Pages

2021. január 25., hétfő

Január

 Kedves Olvasók!


Legyen szó boszorkányról vagy varázslóról, a felnőtt lét velejárója, hogy törődni kell mindazzal, ami körbevesz minket. A hétköznapi mágia. Amíg eljutunk idáig, nem árt már időben elkezdeni annak gyakorlását, hogy oda tudjunk figyelni az aktuálisan fontos teendőkre. Minden hónapnak megvannak a maga rituáléi, és a maga Holdfázis-teendői. Az ünnepek, és az azokra való felkészülés időszaka úgyszintén, annak lecsengtével azok lezárása, a külső és belső rendrakásnak az ideje is meg van adva. Tizenkét cikkben igyekszem beavatni a kényelmes és rendezett mindennapi mágiába az érdeklődőket, miközben olyan iránytűt kapnak a kezükbe, ami remélhetően egy életen keresztül hasznos tudásnak bizonyul majd számukra. Lássunk is hozzá.


Január hónap:

Túl vagyunk a Yule ünnepkörén, ami december huszonegyedikétől január elsejéig tartott, a következő pedig, az Imbolc még egy hónapra van. Az a kis szeglet, amit otthonunknak nevezünk jobb esetben éppen hogy nem úszik, de mindenképpen ráfér egy felmérés, mire lesz szükségünk később. A szilveszteri fogadalmakkal együtt jár az is, hogy szembesülünk egy új év kihívásaival, miközben elbúcsúztattuk a múltat. Ehhez az aktuális Holdnaptár mindig készségesen nyújt segítséget, a muglinet tele van ilyen és ehhez hasonló oldalakkal és alkalmazásokkal. A holdnegyedek, újhold- és telihold időpontok általában a legtöbbször percnyi pontossággal vannak megadva, amik szintén nagy segítség ha egy varázsszer sikeres kikeveréséről legyen szó. Én most csak a két legfontosabbnak, az Újholdnak és a Teliholdnak az idejét tüntetem fel praktikai okokból. A 2021-es év januárjának Holdfázis időpontjai a következők:

Utolsó negyed: január 6.
Újhold: január 13. 06:02
Első negyed: január 20.
Telihold: január 28. 20:18


Egy kis Holdmágia azoknak, akik nem jártasak benne:

A holdfázisok nem csak útmutatóként szolgálnak afféle naptárfunkciót betöltve, sok esetben a végrehajtani kívánt varázslatunk sikere múlhat rajta mikorra időzítjük azt. Míg sok esetben csak a teliholdat szokták kihasználni a boszorkányok illetve varázslók, addig az újholdnak, és a holdnegyedeknek is meg van a maga szerepe. Utolsó negyedben érdemes mindig előre felkészülni a várható eseményekre. Rendbe szedni a varázskönyvet, saját naplónkat, áttekinteni a határidő naplót. Újhold ideje a feltöltődésé, ilyenkor érdemes a saját belső világunkat regenerálni, hogy mindig legyen elég varázsenergiánk. Fürdősót készíteni, esetleg ilyenkor alkalmazni is. Az első negyed idejére érdemes időzíteni minden olyan mágikus tevékenységet, ami a siker bevonzásával, a gyarapodással kapcsolatos, a telő hold ilyenkor jótékonyan segíti minden tervünket. És a telihold maga a csoda. A Holdvíz készletünk feltöltésétől az éppen esedékes fontosabb varázslatokig mindent ekkor érdemes megtenni. 


Röviden ennyit a holdnaptár fontosságáról, részletesebben a második különszámban fogok írni róla.


 Mindemellett ne felejtkezzünk el a normál naptár által ránk rótt teendőkről sem! Mint fentebb említettem, bent toporgunk két ünnep között az év legelején!

 Ha mindennel haladni akarunk, akkor a naptárunk hasonlóan fog kinézni:
Január elseje és hatodika között érdemes rendbe szedni a naplókat és áttekinteni a varázskönyvet, az esetleges javításokat és egyéb teendőket most beütemezni. Mivel negyedikével kezdődnek a dolgos napok, ez a határidő naplózásnál kapóra is jön. Hetedike és tizenharmadika között a gyertyarituálé és szentély helyek rendbetétele. Tizenharmadikán egy Én-Idő rituálé a belső töltekezésért, erről bővebben az első különszámban olvashatnak majd. Tizennegyedike és huszadika között a gyógyfüvek és egyéb varázsszerek hozzávalóinak listázására kell sort kerítenünk. Ki ne felejtsük ekkor a hordozófiolák és üstök számának és minőségének ellenőrzését sem! Huszonegyedike és huszonnyolcadika között pedig érdemes felkészülni a Holdvíz elkészítéséhez, és fordított fontossági sorrendben teliholdig, azaz huszonnyolcadikáig elvégezni a kívánt varázslatokat.
 Ekkor szerezzük be a listánkra felírt hiányzó gyógynövényeket, gyertyákat, egyéb hozzávalókat is. Huszonnyolcadikán csak és kizárólag a Holdvíz elkészítése és az olyan varázslat alkalmazhatók, ami életünk jobbra fordításához elengedhetetlen, és a beteljesedést szolgálja. Ekkor nagyobb kiadás is megengedett, de kizárólag jó cél érdekében. Huszonnyolcadika és harmincegyedike között pedig tegyünk rendet magunk körül, ezzel is felkészülve a február elsején bekövetkező Imbolc ünnepére. 
És egy kis figyelmeztetés a végére: A Holdvíz elkészítésénél dupla adaggal számoljon az, aki most raktároz belőle, mert a következő ilyen lehetőség csak március huszonnyolcadikán lehetséges, ugyanis februárban 09:19-kor lesz teljes a telihold. A napfény miatt a Holdvíz készítése akadályba ütközik. 

Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése