Pages

2022. december 13., kedd

Rejtvény 4.

Kedves Diákok!

Következzenek a negyedik Boszi fejtörői.

Kitana egy Harry Potteres magyar-angol klasszikus keresztrejtvénnyel szeretné megdolgoztatni az agytekervényeiteket. 

FIGYELEM: Hiba van a rejtvényben a függőleges 8-as és a vízszintes 6-os sor esetében. Ezért hogy ha számilag nem jön ki a megfejtés ezeknél a soroknál, de maga a megfejtés jó, akkor elfogadjuk és jár érte a pont.

A megoldásra két hetetek van, december 27-ig várjuk a megfejtéseket, a helyes beküldők markát 15 pont üti. A megfejtéseket az szboszi.gracia@gmail.com címre várjuk. A tárgymegjelölés ez legyen: 4. rejtvény megoldása / Gráciás név / évfolyam / ház.



A másik a már megszokott kérdezz-felelek, melyek megválaszolása most is kívánhat némi gondolkodást, keresgélést. Most is felhívjuk a figyelmeteket, hogy nem biztos, hogy mindenre a Boszi hasábjain találjátok a megfejtést, de azt megígérhetjük, hogy ha olvassátok a cikkeinket, akkor azokban találhattok segítséget.

1. Milyen minta szerepel a letölthető  gyertyamintás lapon, a középső gyertyák egyikén?

2. A Váratlan utazás Sarahját alakító színésznő több filmet is rendezett már eddig. Az egyikben saját családja történetét meséli el. Mi ennek a címe?

3. Hogy hívják Ercon professzor baglyát?

4. Milyen kártyák vannak a 4. számban bemutatott legújabb játékban?

5. Mi az előnye és a hátránya, ha keményebb lapból készítjük el a karácsonyfánkat?


Válaszaitokat az szboszi.gracia@gmail.com-ra várjuk. Ne felejtsétek el az email tárgyában feltüntetni az iskolai nevetek, évfolyamotok, házatok és hogy a 4. rejtvényeket külditek be. 
Jó szórakozást kívánunk!

Írták: Stramarius Kitana és Tekergő Hedvig

0 comments:

Megjegyzés küldése