Pages

2023. január 23., hétfő

Mágikus konyha: Borzaska, avagy a cicege 50 árnyalatának egyike


 Kedves Boszi olvasók!

Az extra számba egy nagyon finom húsmentes ételt hoztam nektek. Biztosan emlékeztek a tavalyi gólyakvízre, amelyben volt egy kérdés sok-sok plusz pontért. Ez volt a cicege/bere/tócsni, és még vagy 50 elnevezést felsorolhatnánk. Na nézzük, hogy ezt a cicegét, vagy ahogy én nevezem: borzaskát, hogyan kell készíteni, mert ez nem a hagyományos burgonyás verzió, viszont garantálom, hogy nagyon finom!

Hozzávalók: 3-4 fő részére

     2 kicsi cukkini, boltban nagyot úgysem kaptok :D

     2 nagyobb burgonya

     1 egész tojás

     pár gerezd fokhagyma

     6 evőkanál liszt

     só, bors ízlés szerint

     a sütéshez olaj

     a tálaláshoz tejföl és reszelt sajt

Elkészítés:

Minden alapanyagot előkészítek. Előveszek egy mélyebb tálat és egy olyan reszelőt, amin kislyukú is van. Olajat teszek egy serpenyőbe, kb. egy ujjnyi legyen.

Meghámozom a cukkinit és a burgonyát. A fokhagymát is megtisztítom. Mindent megmosok és lereszelek egy tálba. Igen, a fokhagymát is, így sokkal egyszerűbb. Ha ez kész, akkor minden más hozzávalót beleteszünk és egy fakanál segítségével alaposan összekeverjük. Én 6 evőkanál lisztet írtam, de ha túl lédús volt a zöldség, akkor még kellhet bele 1-2 evőkanállal. Közben az olajat felteszem melegedni.

Miután szépen összedolgoztuk a masszát és az olaj is felmelegedett, akkor elkezdhetjük sütni. Egy nagyobb evőkanál segítségével belekanalazzuk a serpenyőbe a masszát. 1-1 evőkanállal készítünk 1-1 kupacot és kicsit lenyomkodjuk vele, hogy pogácsa szerű legyen. Közepes lángon 3-4 percig sütjük mindkét felét, majd papírral bélelt tányéron lecsepegtetjük.

Ha már nem túl forró, akkor tálalhatjuk. Van, aki natúr eszi, úgy is nagyon finom. DE! Az ínyencek tehetnek rá egy kis tejfölt és sajtot, a tetejét meg lehet szórni egy kis friss petrezselyemmel. A feltéteknek csak a képzelet szabhat határt. Tehetünk rá tojáskrémet, pástétomokat stb... Írjátok meg, ha elkészítettétek, hogy ti mivel tálaltátok!

Jó étvágyat!


Írta: Jane Black,Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése