Kedves Boszi olvasók!
Mindenkinek
nagyon boldog új évet kívánok!
Így ünnepek
után egy reggelit hoztam nektek, friss zöldségekkel igazán jó napindító étek
lehet.
Hozzávalók a májashoz:
•
50 dkg csirkemáj
•
1 nagy fej vöröshagyma
•
4 gerezd fokhagyma
•
15 dkg zsír (én mangalica zsírt használok,
szerintem az a legfinomabb)
•
10 dkg vaj vagy margarin
•
só, bors, majoránna
Elkészítés:
Minden
alapanyagot előkészítünk, kimérünk.
Hozzávalók a kiflihez:
- 50 dkg finomliszt (BL55)
- 5 dkg lágy vaj vagy
margarin
- 2,5 dkg friss élesztő (
porélesztővel 7g)
- 3 - 3,5 dl langyos tej
körülbelül
- 1,5 teáskanál só
körülbelül
- 1 evőkanál cukor
- 1 tojás a kenéshez vagy
csak tejjel lekenni
Sütés: alsó + felső 200 fok 20 perc
Elkészítés:
Minden
alapanyagot előkészítünk, kimérünk.
Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot. A kimért tej felét beleöntjük egy edénybe, majd ebbe belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük és teszünk bele a lisztes keverékből egy kanállal. Ezt félre tesszük, hagyjuk, hogy felfusson. Ha az élesztő felfutott, akkor beleöntjük a lisztbe és hozzáadjuk a puha vajat, sót. Elkezdjük összedolgozni és kicsinyenként adagoljuk hozzá a maradék tejet is. Ha összeállt a tészta, kivesszük a tálból és lisztezett felületre tesszük. Kissé így is átgyúrjuk és 8 részre osztjuk. Kis bucikat formázunk belőle és letakarva pihentetjük 20 percet. Pihenés után jöhet a formázás. Háromszög alakúakra nyújtjuk, ahogy tudjuk és feltekerve kifliket formázunk belőle. Ezeket a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 20 percet pihentetjük őket letakarva. Addig a sütőt előmelegíthetjük 200 fokra. Ha letelt a 20 perc lekenjük őket, én csak tejjel szoktam és 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Írta:
Jane Black, Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése