejtsd!

Kedvességeddel, bárkinél bármit el tudsz érni. Fontos, hogy ezzel ne élj vissza, és ne is használd ki környezeted jóhiszeműségét. A barátságok mindig a kölcsönösségen alapulnak, és ez is teszi erősebbé a kapcsolatokat, egészen addig, amíg az önzés ki nem meríti készleteit.

Sok évnyi kutatás után, sikerül felderítened és megértened, egy mély belső működést, amely eddig megakadályozta, hogy teljességgel boldog legyél. Próbáld meg minél jobban megismerni saját magad, ezzel is kiegyensúlyozottabbá tenni mindennapjaidat.

A tavaszi fáradtság rád telepedik, így ellustulsz, és a tanulás az ami most a legkevésbé érdekel! Pedig a héten nehéz felmérők várnak rád, és még ott van az a két tekercses házi dolgozat is amit holnap kéne leadnod! Egy séta a szabadban, jót fog tenni. Újult erővel tudsz majd neki vágni feladataidnak, amelyek még jobban fognak sikerülni, mint ahogyan azt tervezted volna.

Mottó: „Amit a báb a világ végének nevez, azt a világ pillangónak hívja.”


Kedves Szűz!

Nehéz megállnod, hogy ne vedd le barátaid válláról a terheiket! Pedig tudod, hogy ezt nem teheted meg, mert különben soha sem lesznek önállóak. Amikor csak engedi az idő, legyél minél többet a szabad levegőn, hogy átjárjon az éledő természet ősereje. Ha túl sok a szabadidőd, keress magadnak egy hobbyt, amit szívesen űzöl. Vagy csak törődj magaddal egy keveset! Ruccanj le Roxmortsba, és látogass el Madam Malkin talárszabászatába, ahová mindenbizonnyal, már megérkeztek a legújabb, divatos és színes darabok. Hiszen az idei tavasz legközkedvelteb színei: a zöld, sárga, kék, és a vérvörös. Költs magadra egy kis pénzt, és meglátod mennyivel jobban fogod magad érezni, és eközben még barátaid is megoldják maguk problémáikat, anélkül, hogy megcsináltad volna helyettük feladataikat!

Semmiképpen se keveredj kétes ügyekbe a héten! Kerüld el az olyan helyzeteket, ahol nem lehetsz kimondottan őszinte, vagy hazudnod kell. Bármilyen apróságnak is tűnhet, nagy galibák származhatnak, egy aprócska félre értésből, és talán soha sem tudod őket helyre hozni! Itt az ideje, hogy nyílt kártyákkal játsz, felvállald véleményed és annak következményeit. Ne áltasd se magad, se baráti társaságod azzal, hogy csak a helyzet követelte meg tőled, hogy másképpen állítsd be a valóságot!

Mottó: „Az egész élet egy folytonos újrakezdés.”


Kedves Skorpió!

Kedveseddel olyan közös élményt élhetsz át, amely elmélyíti eddigi viszonyotokat. Jelentős pluszt ad a mindennapjaitokba. Megjelenik kettőtök között, egy erős szál, telepatikus szál, amely csak az egymáshoz igazán közelállókra jellemző!

Nem szeretsz haragban lenni másokkal, ezért mindig arra törekszel, hogy ne bánts meg másokat. Ha mégis megtörténik, minél hamarabb ki akarod engesztelni a másik felet! Most is éppen azon rágod magad, hogy egy tönkre ment barátságot, hogyan is tudnál rendbe hozni! A feszült viszony már régóta tart köztetek, de nem találsz egy jó alkalmat sem a békülésre. Lehet jobb is, ha még hanyagolod egy ideig a "nagy összeborulást". Gondold át mégegyszer, a történteket. Emésztgesd még egy kicsit. Érdemes elgondolkodnod azon, vajon mennyiben múlt rajtad, hogy így alakult a helyzet és vajon megtettél-e mindent, hogy elkerüld.

A hétvégével elérkezik a komprumisszumot kötés ideje is. Egy iskolai csapat versenyen, újra kell gondolnod, vajon mit is jelent, megoldást találni, egy olyan problémára, ami sokakat érint. Legfontosabb számodra, hogy nyílvánosságra hozd saját érdekeidet, és érvényesítsd is őket. Mégis neked kell engedned! Ha csalódottságodnak hangot adsz, könnyedén kivívhatod csapattársaid ellenkezését, a vártnál nagyobb indulatokat válthat ki belőlük. Fontos, hogy együtt oldjátok meg a feladatokat, mindenki adja bele java tudását! Talán még egyfajta szövetség-érzés is kialakulhat az érintettekben, ami nagyban megkönnyíti a további együttműködést.

Mottó: „Egy kompromisszum akkor tökéletes, ha mindenki elégedetlen.”


Kedves Mérleg!

Úgy érzed itt az ideje, egy kis rendszerezésnek életedben. Áldozd hát fel az egyik napodat, és tegyél rendet szobádban, hiszen lassan már semmit nem fogsz megtalálni. Az iskolai teljesítményed sem éppen a legjobb. Szétszort vagy, és ez minden tevékenységedre rányomja a bályegét. Elfelejtett baráti találkozók, határidőn kívül adott le házi feladatok... Változtass! Csak egy kis odafigyelés, és újra a régi lehetsz.

Fáradékonyság tör rád, és úgy érzed nincs kedved semmihez. Legszívesebben a klubhelyiségben üldögélsz, egy könyv társaságában. Barátaid azonban meglepetést okoznak neked, és rádöbbensz, mennyire fontosak neked az emberi kapcsolatok, és azok harmóniája. Lassan, kitartóan haladj célod felé. Ne sürgesd a dolgokat, minden had menjen a maga lassú folyamatában, mert lehetséges, hogy a kapkodás miatt olyan ajtók záródnak be előtted, amelyek eddig nyitva voltak. Úgy érzed, mindent sikerült elrendezned magad körül, de lehet ez csak a látszat. Úgy érzed, nincs valami rendjén, muszáj utána járnod. Késöb pedig kiderül, hogy csak beképzelted magadnak ezt a helyzetet, és alaptalanul vádaskodtál.

Mottó: „A gyomok két hónap alatt megnőnek, a rózsának egy egész év kell hozzá.”


Kedves Bak!

Az eddig megszokott, nyugott életedet, egy bizonyos személy felbukkanása felborítja. A mindent elsöprő és felkavaró találkozástúl először megijedsz, hiszen a legkülönösebb helyzetekben találkozhatsz majd az: Ismeretlen ismerőssel. Ennek a személynek a hatására, átgondolod emberi kapcsolataidat.

Egész héten sziporkázol az ötleteidnek köszönhetően. Mindig, mindenhol, mindenre van egy remek terved, amivel megmentheted a helyzetet. Ennek köszönhetően, a hétközepétől, sikeres leszel a tanulásban, és még dicséretben is részesítenek professzoraid, akik el vannak ragadtatva képességeidtől. Te is büszke leszel magadra, és ez az elismerés, mindennél többet jelent számodra!

Véget érnek az eddigi lassító, gátló hatású hetek. Úgy érzed, majd kicsattansz az energiától! Ennek köszönhetően, belevágsz álmaid és terveid megvalósításába. Mintha csak varázspálcáddal, az "Invito" varázsige segítségével vonzanád magadhoz, a sikert! A most megélt örömök valóban tartósan boldoggá tesznek. Ezért az intrikák sem érintenek olyan érzékenyen, mint eddig, könnyedén túl lépsz ezeken, nem vesztegeted ellenségeskedésre drága idődet. A hét végére, már nem fognak maguktól öledbe pottyani a felkínált esélyek. Vadászol a felkínálkozó lehetőségekre, hiszen még mindig ég benned a bizonyítási vágy!

Mottó: „Aki nem mozdul, nem érzi a láncait.”


Kedves Vízöntő!

Itt az ideje kifújni az eddig benttartott levegőt! Vége a megmérettetéseknek. Lazíts! Ha teheted, töltsd a szabadidődet a baráti köröddel. Látogassatok el a hétvégén Roxmortsba, vagy csak üljetek össze egy kis beszélgetésre a parkban, vagy a klubhelységetekben. Mindegy, hogy milyen programot szerveztek, mert most számodra az lesz a fontos, hogy tudd, hogy barátaid mindig melletted állnak!

Ne ígérj meg olyan dolgokat, amelyeket aztán úgysem tudsz betartani. Gondold át, mikor, hova és kinek ígérkezel el. Nem tudsz mindenkinek a kedvére tenni, és te sem vágysz arra, hogy túl hosszú távon azzal kelljen törődnöd, kinek mi tetszene, hogy érezné jól magát. Mostani döntéseid, fontosak lehetnek a késöbbi életedben. Ezért gondold át, kiket engedsz közel magadhoz, mert késöbb megbánhatod.

A hétvége közeledtével, egyre többen megtalálnak lelki gondjaikkal, hiszen szükségük van a te érzékeny objektívitására, mégha elsőre furcsán is hangzik. Meg vannak az adottságaid, hogy teljes mértékben megértsd az embereket, beleéld magad, az ő helyzetükbe, és tisztázd a konfluktusaikat. Ez egy rendkívüli adottság, mellyel sok embernek segíthetsz. De mi van a saját életeddel? Párod úgy érezheti, mivel nem ragadnak el az érzések, nem tudsz elmélyülni kapcsolatotokban. Talán még te is elbizonytalanodsz azon, ez áldás vagy átok-e.

Mottó: „A tapasztalat olyan, mint egy lámpaoszlop a hátunk mögött; mindig csak azt a darab utat világítja be, amelyet már magunk mögött tudhatunk.”


Kedves Halak!

Hét elején, azon kapod magad, hogy falakat építessz magad köré, amelyek segítenek elzárkózni, ahelyett, hogy hidakat hoznál létre másokhoz. Meg kell tanulnod, hogyan tudsz kapcsolatban lenni emberekkel, mégpedig kölcsönösen és egyenrangúan. Ha ez nem sikerül, egyedül fogod érezni magad.
A napokat flörtöléssel töltöd. Bármennyire jól esnek a pozitív visszajelzések, a kedves szavak, a tűzzel játszani veszélyes, hiszen megégetheted magad! Egy ideig megelégedsz ezzel a se veled-se nélküled kapcsolattal, késöbb mégis te leszel az, aki többet akar majd, és nem éri be ennyivel. Ha kiszemelted háztársad, mondhatjuk, hogy szerencséd van. De mi van akkor, ha éppen egy ellenséges házból választottad ki magadnak, partneredet?

Az eltitkolt kapcsolatok, nem éppen szerencsések. Rengeteg nehéz oldaluk van. A külvilágnak egy rideg és érzelemmentes álarcot kell mutatnotok, mintha még mindig utlánátok egymást. Este pedig, mikor már senki nem láthat meg titeket, akkor kéz a kézben sétálgathattok, a parkban. Megéri?

Ne akard lehozni az égről a csillagokat. Gondolkodj reálisan, de ne térj le utadról! Ha mégis el tudnád érni célod, olyan eszközökhöz kéne nyúlnod, melyek nem vetnének rád túl jó fényt. Hidd el, erőd most bőven elég lesz terveid megvalósításához. Használd ki a benned is feltörekvő mindent vagy semmit érzést, szerelmi életedet azonban ne tekintsd harcmezőnek! Figyelj oda, és érezd a szeretetet, a bizalmat és az összetartást. Ezek fogják kitölteni mind azt, amit létrehoz, a kézzel fogható realitás világában. Ezek nélkül csupán kihűlt, élettelen kapcsolatok vennék körül!

Mottó: „Tudok tenni, mert akarom, amit meg kell tennem.”


Írta: Patricia A. Goldwin

1 comments:

Victoria Vulpine írta...

Huhú... Ez mennyire igaz volt rám, az Ikrekre.
,,Mottó: Többnyire a gondolkodás tesz bennünket boldogtalanná.”

Megjegyzés küldése