Pages

2010. március 17., szerda

Fékezhetetlen zavar a mágiában - Varázslat és elektronika kölcsönhatása


Fontos figyelmeztetés a mágustársadalom minden tagjának!

A napokban tartott egy varázstájékoztatót a Mugli-mágia kapcsolatok ügyosztályának vezetője, Melody Colt. A több mint fél órás tájékoztatóban egy igen jelentős problémára hívta fel a mágustársadalom tagjainak figyelmét, amelyet jelenlegi cikkünkben mi is részletezünk.

A muglik békésen, rólunk mit sem tudva élnek szomszédságunkban, s eddig nem zavarták meg földi létünket. A helyzet viszont elharapózott. A varázstalan társadalom évszázadok óta azon ügyködik, hogy pótolja a mágia hiányát, s megkönnyítse életét. Ez tökéletesen elfogadható, sőt tiszteletre méltó a részükről, hisz mi, akik egy pálcasuhintással számos dolgot elvégezhetünk, el sem tudjuk képzelni, hogy milyen megerőltető e dolgokat puszta kézzel véghezvinni.
Óriási találmányok sora mutatja a muglik zsenialitását. Az egyik legalapvetőbb eleme az életüknek az elektronika. Az elektronika olyan eszközökkel foglalkozik, amelyek az elektronok áramlásának szabályozását, fizikai mennyiségek elektromos jellé alakítását végzik. A fő felhasználási területe az elektronikus áramköröknek a szabályzás és vezérlés, az információfeldolgozás, a műsorszórás. Az elektronikus áramkörökben kis értékű áramok, feszültségek vannak jelen, mivel feladatuk nem az elektromos áram energiájának továbbítása, hanem az elektromos jelek információ-hordozó képességének felhasználása.
Ez boszorkány- és varázslófejjel szinte felfoghatatlan, de a muglik mégis eligazodnak eme területen.

- ,,Fantasztikus módszer az elektronika, de a múlt hónapban elvégzett kísérletek egy óriási problémára hívták fel a figyelmünket - kezdte Ms. Colt a tájékoztatón. - A számok azt igazolják, hogy azon máguscsaládok esetében, melyek elektromosságot felhasználó muglik közvetlen szomszédságában laknak, ami mindennapos, az egyes családtagok varázsképessége, mágikusereje évente 0,2 %-kal csökken. Tehát egy 200 évet megélt varázsló, aki egész életében muglik közelében élte mindennapjait, akár ereje 40 %-át is elveszítheti."
A kijelentést hatalmas megrökönyödéssel fogadták az újságírók.

Melody Colt bejelentette, hogy újabb vizsgálatok kezdődnek. Egyelőre annyi bizonyos, hogy az egész világon elterjedt elektronika olyan impulzusokat, sugarakat bocsát ki, melyek nagyban befolyásolják a mágikus energia terjedését.

Az elektronika által gyakorolt hatás pontos mibenlétének vizsgálatára és annak kiderítésében, hogy lehet e tenni bármit is a folyamat megfékezésében egy külön, önálló vizsgálóbizottság alakult, mely az EVHK (Elektronikai Válsághelyzet Kiaknázása) nevet viseli.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a bizottság a világ bármely táján felbukkanhat, s minden családnak érdeke a képviselőik munkájának megkönnyítése és segítése. Közös, mindenkit érintő problémával állunk szembe.

Az új fejleményekről azonnal tudósítunk.

Victoria Vulpine

3 comments:

Pixie írta...

Merlinre! Hiszen ez szörnyű! Még szerencse, hogy a kúriánk nem a muglik közvetlen közélében helyezkedik el. Borzalmas lenne, ha valamelyikőnk varázsereje lecsökenne!

Victoria Vulpine írta...

Igen, rendkívül kellemetlen ez a probléma. A mi házunk is egy mugliktól távol eső kis erdőben helyezkedik el. Remélem ez valamelyest megvéd minket az impulzusoktól.

Susan Jessica Gartner írta...

Én is nagyon meglepődtem! De nekünk is az a szerencsénk, hogy a várostól távolt eső birtokon lakunk...A szüleimmel is beszéltem erről és persze mindenkit felháborít...

Megjegyzés küldése