Pages

2021. február 19., péntek

Február

 Február elsejével itt az Imbolc, félúton a Téli napforduló és a Tavaszi napéjegyenlőség között. A nagytakarítás ideje a Yule, a Karácsonyi kavalkád és a januári „nem csináltam semmit” után, ha esetleg így alakult. Ez az időszak arra is jó, hogy felülbíráljuk az újévi fogadalmat, ha kell, módosítsuk „finomhangolással” az irányt. Mint szokásos, két dolog segítségét kérhetjük most is, az egyik a határidőnaplónk, a másik pedig a holdnaptár. A tavasz várásának és azon időszaknak a szakasza ez, amikor fogy a cérna, még mindig hosszúak a nap nélküli szakaszok, miközben pingvin módozatban haladunk az utcán, mert a tegnapi eső az esti hidegben úgy odafagyott a flaszterra, hogy nyárig nem akar felolvadni. Ekkortájt szokás azzal vigasztalni magunkat, hogy olvad a hó és alóla kibukkannak a hóvirágok, majd az ibolyára is rátalál egy kóbor turista.  Odébb van az még, de az önmagunkkal és az otthonunkkal törődés pont ezért is létfontosságú. Kezdjük hát sorrendben. Önmagunk és a remény egyensúlyban tartása. Ehhez számos hétköznapi varázslat létezik, csak tudnunk kell észrevenni. Az első az, hogy elhiggyük, a változás belül, önmagunkban kezdődik. Tehát ha tavaszt szeretnénk, teremtsünk tavaszt! Aki tud virágokat alkotni papírból, szalagból, bármi más alapanyag segítségével, az most csillogó szemekkel nyugodtan ugorjon neki, mert igen, itt az ideje, hogy virágba boruljon az egész lakás. Tessék eltenni a fehér gyertyát, azt hagyjuk meg az Én-Idő feltöltődésére, elő a pirossal, de ha van kék és sárga is, az is jöhet. A fahéj most nem csak a sütikben finom, füstölésre, tea ízesítésére is tökéletes, hiszen pezsdítő hatása bizonyított és garantált. Akiben pedig ezek hatására megindult a tettvágy és a tavaszi fáradtság messzire kerüli, az kapja elő a holdnaptárat, és irány a Zónatáblázat! Február negyedikére lecseng az Imbolc, és mire megunnánk a színes gyertyákat és az illat nélküli művirágokat, a második negyedbe ér a hold, a Zónatáblázat segítségével fel lehet készülni a takarításra, hogy mire a tavasz teljes mellszélességgel berobbanna az ablakokon, már ne legyen semmi, ami a tavaszi illatorgiának az útjába áll.

  Aki esetleg nem olyan szerencsés, hogy ismerné a Zónatáblázatot és annak varázslatos lehetőségét, annak álljon most itt egy rövid ismertető. A takarítani kívánt területeket egy táblázatban kell felsorolni, és mindegyik mellé rendelni annyi naptári kockácskát, ahány napból áll egy hónap. Majd minden nap végigmenni ezeken a területeken, és napi tíz-húsz percet szánni arra, hogy ott rendet és tisztaságot tegyünk. Nem kell maximálisan, csak ami ebbe az időmennyiségbe belefér. A Zónanaptárban pedig ne felejtsük ezt el kis pipával bejelölni. 

  A Zónanaptárt egy hét alatt még az is összeteszi, aki olyan melankólikus, hogy a takaró alatt szívószállal szürcsölné a forró csokit és a világról sem akar hallani. Meg is érteném, jön az újhold tizenegyedikén! Irány az egynapos töltődés, majd felfrissülve tizenkettedikén már csak a tisztító eszközök megvétele van hátra, és lehet is nekiugrani a takarításnak, persze csak módjával, Zónázva, mindenhol naponta csak egy kicsit. Tizenkilencedikén a hold az első negyedébe ér, nézzünk körbe és dicsérjük meg magunkat. Húsvétra úgy fog csillogni minden, hogy édesanyánk elsírja magát örömében. A takarítást érdemes huszonnyolcadikáig vinni, ezután pedig csak vigyázni a kialakult rendre és tisztaságra. Ezt megünneplendő mossuk fel a lakást az előző hónapban készített Holdvíz februárra félretett adagjával. Ne várjunk feleslegesen a huszonhetedikén esedékes teliholdra, februárban ugyanis a napfelkelte utánra esik. Legközelebb márciusban lesz lehetőségünk ezt megtenni. 

Tehát a Holdnaptár fontosabb dátumai a következők:

Február 6: utolsó negyed

Február 11: Újhold 20:08

Február 19: első negyed

Február 27: Telihold 09:19, nappal.



Írta: Hadiyya Amjad, 2. évfolyam,Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése