Pages

2010. március 26., péntek

Fosztogatás az Abszol úton


A korai órákban, riasztás érkezett az Abszolútról, miszerint, Ollivandérnél rablás történt. A férfi, mikor reggel érkezett üzletébe, betört kirakat ablakokat talált, összetört pálcákát, szanaszéjjel hajigált dobozokat.
Ollivandert teljesen letaglózta a tény, miszerint csaknem minden pálcája kárba ment, ugyanis a repedt, vagy megpattant varázseszközöket, már nem bocsáthatja piacra. Ezért aztán, ezeket meg kell semmisítenie, és teljesen újakat rendelni. A férfi szerint, ez hatalmas anyagi kár lesz boltjának.
Miután Ollivander alapos leltározást végzett, megállapította, hogy mindösszesen egyetlen pálcát vittek el, egy igen ritka varázspálcát. A világon, mindösszesen 10 van belőle. De húrjuk, ezeknek sem egyezik. A pálca fekete, és fehérrel vannak rá festve rúnák, melyekből, a "sötét varázslat" szót lehet kiolvasni.
A gyanúk szerint a tettes nem egyszerű betörő volt. Az utcán érdeklődtem, és egy lakóval sikerült beszélnem, miszerint a „tettesek” halálfalók lehettek.
Nem tudja senki, mi céljuk lehet nekik ezzel a pálcával, de ha a gonosz kezébe kerül, akkor a varázsvilágban még a jó meg a rossz egyensúlya felbillenhet.
Pár mondatot sikerült beszélnem Ollivanderrel.
- Mit gondol, miért pont ezt a pálcát vihették el?
Olivander: Hát, véleményem szerint, mivel ez a pálca a leghatalmasabb, ennyit mondhatok. Sajnálom, de nem beszélhetek róla.




Írta : Prue Worren

5 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Hát Ollivander jobban biztosíthatta volna a boltját, de azért sajnálom is...
Halálfalók? Úgy tudtam, hogy a legutóbbi varázsvilági háború óta már nincs nincsennek. Ez félelmetes!
Prue, amint lehet írj még erről a témáról...Köszönöm!

Patricia A. Goldwin írta...

Igazán megrázó hír! Az a rengeteg pálca mind oda lett. Már csak reménykedhetünk benne, hogy az a bizonyos pálca nem kerül rossz kezekbe.

Susan Jessica Gartner írta...

Egyetértek veled, Cia! Én is nagyon reménykedem ez ügyben...

Victoria Vulpine írta...

Engem is meglepett a hír. Fantasztikus pálcát gyártott nekem Ollivander, teljesen meg vagyok elégedve vele. Nagyon sajnálom Őt...

Araidas Veldov írta...

szegény...,tényleg nagyon sok minden oda veszett.és az a pálca ami eltűnt...mért nem beszél róla,többet?

Megjegyzés küldése