Tisztelt Olvasók!
Az idei tanévben megjelenő utolsó Szombati Boszi számba egy könnyű és finom (és egyszerű) recepttel készültem Nektek. A karácsonyi menü mellé nem árt egy desszert sem, ami, mint a címből is látszik egy otthoni somlói lesz.
Hozzávalók:
- 1400 ml tej (lehet növényi is)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 200 gramm babapiskóta (lehet cukormentes, teljes kiőrlésű is)
- eritrit/cukor/valamilyen édesítőszer
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- rum aroma
- piros gyümölcs (eper, málna, áfonya, meggy), és dió (választható)
A pudingokat a szokásos módon felfőzzük. A megmaradó tejet és a rum aromát összekeverjük egy tálba. A babapiskótákat belemártjuk ebbe a tejes-rumos keverékbe, majd egy üvegedénybe tesszük őket. Felváltva teszünk rá a kétfajta pudingból, még melegen, aztán még egy réteg babapiskótával zárjuk. A kimaradó tejes-rumos keverékkel meglocsolhatjuk, úgy hamarabb megpuhul a babapiskóta. Gyümölccsel, darabolt dióval, tejszínhabbal ízlés szerint díszíthetjük. A tökéletes eredmény érdekében néhány órát, vagy akár egy éjszakát pihentessük a hűtőben.
Jó étvágyat!
Ne felejtsétek, továbbra is várjuk a kipróbált receptek visszajelzését újságunk e-mail címére, amivel értékes pontokat zsebelhettek be!
Írta: Nadia Moor, Caminus
(Recept forrása: Kovács Dia, Duciforradalom)
0 comments:
Megjegyzés küldése