Pages

2022. december 13., kedd

Majdnem mágikus karácsonyfa dekor

 Kedves Olvasó! 

Minden vasárnap újabb gyertya gyullad fel az adventi koszorún, ezzel is jelezve a karácsony sebes közeledtét. És bár nyakunkon az ünnepek, még pont van annyi időnk, hogy egy kicsit kihasználjuk az utolsó nagybevásárlás előtti hajszát és a boltokat, üzleteket ellepő tömegek elől kicsit nyugalomba vonulva az otthonunk melegében alkossunk valamit egy kellemes karácsonyi album meghallgatása mellet egy forrócsoki (vagy forraltbor, kinek mi 😊) társaságában. 

A mai egy alapvetően nagyon egyszerűen elkészíthető, azonban annál sokoldalúbban felhasználható projekt, ami remélem, a Te hasznodra is válik majd! 😊 

Mire lesz szükséged? 

- színes papírokra 

- ollóra 

És tulajdonképpen ennyi. Ugye milyen egyszerű? A színes papírok lehetnek vastagabb karton anyagúak, vagy akár vékonyabb, hagyományos nyomtatópapír minőségűek, de foghatsz akár egy szebb csomagolópapírt, bármivel működik és ugyanolyan szuper lesz. 

Így készítsd el: 

Ha alapvetően nem négyzet alakú a papírod, vágj le egy négyzet alakot a téglalapodból (1-2. kép). Ez után a négyzetedet hajtsd meg mind átlósan, mind hosszában az összes irányban, ezek a hajtások lesznek a segédvonalaid (3. kép). A 4. kép mintájára hajtsd egy háromszögbe a papírodat. Ezt követően a két oldalát a papírnak hajtsd a középvonalhoz az 5. képen látható módon, ezt ismételd meg a másik oldalon is. Ez után egyesével mind a négy középre hajtott fülecskét hajtsd ki oldalra, majd „fordítsd” befelé a hajtásai mentén és így hajtsd vissza a középvonalhoz (6-7. kép). Ha mind a 4 fülecskét befordítottad, a 8. képen látható módon kell kinéznie a papírodnak. Ezt követően vágd le az alsó túllógó részeket egy olló segítségével, így fogod megkapni a kis karácsonyfánk alapját (9. kép). Ejts egy-egy bevágást a háromszögforma mindkét oldalán, kb 3 egyforma részre osztva azt (10. kép). Majd a 11. képen látható módon minden egyes kis fülecskén hajtogasd fel a vágások mentén a papír szélét egy kicsit, ezzel adva dimenziót a fának (12. kép). 

Ha vastagabb papírral dolgozol, egyértelműen nehezebben tudod hajtogatni a papírt, ilyenkor érdemes mondjuk a körmöddel (de vigyázz rá!), vagy például az ollóddal kicsit ráerősíteni a hajtogatásokra. Ugyanakkor keményebb papírból készült fa stabilabban meg is tud állni a saját „lábán”, így akár asztaldíszként is funkcionálhat. Ha kisebb méretben készíted el, a tetejére egy lyukacskát ütve és abba egy szép szalagot vagy cérnát fűzve kitűnő karácsonyfadísz lehet belőle, puhább papírból elkészítve hasonló módon pedig akár ajándékkísérőként is jól használható (én többször alkalmaztam már ezt a módszert és nagy sikert szokott aratni). Emellett viszonylag gyorsan elkészül, kevés dologra van szükséged hozzá és a rendelkezésedre álló papírok minőségétől függően rengeteg variációban elkészülhet, úgyhogy bátran állj neki elkészíteni! 😊

Jó alkotást kívánok! 

Írta: Juniper Rue, Arcanus 


0 comments:

Megjegyzés küldése