Pages

2017. szeptember 22., péntek

Energiában gazdag italok

Kivételesen nem a Harry Potter univerzumból merítettem ihletet a soron következő recepteknél, de azért remélem ezek is elnyerik majd a tetszéseteket. Három isteni finom turmixot hoztam nektek, próbáljátok ki őket bátran!


Stresszűző ananászturmix

Hozzávalók:
- 1/4 ananász
- 1,5 dl élőflórás joghurt
- 1 evőkanál reszelt kókusz
- 1 evőkanál őrölt mandula

Elkészítés:
Hámozd meg az ananászt, vágd darabokra, majd a kókuszreszelékkel és a mandulával turmixold krémesre. Keverd hozzá a joghurtot, töltsd pohárba, és igény esetén díszítsd egy darabka ananásszal.

Hatása:
Tartalmaz A-, C- és B-vitaminokat, káliumot, magnéziumot, mangánt, foszfort, kalciumot, rezet, vasat,cinket, bromeliant és rostokat. Jótékony hatással van az emésztőrendszerre, a vérnyomásra és csökkemti a gyulladásokat. Kitűnő stesszűző és növeli az energiaszintet is.


Banános "energiaital"

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 kisebb, érett banán
- 6 szárított datolya
- fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
Hámozd meg a banánokat és magozd ki a datolyákat, majd darabold fel őket, és a tejjel együtt turmixold krémesre. A kész italt töltsd pohárba, és hintsd meg egy lehelletnyi fahéjjal.

Hatása:
Ez a turmix A-, B- és C-vitamint tartalmaz, valamint káliumot, kalciumot és magnéziumot is. Remek stresszűző, energiával töltfel, stimulálja az emésztőrendszer működését, csökkenti a koleszterinszintet és jókedvre derít.


Négygyümölcsös energiabomba:

Hozzávalók:
- 1/2 papaja
- 2 kiwi
- 1 narancs
- 1/2 grapefruit

Elkészítés:
Hámozd meg a papapját és a kiwiket, majd kapard ki a papaja magját. A narancs és a grapefruit levét préseld ki, a kiwivel és a papajával együtt tedd a turmixgépre, aztán turmixold krémesre. Ha eseteg túl sűrű lenne, önts hozzá egy kis szénsavmentes ásványvizet.

Hatása:
Sok A-, C-, E- és B3-vitamint rostot, béta-karotint, papaint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, rezet, mangánt, vasat és foszfort tartalmaz. Méregtelenítő, energetizáló hatású, jót tesz az emésztésnek és a bőrnek egyaránt.

Fogyasszátok őketvegészséggel!

írta: Lyria Clark, Arcanus ház, 1.évfolyam

0 comments:

Megjegyzés küldése