Tisztelt Olvasók!
Ma egy kicsit környezettudatosabb recepttel készültem. Ez igazából egy maradékmentő recept, az ember kedve szerint módosíthatja, tehet bele azt, ami tetszik neki.
Mivel a megszokott módon nincsenek hozzávalók, így egy kicsit részletesebb leírással készültem. Amiket én használtam: cukkini, hagyma, paradicsom, paradicsompüré, gomba, rizs, és minimális mennyiségű tejszín. Miért is maradékmentő ez a recept? Azért, mert bármilyen zöldség, bármilyen körettel használható, illetve hús is mehet bele. A kiegészítési lehetőségek határtalanok: csináltam már tonhallal, csirkemellel, tésztával, bulgurral, lecsós alappal…
A módosításoknak csak a fantázia és a hűtő tartalma szab határt. A legutóbbi grillezésből maradt egy pár kisebb szem cukkini. Őket megtisztítottam, felkockáztam, majd olívaolajon elkezdtem pirítani. Mindig a leghosszabb időt igénylő zöldséggel szoktam kezdeni, de ha valaki ropogósan szereti, akkor kicsit később is hozzá lehet adni. Amikor már kis levet eresztett a cukkini, hozzáadtam a gombát, majd fedő alatt pároltam őket. Amikor „elfőtték” a kiengedett lét, akkor adtam hozzá az apróra vágott hagymát, és hagytam, hogy együtt barnuljanak. Ezt követően hozzáadtam fél fej (ennyi volt a hűtőbe) apróra vágott paradicsomot is. Pár perc után ráöntöttem a paradicsompüré maradékot, amivel kellemesen szaftos lett. Hogy krémesebb legyen, egy kis tejszínt adtam hozzá. A rizst átmelegítettem kicsit, majd azt is hozzákevertem, így lett kész az új életre kelt étel. Közben sóztam, borsoztam, majd tálaláskor reszelt sajttal megszórtam.
Remélem tetszett ez a rövid és gyors recept, jó étvágyat hozzá, ha kipróbáljátok!
0 comments:
Megjegyzés küldése