Pages

2021. december 13., hétfő

Otthoni somlói

Tisztelt Olvasók! 

Az idei tanévben megjelenő utolsó Szombati Boszi számba egy könnyű és finom (és egyszerű) recepttel készültem Nektek. A karácsonyi menü mellé nem árt egy desszert sem, ami, mint a címből is látszik egy otthoni somlói lesz. 

Hozzávalók: 

  • 1400 ml tej (lehet növényi is)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 200 gramm babapiskóta (lehet cukormentes, teljes kiőrlésű is)
  • eritrit/cukor/valamilyen édesítőszer
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • rum aroma
  • piros gyümölcs (eper, málna, áfonya, meggy), és dió  (választható)



A pudingokat a szokásos módon felfőzzük. A megmaradó tejet és a rum aromát összekeverjük egy tálba. A babapiskótákat belemártjuk ebbe a tejes-rumos keverékbe, majd egy üvegedénybe tesszük őket. Felváltva teszünk rá a kétfajta pudingból, még melegen, aztán még egy réteg babapiskótával zárjuk. A kimaradó tejes-rumos keverékkel meglocsolhatjuk, úgy hamarabb megpuhul a babapiskóta. Gyümölccsel, darabolt dióval, tejszínhabbal ízlés szerint díszíthetjük. A tökéletes eredmény érdekében néhány órát, vagy akár egy éjszakát pihentessük a hűtőben. 


Jó étvágyat! 

Ne felejtsétek, továbbra is várjuk a kipróbált receptek visszajelzését újságunk e-mail címére, amivel értékes pontokat zsebelhettek be! 

Írta: Nadia Moor, Caminus

(Recept forrása: Kovács Dia, Duciforradalom)

0 comments:

Megjegyzés küldése