Kedves Boszi olvasók!
Az
extra számba egy nagyon finom húsmentes ételt hoztam nektek. Biztosan emlékeztek
a tavalyi gólyakvízre, amelyben volt egy kérdés sok-sok plusz
pontért. Ez volt a cicege/bere/tócsni, és még vagy 50 elnevezést felsorolhatnánk. Na nézzük, hogy ezt a cicegét, vagy ahogy én nevezem:
borzaskát, hogyan kell készíteni, mert ez nem a hagyományos burgonyás verzió,
viszont garantálom, hogy nagyon finom!
Hozzávalók:
3-4 fő részére
•
2 kicsi cukkini, boltban nagyot úgysem
kaptok :D
•
2 nagyobb burgonya
•
1 egész tojás
•
pár gerezd fokhagyma
•
6 evőkanál liszt
•
só, bors ízlés szerint
•
a sütéshez olaj
•
a tálaláshoz tejföl és reszelt sajt
Elkészítés:
Minden alapanyagot előkészítek. Előveszek egy mélyebb tálat és egy olyan reszelőt, amin kislyukú is van. Olajat teszek egy serpenyőbe, kb. egy ujjnyi legyen.
Meghámozom
a cukkinit és a burgonyát. A fokhagymát is megtisztítom. Mindent megmosok és
lereszelek egy tálba. Igen, a fokhagymát is, így sokkal egyszerűbb.
Ha ez kész, akkor minden más hozzávalót beleteszünk és egy fakanál segítségével
alaposan összekeverjük. Én 6 evőkanál lisztet írtam, de ha túl lédús volt a zöldség,
akkor még kellhet bele 1-2 evőkanállal. Közben az olajat felteszem melegedni.
Miután
szépen összedolgoztuk a masszát és az olaj is felmelegedett, akkor elkezdhetjük
sütni. Egy nagyobb evőkanál segítségével belekanalazzuk a serpenyőbe a masszát.
1-1 evőkanállal készítünk 1-1 kupacot és kicsit lenyomkodjuk vele, hogy pogácsa
szerű legyen. Közepes lángon 3-4 percig sütjük mindkét felét, majd papírral bélelt
tányéron lecsepegtetjük.
Jó
étvágyat!
Írta: Jane Black,Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése