Pages

2021. február 19., péntek

Lakatos Levente: Legszebb heged

 Tisztelt Olvasók!


Így kissé Valentin-nap után, de még az ünnep hangulatában hoztam nektek egy kicsit önismeretes, kicsit mindenkinek szóló, több szálon futó történetet hoztam nektek, ami a tavalyi év folyamán jelent meg, szóval kicsit még frissnek is mondható. 

Igyekszem spoilermentes lenni, és így felkelteni az érdeklődéseteket. Nem is húzom tovább a szót, a mai napon Lakatos Levente: Legszebb heged című könyvével fogunk foglalkozni. Egy kis idézet a fülszövegből: "A Barbibébi és a Szeress jobban! című regények, sokak által imádott szereplőinek története tíz évvel az első és öt évvel a második kötet megjelenését követően folytatódik. A tizenhét esztendősen megismert, immár a harminchoz közeledő főszereplők élete újabb útelágazáshoz ért. De vajon létezik-e jó és rossz irány, vagy úgyis mindegyik választás ugyanoda vezet?

LAKATOS LEVENTE többszörös Aranykönyv-díjas szerző. Sikerkönyveivel önismereti utazásra csábítja olvasóit. Regényei témaválasztásukban bátrak, ezért gyakran polgárpukkasztóak."



Ez a könyv egy sorozat része, de önálló regényként is megállja a helyét, szóval aki nem olvasta az előző két részt is teljesen érteni fogja a történetet. Barbibébiék történetének harmadik állomása ez, immár a Barbi bébi után tíz évvel járunk. Sok dolog történt tíz év alatt, sokat változtak a szereplők, és immár érett felnőttekként köszönnek vissza nekünk. A könyv rengeteg témát boncolgat, ennek ellenére csak elsőre tűnik hosszúnak. Az író tabutémákat döntöget, és felültet minket, olvasókat egy érzelmi hullámvasútra. Épp ezért nem árt bekészíteni a papír zsebkendőket, mert hol a poénoktól, hol a szomorú eseményektől fogunk sírni. 

A történet olyan mint az igazi gyógyító húsleves, minden benne van, aminek kell: önismereti tréning, komfortzónán kívüli lépegetés, szerelem, tabudöntögetés megfűszerezve krimivel, némi "lélekboncolgatással" és szenvedéllyel. 

Számomra ez a regény felkerült a "Top tíz kedvenc olvasmányom" listára. Érdekelne titeket, hogy mik vannak még itt? Ha igen, mindenképp jelezzétek kommentben! 


Visszatérve a regényünkhöz: ajánlom azoknak a tizenhat év felettieknek, akik érzékenyek a kirekesztésre, akik szeretnének empátiát tanulni, keresik önmagukat, vagy a társadalom által elítélt/kitaszított réteggel szemben szimpátiát éreznek. 


Írta: Nadia Moor, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése