Pages

2010. március 26., péntek

Kviddicsezz, ne törődj a koroddal!

Mikor érdemes először ellátogatni egy Kviddics mérkőzésre vagy egy edzésre? Egyátalán ez kor függő? Sokan tartják úgy, hogy a legideálisabb kor erre, a 10-12 éves kor.

Egy két és féléves kislány azonban rácáfol, ugyanis, ő már születése pillanatában is ”erősen ragaszkodott” ehhez a sporthoz. Édesanyja elmondása szerint kislánya - aki a Madison névre hallgat - kezén, egy seprű formájú heggel született, amely még a mai napig is ott díszeleg aprócska kézfején. A kislányt már egy éves korában meglepték egy Tűzvillámmal, amely direkt gyermekek számára készült, így biztosítva Madison jövőjét a Kviddicsben. Az aprócska lány tartja a legfiatalabb Kviddics játékos címet a „Mágusok Rekordjai” című könyvben. Madison, szorgalmasan gyakorol, hogy, ha eléri a megfelelő életkort, bekerüljön kedvenc csapatába, a Chudley Csúzlikhoz. Kívánunk neki sok sikert a továbbiakban és kitartást, hogy megtudja valósítani féltve őrzött álmait!

A másik véglet, akit többen példaképként emlegetnek az William Smith. A férfi idén tölti 200. születésnapját, amikor is úgy döntött, felhagy kedvenc időtöltésével és szeretett sportjával, a Kviddiccsel. Immáron 180 éve űzi ezt a remek elfoglatságot. A Dimbourne-i Darazsak fájó szívvel válnak meg a szinte már kabalává vált őrzőtől, aki mindig felvidította a csapatot, és színt vitt vicceivel a szürke eddzésekbe. Megértik barátjukat, hiszen az ő korában már kijár a varázslónak a nyugalom, a pihenés szeretett családja körében. William még mindig fantasztikusan tartja magát, és elmondása szerint csinálná is tovább, de ő már békességre, relaxálásra vágyik, és arra, hogy vigyázhasson unokáira, akik egyszer talán ugyan olyan kitűnő játékosok lesznek, mint nagyapjuk. Ki tudja viszont láthatjuk-e még Smith leszármazottjait a Kviddics pálya felett repkedve. Egy biztos: Mr. Smitht még egy ideig megtalálhatjuk majd a Darazsak edzésein, hiszen elmondása szerint, nehéz lesz életmódot váltania, ezért amikor csak teheti, benéz imádott csapatához, hogy megnézze, hogyan haladnak az edzésekkel.

Két igazán korosztályban és nemben is eltérő mágus, akik ugyanannak a sportnak hódolnak, még a mai napig is. Nem lehet elég korán elkezdeni gyakorolni, ha valamit leszeretnék tenni évek múlva az asztalra. Tehát kedves anyukák és apukák, ha gyermekünk intenzív érdeklődést mutat a Kviddics iránt, ne habozzunk, vigyük el őt egy Kviddics meccsre, hogy először rá érezzen a játék szabályaira, majd ha biztosak benne, hogy a gyermek is csatlakozni szeretne a gyakorlásokhoz, akkor szerezzenek be számára, egy seprűt, és már indulhat is az edzés. És ne feledjék: Mindegy, hogy az ember hány éves, a Kviddicsben mindenki megtalálhatja azt a posztot, amelyen a maximumot tudja kihozni magából!


Boszorkányok és Varázslók, seprűre fel!


Patricia A. Goldwin

4 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

A bejegyzést eltávolította a szerző.

Susan Jessica Gartner írta...

Sajnálom, hogy Mr Smith távozik, de felettébb érdekes a kislány...

Szombati Boszi írta...

Hát, igen. Madison új remény csillag lehet a Kviddics egén! Kíváncsian várom, hogy milyen poszton fogja kipróbálni magát a kislány!

Victoria Vulpine írta...

Mr. Smith nekem nagy kedvencem! Imádom. :) Szerintem hallunk még majd felőle.
A kislánynak drukkolok.

Megjegyzés küldése